'The Big Bang Theory': Welk personage irriteert de kijkers het meest?

Het irritantste personage in 'The Big Bang Theory'

Het is waarschijnlijk niet het personage dat je zou verwachten...

Nina Beerendonk, 12-11-2023 08:40

In de loop van de twaalf seizoenen van The Big Bang Theory hebben fans allemaal hun eigen voorkeuren gevormd. Dat betekent ook dat sommige mensen een hekel hebben aan personages waar anderen juist van houden, en andersom.
Er is echter één consensus als het gaat om de personages in de serie. Het betreft een universeel bekritiseerd lid van de hoofdcast die veel situaties verpestte, voortdurend zeurde en overdreven opdringerig was. En nee, beste TBBT-fans, we hebben het dit keer niet over Sheldon!

Dubieuze acties

Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar een groot aantal Reddit gebruikers benoemde het volgende personage als hun minst favoriete: Leonard Hofstadter. Zoals alle mensen heeft hij genoeg goede en slechte eigenschappen om hem complex te maken. Maar toch is deze complexiteit voor veel kijkers niet genoeg om hem te redden.

Ten eerste is The Big Bang Theory het een sitcom. Ten tweede is het een luchtig verhaal over alledaagse gebeurtenissen, vriendschap en liefde. En het is onder deze omstandigheden dat Leonard de plank volledig mis slaat, omdat hij met zijn dubieuze acties herhaaldelijk verontwaardiging onder het publiek veroorzaakt.

Egocentrisch

Natuurlijk moeten we beginnen met zijn relatie met Penny. Penny heeft natuurlijk ook haar gebreken. Maar toen ze Leonard leerde kennen, stond ze open voor nieuwe dingen en besteedde ze tijd aan het bestuderen van zijn passies. Wat deed Leonard in ruil daarvoor? Was hij geïnteresseerd in haar hobby's en haar ambities om actrice te worden? Helaas was hij altijd egocentrisch, en zelfs Sheldon toonde soms veel meer empathie voor haar.


Zijn acties zorgden er vaak voor dat kijkers met hun ogen rolden. Bijvoorbeeld toen hij en Penny in seizoen 3 ruzie maakten over de woorden "ik hou van je". Hij probeerde deze woorden uit haar te krijgen terwijl ze er nog niet klaar voor was. En er was ook het moment in seizoen 4, waarin hij zich tijdens een bezoek aan haar vader voordeed als haar vriend, terwijl ze uit elkaar waren.

Arrogant

Volgens veel fans was dit de meest manipulatieve, ongemakkelijke, problematische en ineenkrimpende daad in de geschiedenis van de serie. En toch is Sheldon veel niet beter. Hij werd namelijk ook door veel Reddit gebruikers genoemd. De arrogantie van Sheldon stijgt ver boven die van Leonard uit en hij kleineerde constant mensen.


Wil je met eigen ogen nog een keer de meest irritante momenten van Leonard en Sheldon bekijken? Stream The Big Bang Theory dan op HBO Max.
Lees meer over: The Big Bang Theory, Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Chuck Lorre, Bill Prady, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Apple TV+ cancelt veelgeprezen hitserie

Apple TV+ cancelt veelgeprezen hitserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader