Mrs Wheeler vs. Serena: Wie is de echte slechterik in 'The Handmaid's Tale'?

De echte slechterik in 'The Handmaid's Tale'?

Deze twee vrouwen vechten het uit voor de slechtste (of beste) titel: de grootste slechterik van de serie.

Adrienne Koolen, 16-11-2023 13:49

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De setting van The Handmaid’s Tale is slechts één element dat de serie beangstigend maakt. Hoewel iedereen het erover eens is dat de serie griezelig is, is niet iedereen het eens over de grote antagonist.
Er is een discussie gaande over wie de hoofdantagonist van The Handmaid’s Tale is: mevrouw Wheeler of Serena Joy. Beide vrouwen zijn heel erg griezelig, maar één van hen is net wat erger.

De verkeerde keuzes

Serena maakte de verkeerde keuze om niet door te gaan met de levensstijl die ze Gilead zelf had bijgebracht. In plaats daarvan werd ze in de ogen van Gilead een soort heilige. Ze geloofde volledig in deze keuze, maar hierdoor ging mevrouw Wheeler met een heel andere blik naar haar kijken.

Mevrouw Wheeler besloot dan ook om de kans te grijpen om Serena haar dienstmaagd te maken en haar kind op te eisen. Het is te beargumenteren dat dit Serenas straf is, maar deze hele situatie maakt mevrouw Wheeler nog wreder dan ze al was.

De ergste antagonist

Het grootste verschil tussen de twee vrouwen is dat Serena echt graag een kind wilde en Offreds dochter als haar eigen kind behandelde. Mevrouw Wheeler leek echter plezier te hebben in het martelen van Serena en haar zoon. Dit is dan ook de reden dat mevrouw Wheeler de echte antagonist is.


The Handmaid's Tale is te streamen op Prime Video.
Lees meer over: The Handmaids Tale, Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Ann Dowd, Joseph Fiennes, Alexis Bledel, Mckenna Grace, Madeline Brewer, Bradley Whitford

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in