Blijvende frustratie: de meest vervelende moeder in 'The Big Bang Theory'

De vervelendste moeder in 'The Big Bang Theory'

De ouders van de personages in 'The Big Bang Theory' waren wel vaker vervelend, maar deze moeder spant de kroon...

Nina Beerendonk, 18-11-2023 14:05

Er zijn veel redenen waarom The Big Bang Theory zo populair is geworden, maar een van de belangrijkste is dat kijkers resoneren met de personages. Ze zijn niet alleen grappig, maar ook herkenbaar. Al zijn de meeste kijkers waarschijnlijk geen genieën.
De problemen die sommige van de personages hebben met hun moeders is bijvoorbeeld een onderwerp dat veel mensen aanspreekt. En aangezien Leonard er een hekel aan heeft dat zijn moeder hem voortdurend kleineert in het bijzijn van zijn vrienden, voelen velen niet alleen sympathie voor hem, maar ook enig begrip voor zijn probleem.

Interessante inzichten

Wat veel kijkers echter lijken te vergeten, is dat Leonard niet de enige is die zijn hele volwassen leven problemen met zijn moeder had. Amy heeft soortgelijke worstelingen, en je zou kunnen zeggen dat haar moeder haar tijdens haar jeugd zelfs nog meer schade heeft berokkend.

De opvoedingsmethodes in The Big Bang Theory hebben aanleiding gegeven tot een langdurige discussie op de subreddit r/bigbangtheory. De vergelijking tussen het jeugdtrauma van Leonard en Amy heeft daar een aantal interessante inzichten opgeleverd.

Bemoeial

Vergeleken met Beverly, die haar zoon zijn hele leven een beetje negeerde, was Amy's moeder veel meer een bemoeial. Zelfs tot het punt waarop haar regels meer op de regels van een religieuze sekte begonnen te lijken dan op die van een beschermende ouder.


Sommige fans zeggen zelfs dat de opvoeding van haar moeder de directe oorzaak was van haar huidige slechte kwaliteiten. Redditor ChildofObama zei hierover het volgende: "Mensen leren doorgaans sociale signalen door als kind fouten te maken".

Andere situatie

"Amy heeft haar robotachtige persoonlijkheid waarschijnlijk van haar moeder gekregen, die probeerde die fouten te stoppen voordat ze plaatsvonden. In een andere ouderlijke situatie had Amy zich waarschijnlijk kunnen ontwikkelen tot een meer flexibele persoon voordat ze de groep ontmoette".


Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.
Lees meer over: The Big Bang Theory, Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Kathy Bates, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in