search
'Doctor Who'-specials worden een stuk gewelddadiger: "niet geschikt voor kinderen"
Series / Nieuws

'Doctor Who'-specials worden een stuk gewelddadiger: "niet geschikt voor kinderen"

Showrunner Russell T. Davies geeft aan dat de kijkers wat te wachten staat.

In een interview met de Telegraph deed Davies onlangs een aantal verrassende uitspraken. De komende Doctor Who-specials zullen aanmerkelijk duisterder zijn.

De fans die de vertrouwde campy toon verwachten zullen dus verrast worden. Volgens Davies is slechts een van de drie specials geschikt voor alle leeftijden.
Door deze keuze wordt teruggegrepen op de tijd van de Tiende Doctor, die ook door David Tennant gespeeld werd.

Pixar-film


Tennant speelde drie seizoenen lang The Doctor en was daarnaast in negen specials te zien. De makers hebben de kijkers uit de periode 2005 -2010 voor ogen. Daar zaten genoeg kinderen tussen die inmiddels volwassen zijn, en dus om kunnen gaan met een zwaardere toon.

Davies: "De eerste [special] is een soort Pixar-film. Geschikt voor de hele familie, met een monster dat niet zo eng is. Dan komt de tweede, die is niet per se eng maar wel raar. De derde is eng, knettergek en niet geschikt voor kinderen".

Duister sprookje


De trailer hintte er al op dat de thema's gelinkt zijn aan de kindertijd. Neil Patrick Harris speelt bijvoorbeeld een kwaadaardige speelgoedmaker. De thema's worden dus verwrongen als een soort duister sprookje. Hiermee worden de specials beduidend anders van toon dan hetgeen we tot nu toe gewend waren.Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen