search
'Loki' seizoen 2 afgekeken? Ontdek deze andere fantastische serie over tijdreizen
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 afgekeken? Ontdek deze andere fantastische serie over tijdreizen

Ben je klaar om na 'Loki' nog een reis door de tijd te maken?

Nu Loki seizoen 2 is geëindigd en het erop lijkt dat dit het laatste seizoen van de serie zal zijn, moeten we op zoek naar andere series die net zo fascinerend zijn op het gebied van tijdreizen. Gelukkig is er de geweldige Duitse serie Dark, die kijkers drie seizoenen lang op het puntje van hun stoel houdt.

Reizen door de tijd is een van de meest voorkomende thema's in sciencefiction, dat wordt gebruikt om een breed scala aan onderwerpen te ontleden. Verhalen over tijdreizen kunnen erg uiteenlopen. Zo kunnen ze gaan over een gewoon mens in buitengewone omstandigheden, of over de grenzen van ons begrip van het universum.

Meesterwerk


Het tijdreizen in Dark gaat anders in zijn werk dan in Loki. De serie is een stuk mysterieuzer en complexer, waarbij kijkers echt hun brein kunnen breken over de verschillende tijdlijnen. Als je dit Duitse meesterwerk nog niet hebt gezien, moet je dat echt gaan doen.

De serie speelt zich af in de fictieve Duitse stad Winden, de thuisbasis van een kerncentrale. Tiener Jonas krijgt te maken met de zelfmoord van zijn vader. Ondertussen verdwijnen kinderen in de stad op mysterieuze wijze en raakt Jonas betrokken bij de geheimen van het verleden en de toekomst.

Mysterie oplossen


Het is echter niet een serie om op de achtergrond aan te zetten. Om de tijdsprongen en familierelaties te achterhalen, tekenen kijkers zelfs speciale kaarten en grafieken. Maar het begrijpen van alle met elkaar verweven verhalen is zo intrigerend dat kijkers echt het gevoel hebben het mysterie op te willen lossen.



Ben je benieuwd geworden naar Dark? Kijk de serie dan op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen