search
Netflix cancelt zijn grootste fantasyserie en dat leidt tot forse kritiek
Series / Nieuws

Netflix cancelt zijn grootste fantasyserie en dat leidt tot forse kritiek

De grote streamingdienst houdt het alweer na twee seizoenen voor gezien met Shadow and Bone.

Netflix is alweer klaar met de serie Shadow and Bone. Na twee seizoenen gaat de stekker uit de fantasyserie en dat komt redelijk onverwacht. De serie werd juist zeer netjes ontvangen.

Shadow and Bone van showrunner Eric Heisserer is gebaseerd op de boekenreeksen Shadow and Bone en Six of Crows van Leigh Bardugo. Het eerste seizoen verscheen in 2021 en in maart dit jaar debuteerde het tweede en nu dus laatste seizoen.

Gecanceld


De serie is ongetwijfeld gecanceld door tegenvallende kijkcijfers. Aan de ontvangst heeft het namelijk niet kunnen liggen. Het eerste seizoen staat op Rotten Tomatoes op 89 procent op de Tomatometer, en seizoen twee op 80 procent.

Het stopzetten heeft waarschijnlijk ook te maken met de impact van de stakingen in Hollywood. Scripts werden een half jaar lang niet geschreven en betrokkenen hebben mogelijk andere keuzes gemaakt. Netflix heeft helaas nog geen reden gegeven.

Reacties


Ongetwijfeld zullen cast & crew en fans nog flink wat woorden met elkaar uitwisselen over het cancelen. Zo schrijft auteur Leigh Bardugo vandaag op Instagram: "Het nieuws raakt mij hard. Ik ben diep bedroefd en diep teleurgesteld, maar ik probeer ook vast te houden aan mijn dankbaarheid. De meeste auteurs krijgen nooit een bewerking van hun werk te zien."

Bekijk op instagram

Uiteraard staan de twee seizoenen van Shadow and Bone met zestien afleveringen gewoon op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen