search
Kunnen we na 12 jaar stilte dan toch eindelijk meer 'Torchwood' verwachten?
Series / Nieuws

Kunnen we na 12 jaar stilte dan toch eindelijk meer 'Torchwood' verwachten?

Een terugkeer van de geliefde spin-off show 'Torchwood' zal niet zonder slag of stoot gaan

Nu Doctor Who showrunner Russell T. Davies terug in het zadel is, wordt de vraag of de spin-off serie Torchwood terugkeert steeds luider.

Torchwood werd nooit officieel gecanceld en leeft nog steeds door bij productiebedrijf Big Finish, dat al jaren enorm veel Doctor Who hoorspelen uitgeeft.

Geen belofte


In een recent interview werd Russell T. Davies gevraagd naar een mogelijke terugkeer van de rauwe en duistere spin-off.

"Nee, Torchwood zal niet verschijnen. Daar zijn ook nog geen plannen voor. Ik kan niks beloven, maar laten we er in ieder geval over nadenken."

Onzekere toekomst


De toekomst van Torchwood blijft onzeker, vooral omdat Davies waanzinnig druk is met het veertiende seizoen van Doctor Who en de zestigste verjaardag van de show.De serie draait om het Torchwood Institute, een geheime organisatie gevestigd in Cardiff, Wales. Captain Jack Harkness (John Barrowman) geeft de leiding aan een team dat buitenaardse dreiging bestrijdt wanneer de Doctor niet aanwezig is.

Obstakels


Een terugkeer van Torchwood zal ook niet zonder slag of stoot gaan. Meerdere castleden, zoals Eve Myles, die Gwen Cooper speelt, hebben andere verplichtingen. Ook een terugkeer van John Barrowman als Captain Jack is ingewikkeld, sinds Barrowman is beschuldigd van seksueel wangedrag op de set.Hoewel de hoop op een Torchwood-comeback een grote wens blijft, zijn ze voorlopig aangewezen op de bestaande hoorspelen. Gelukkig zijn alle afleveringen wel terug te kijken in de BBC iPlayer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen