search

Ons nieuws van zaterdag 18 november 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Fellow Travelers'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Fellow Travelers'

Een interessant verhaal over een verboden relatie wordt rommelig verteld.

Regie: Uta Briesewitz, Destiny Ekaragha, James Kent, e.a. | Cast: Matt Bomer (Hawk), Jonathan Bailey (Tim), Noah J. Ricketts (Frankie), Will Brill (Roy), Allison Willams (Lucy), Jelani Alladin (Marcus), Erin Neufer (Mary), Andy Milne (Andre) e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 55-67 minuten | Jaar: 2023

De ambitieuze politicus Hawk en zijn collega worden verliefd, maar ze houden hun relatie geheim. Het zijn namelijk de jaren vijftig, waarin homoseksualiteit nog niet wordt gerespecteerd en de Amerikaanse overheid zelfs jacht maakt op homoseksuelen. Fellow Travelers volgt de geheime relatie en belicht hoe de Verenigde Staten in deze periode met homoseksualiteit omging.

Het verhaal omslaat een periode van ongeveer dertig jaar, tot halverwege de jaren tachtig. De vroegere jaren kenmerken zich door ander licht- en kleurgebruik, maar het lukt daarmee niet echt om het verschil tussen de verschillende periodes goed zichtbaar te maken. De regelmatige terugblikken zijn daarmee niet altijd makkelijk herkenbaar, wat voor de nodige verwarring kan zorgen.

Ook de aankleding is matig uitgevoerd. Er lijkt weinig gelet op de details. Alles oogt redelijk modern, met uitzondering van wat ouderwetse attributen, waardoor het de serie aan authentieke uitstraling ontbreekt. De gebruikte muziek gaat mee met de tijd waarin het verhaal zich op dat moment afspeelt, maar door een zeer beperkt repertoire passeren dezelfde nummers opvallend vaak de revue. Het ontbrak de makers op dit gebied klaarblijkelijk aan de nodige inspiratie.

Het lijkt de makers erom te doen een nog altijd actueel onderwerp aan de kaak stellen. Zo wordt enerzijds een lesje politieke geschiedenis gegeven en anderzijds een poging gedaan om homoseksualtiteit bespreekbaarder te maken. De veelvuldige seksscènes tussen de heren geven hier duidelijk blijk van, al hebben sommige momenten in de eerste afleveringen meer weg van softporno dan van een romantische dramaserie.
emotie en diepgang

Ook ontbreekt het aan interessante zijlijntjes. Zo had het leven van Lucy, de vrouw van Hawk, veel meer uitgelicht mogen worden. Zij speelt slechts een kleine rol, terwijl ze behoorlijk wat voor de kiezen krijgt. Doordat homoseksualiteit in de jaren vijftig niet geaccepteerd werd, moeten er veel gezinnen zijn geweest zoals dat van Hawk en Lucy. Ontzettend zonde dus dat deze kant nauwelijks wordt belicht. Het verhaal voelt daardoor incompleet.

Hoewel er behoorlijk wat gemiste kansen zijn en het verhaal nogal rommelig verloopt, wordt het gaandeweg gelukkig wel een stuk duidelijker en overzichtelijker. De onduidelijke tijdsprongen blijven echter wel voor verwarring zorgen, dus als kijker moet je je koppie erbij houden om de draad niet kwijt te raken. Fellow Travelers is vooral interessant voor eenieder met interesse in de lhbtqia+-gemeenschap en de geschiedenis daarvan. Heb je echter moeite met homoseksuele seksscènes, dan laat je deze serie beter voor wat zij is.

★★☆☆☆

Fellow Travelers is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende thriller-filmreeks vind je nog altijd op Netflix
Films / Featured

Deze spannende thriller-filmreeks vind je nog altijd op Netflix

Met Tom Hanks in de hoofdrol veel vermaak in de Robert Langdon-filmtrilogie.

Netflix bevat een enorme lading films, maar ook filmreeksen. Een van die reeksen heeft Tom Hanks in de hoofdrol. Hij speelt Robert Langdon, een hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Harvard University.

Het personage is te zien in drie films van regisseur Ron Howard. De titels van de reeks zijn The Da Vinci Code (2006), Angels & Demons (2009) en Inferno (2016). Ondanks de wat wisselende ontvangst, haalde de reeks $1,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Langdon


Langdon bestudeert ook symbolen en dat komt uiteraard goed van pas als wordt ingeschakeld om een mysterieuze moord in het Louvre te ontrafelen. De Harvard-professor ontdekt een web van bedrog over de werken van Leonardo da Vinci.

Uiteraard gaat zijn speurtocht verder in de twee volgende films. Zo zoekt hij in Angels & Demons naar aanwijzingen om een aanslag op het Vaticaan af te wenden. In Inferno moet hij aanwijzingen ontcijferen die helpen om een plaag te voorkomen die de wereldbevolking zou kunnen halveren.

Enorme opbrengst


In 2006 was The Da Vinci Code na Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest de film met de hoogste omzet aan de wereldwijde box office, met $760 miljoen. De delen daarna haalden respectievelijk $486 miljoen en $220 miljoen op.De ontvangst was wel wat mager voor een film met Tom Hanks. Respectievelijk noteerden de film de volgende percentages op de Tomatometer van Rotten Tomatoes: 25 procent, 36 procent en 23 procent.

The Lost Symbol


In 2021 verscheen de tv-serie The Lost Symbol, een prequel van de filmreeks met Ashley Zukerman als Robert Langdon. De serie verscheen op de Amerikaanse streamer Peacock. Helaas staat The Lost Symbol niet op Netflix of een andere Nederlandse dienst. De films kijk je dus wel op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de nieuwe doorstart van 'Doctor Who' volgens fans totaal geen zin heeft
Series / Nieuws

Waarom de nieuwe doorstart van 'Doctor Who' volgens fans totaal geen zin heeft

Het probleem is de absolute verwarring die zo'n hertelling met zich meebrengt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen het nieuws voor het eerst naar buiten kwam dat Disney+ niet alleen de rechten verwierf om Doctor Who te streamen, maar ook zwaar betrokken zou zijn bij de productie, waren veel langdurige kijkers van de iconische Britse science fiction serie sceptisch over de beslissing.

Hoewel Disney bekend staat om zijn grote en dure producties, staat de productiegigant ook bekend om alles wat ze in handen krijgen dezelfde superhelden stijl te geven.

Terugkeer


Het vertrouwen in deze nieuwe richting werd enigszins beter toen showrunner Russell T. Davies terugkeerde, en met hem publiekslieveling David Tennant als de Veertiende Doctor en Catherine Tate als Donna Noble.

Ook nieuws van de productie, al dan niet met opzet gelekte set foto's en interviews met Davies zorgden ervoor dat fans toch niet te angstig hoefden te zijn.

Absolute verwarring


Fans waren echter wel bezorgd toen bekend werd dat het Disney-tijdperk ook een hertelling zou betekenen. Seizoen 14, met Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor, zal voortaan seizoen 1 heten.Het probleem is de absolute verwarring die zo'n hertelling met zich meebrengt. Er was geen enorme tijdspanne tussen het einde van het laatste tijdperk in 2022 en het begin van het nieuwe, dit jaar. Het zorgt alleen maar voor onduidelijkheid, ook in bijvoorbeeld in de BBC iPlayer.

Afschrikken


Ook de zestigste verjaardag van Doctor Who zou geen reden zijn voor deze "zachte reboot". Wel zijn fans bezorgd dat deze verwarrende hertelling nieuwe fans zal afschrikken.Gelukkig zal deze verandering de zestigste verjaardag niet in de weg staan. Vanaf 25 november zal The Star Beast de eerste van de drie speciale afleveringen zijn die te zien zijn op zowel de BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-acteur hint mogelijk naar dood belangrijk personage in seizoen 5
Series / Nieuws

'Stranger Things'-acteur hint mogelijk naar dood belangrijk personage in seizoen 5

Terwijl we geduldig wachten, onthult de cast van 'Stranger Things' steeds meer over het laatste seizoen.

De stakingen van acteurs en schrijvers in Hollywood zijn eindelijk voorbij, dus kunnen series als Stranger Things weer verder gaan met de productie. En niet alleen dat: acteurs mogen ook weer publiekelijk praten over hun rollen, waarbij ze details kunnen onthullen over toekomstige projecten. Hopper-acteur David Harbour greep gelijk zijn kans om dit te doen.

Het lijkt erop dat het scenario voor het vijfde en laatste seizoen al is geschreven, de serie in productie is en de opnames binnenkort kunnen beginnen. Harbour gebruikt zijn laatste momenten voor de opnames om te hinten naar details over het seizoen, die redelijk zorgwekkend zijn.

Reëel einde


Op 11 en 12 november woonde Harbour het Motor City Comic Con bij. Daar praatte hij met fans, en natuurlijk waren er genoeg vragen over de toekomst van Stranger Things. Een fan vroeg naar de mogelijkheid om de serie voor een zesde seizoen te verlengen, niet wetende dat het vijfde seizoen officieel is bevestigd als het laatste seizoen.

Harbour deelde als antwoord op de vraag details over waar we naar uit kunnen kijken in seizoen 5: "Het mooie ervan is dat er een echt einde is – de dingen zullen op een heel reële manier eindigen", vertelde hij.

Gaat Hopper dood?


Hij onthulde ook dat, ondanks de mogelijkheid voor spin-offs, de hoofdverhaallijn zal eindigen in de laatste aflevering van seizoen 5, wat betekent dat het einde definitief zal zijn. Uiteraard mogen Harbour en de rest van de cast en crew geen belangrijke details prijsgeven, dus alle hints moeten met een korreltje zout worden genomen. Toch beginnen fans al te speculeren over wat Hawkins te wachten staat.De uitspraak van Harbour zou een verwijzing kunnen zijn naar de dood van Hopper. Voor de kijkers leek het al eerder alsof hij dood was, terwijl hij eigenlijk in de Sovjet-Unie bleek te zijn. Dit zou dus erg teleurstellend zijn, vooral omdat de karakterontwikkeling van zijn personage voor niets zou zijn geweest. Om nog maar te zwijgen over zijn relatie met Joyce.

Tragisch en hoopgevend


Maar wat is er reëler dan de dood van een van de hoofdrolspelers? Er zijn in de loop van de vier seizoenen zoveel ondersteunende personages gestorven, dat het ongeloofwaardig zou zijn als alle hoofdrolspelers het overleven. Misschien hebben de Duffer Brothers besloten hun verhaal te beëindigen op een toon die voor sommigen tragisch en voor anderen hoopgevend is, door Hopper te laten sterven.Laten we hopen dat dit niet het geval is. De releasedatum van Stranger Things seizoen 5 is nog niet bekend. Bekijk de serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' verliest trouwe fans na melodramatische twist in nieuw seizoen
Series / Nieuws

'The Crown' verliest trouwe fans na melodramatische twist in nieuw seizoen

Volgens veel fans was deze scène in 'The Crown' spookachtig slecht...

Als er een ding is waar kostuumdrama's op moeten letten, is het dat ze respectvol omgaan met tragedies en gebeurtenissen in het echte leven. Het is belangrijk om respect te tonen voor de slachtoffers en nabestaanden, vooral als zij nog in leven zijn.

Bij een serie als The Crown is dat best moeilijk, aangezien deze gaat over de meest schandalige en duistere gebeurtenissen in de geschiedenis van het moderne Britse koningshuis. Diana is al een aantal seizoenen te zien in de serie, maar het onvermijdelijke moest uiteindelijk toch gebeuren.

Soap


Iedereen wist van tevoren dat de dood van prinses Diana in het nieuwe seizoen zou gaan plaatsvinden en kijkers waren huiverig voor de manier waarop dit zou gebeuren. Tijdens de promotie van het nieuwe seizoen legde het creatieve team erg de nadruk op het feit dat ze wisten wat de betekenis van de gebeurtenis was.

Fans geloofden dat het team achter de eerste paar seizoenen nu net zo voorzichtig zou zijn, maar veel van hen waren uiteindelijk toch teleurgesteld. Er zijn klachten geweest van trouwe kijkers dat de serie een soapachtige weg in is geslagen, met alle roddels die in de afleveringen werden afgebeeld.

Geest van Diana


Aflevering 4 toont hoe de geest van de Diana haar respect betuigt aan niemand minder dan haar echtgenoot, prins Charles, en de koningin zelf. Afgezien van alle geruchten en speculaties over de dood van Diana, was het moment echt niet op zijn plaats in de setting van de serie. Die heeft een erg serieuze toon, waardoor het moeilijk was om dit luchtig op te vatten.De scène zorgde ervoor dat veel kijkers in verwarring en licht ongeloof achterbleven, hoewel er ook kijkers waren die het wel konden waarderen. Wil je zelf een mening vormen over de scène en de rest van het seizoen? Bekijk dan seizoen 6 van The Crown op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Revolutionaire verandering in 'Doctor Who' tijdens speciale 'Children in Need' aflevering
Series / Nieuws

Revolutionaire verandering in 'Doctor Who' tijdens speciale 'Children in Need' aflevering

Davros' frisse look: Een weloverwogen verandering en eerbetoon aan traditie

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
November is de maand van Doctor Who en dat werd bevestigd met de nieuwste Children In Need comedy special.

David Tennant mocht voor het eerst sinds The Power of the Doctor aantreden als de Veertiende Doctor, maar deze comedy special had ook een heel spraakmakende twist.

Davros


Davros, bedenker van de Daleks, is een iconische Doctor Who schurk. Zijn meest recente optreden was in de dubbele aflevering The Magician's Apprentice / The Witch's Familiar. Daar was hij nog te zien in zijn iconische rolstoel en met zijn gezicht vol littekens en genetische modificaties.

In de nieuwste Children in Need comedy special, Destination Skaro, zag Davros er echter heel anders uit. Jonger, geen littekens en zonder iconische rolstoel.

Met de tijd mee


Deze verandering is een hele grote. Davros is al sinds Genesis of the Daleks uit 1975 grotendeels hetzelfde afgebeeld. Om Davros jonger, meer menselijker, qua uiterlijk dan, en te zien staan is dan ook bijzonder.""De wereld verandert, en wanneer de wereld verandert, moet Doctor Who ook veranderen. Dus hebben we ervoor gekozen Davros terug te brengen zonder de gezichtslittekens en zonder de rolstoel. Dit is hoe we Davros nu zien. Dit is 2023. Dit is onze lens. Dingen waren vroeger zwart-wit, maar nu niet meer. En Davros zag er vroeger zo uit, nu ziet hij er zo uit, en daar staan we absoluut achter," zegt showrunner Russell T. Davies.

Met pensioen


Terwijl de zo iconische Davros met pensioen gaat, is het tijd voor vernieuwing. Maar niet alles is nieuw. Het personage wordt nog steeds vertolkt door Julian Bleach, die Davros al sinds 2008 gestalte geeft.De Children In Need comedy special is in zijn geheel terug te zien op YouTube. De langverwachte specials voor de zestigste verjaardag van Doctor Who zullen vanaf 25 november te zien zijn op de BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Feelgood-film van Netflix komt hoog binnen in de Top 10
Films / Nieuws

Feelgood-film van Netflix komt hoog binnen in de Top 10

Deze feelgood-kerstfilm van Netflix is sinds kort te zien bij de dienst. Veel mensen hebben hem al bekeken want hij doet het goed bij de streamer.

Met gelijk een tweede plek in de Top 10 weet Best. Christmas. Ever! het goed te doen voor de dienst. De vraag is echter, scoort de film verder ook goed voor de streamer.

Met nog geen 1000 stemmen staat de film er niet heel goed voor op de site van IMDb, daar staat hij nu op een 4.6/10.

Niet zo origineel


Bij Rotten Tomatoes is men tot op heden ook nog niet erg enthousiast over deze feelgoodfilm. De critici scoren de film 40%, het publiek scoort de film een hele lage 16%. "'Best. Christmas. Ever!' is niet de meest schitterende kerstfilm ooit, maar het zal degenen die hongerig zijn naar nieuwe sentimentele vakantiefilms tevreden stellen.", aldus een van de critici.

FilmTotaal recensent Dirk Sung van Aalsberg geeft de film niet meer dan 1,5 ster van de 5. "Qua originaliteit hoef je van 'Best. Christmas. Ever!' dan ook niets te verwachten. Elke vervolgstap is na de eerste vijf minuten uit te tekenen.", vertelt hij onder meer in zijn recensie.

Het verhaal


Jackie stuurt elke kerst een vakantiebrief naar haar oude studievriendin Charlotte. Zij voelt zich daardoor elke keer minderwaardig.Wanneer Charlotte en haar familie een paar dagen voor kerst per ongeluk bij Jackie op de stoep belanden, grijpt Charlotte haar kans om te bewijzen dat het leven van haar oude vriendin echt niet zo perfect kan zijn.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Mary Lambert, zij is ook bekend van haar werk aan Pet Sematary en The In Crowd.

De cast van de film bestaat uit onder anderen Heather Graham, Brandy Norwood, Jason Biggs, Matt Cedeño, Wyatt Hunt, Abby Villasmil en Nadia Sine.

Bij Netflix


Als je fan bent van kerstfilms, een leuke feelgoodfilm of familiefilm, kan je altijd voor jezelf kijken of Best. Christmas. Ever! aan jouw wensen voldoet. Stream hem dan bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blijvende frustratie: de meest vervelende moeder in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Blijvende frustratie: de meest vervelende moeder in 'The Big Bang Theory'

De ouders van de personages in 'The Big Bang Theory' waren wel vaker vervelend, maar deze moeder spant de kroon...

Er zijn veel redenen waarom The Big Bang Theory zo populair is geworden, maar een van de belangrijkste is dat kijkers resoneren met de personages. Ze zijn niet alleen grappig, maar ook herkenbaar. Al zijn de meeste kijkers waarschijnlijk geen genieën.

De problemen die sommige van de personages hebben met hun moeders is bijvoorbeeld een onderwerp dat veel mensen aanspreekt. En aangezien Leonard er een hekel aan heeft dat zijn moeder hem voortdurend kleineert in het bijzijn van zijn vrienden, voelen velen niet alleen sympathie voor hem, maar ook enig begrip voor zijn probleem.

Interessante inzichten


Wat veel kijkers echter lijken te vergeten, is dat Leonard niet de enige is die zijn hele volwassen leven problemen met zijn moeder had. Amy heeft soortgelijke worstelingen, en je zou kunnen zeggen dat haar moeder haar tijdens haar jeugd zelfs nog meer schade heeft berokkend.

De opvoedingsmethodes in The Big Bang Theory hebben aanleiding gegeven tot een langdurige discussie op de subreddit r/bigbangtheory. De vergelijking tussen het jeugdtrauma van Leonard en Amy heeft daar een aantal interessante inzichten opgeleverd.

Bemoeial


Vergeleken met Beverly, die haar zoon zijn hele leven een beetje negeerde, was Amy's moeder veel meer een bemoeial. Zelfs tot het punt waarop haar regels meer op de regels van een religieuze sekte begonnen te lijken dan op die van een beschermende ouder.Sommige fans zeggen zelfs dat de opvoeding van haar moeder de directe oorzaak was van haar huidige slechte kwaliteiten. Redditor ChildofObama zei hierover het volgende: "Mensen leren doorgaans sociale signalen door als kind fouten te maken".

Andere situatie


"Amy heeft haar robotachtige persoonlijkheid waarschijnlijk van haar moeder gekregen, die probeerde die fouten te stoppen voordat ze plaatsvonden. In een andere ouderlijke situatie had Amy zich waarschijnlijk kunnen ontwikkelen tot een meer flexibele persoon voordat ze de groep ontmoette".Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto onthuld uit 'Stranger Things: The First Shadow'
Series / Foto's

Eerste foto onthuld uit 'Stranger Things: The First Shadow'

Het prequeltoneelstuk belooft een visueel hoogstaande productie met de sfeer van de geliefde Netflix-hit.

Het prequel-toneelstuk Stranger Things: The First Shadow speelt zich af in 1959. Henry Creel (Louis McCartney) komt met zijn ouders in Hawkins wonen.

Hopper (Oscar Lloyd) en Joyce (Isabella Pappas) zien we als tieners, en ook Dr. Brenner (Patrick Vaill) maakt zijn opwachting. Op Instagram is nu de eerste foto te zien van de voorstelling.

Visueel aantrekkelijk


In het Phoenix Theatre in Londen zijn zogeheten previews van start gegaan. Hierbij geef je een aantal voorstellingen vóór de officiële première om te zien hoe alles loopt.

De foto belooft een visueel aantrekkelijke productie. Het podium lijkt middels licht, kleur en rook in een andere dimensie te zijn veranderd. Het is hier dat de jonge Henry een demogorgon ontmoet.

Sfeer


Naast de afbeelding is ook de titel van de eerste akte onthuld. Deze luidt Chapter One: The Girl from Nowhere. Het stuk slaagt er tot zover goed in om de sfeer van de populaire Netflix-scifihit op te roepen.

Bekijk op instagram


Stranger Things is te bekijken op Netflix. Kaarten voor het toneelstuk zijn hier te bestellen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Brawn: The Impossible Formula 1 Story'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Brawn: The Impossible Formula 1 Story'

Keanu Reeves blijkt een Formule 1-fanboy in deze onderhoudende miniserie over het eerste en enige raceseizoen van Brawn GP.

Regie: Daryl Goodrich | Afleveringen: 4 | Speelduur: 57-61 minuten | Jaar: 2023

Voor de verstokte Formule 1-liefhebbers zal zijn aanwezigheid vooral afleiden, maar het is ergens ook wel amusant dat Keanu Reeves in Brawn: The Impossible Formula 1 Story als gastheer fungeert. Als een kind in de snoepwinkel hangt de actiester in deze documentaire over gelegenheidsteam Brawn GP (opgericht én opgedoekt rond raceseizoen 2009) aan de lippen van (voormalige) teambazen en racecoureurs. De medewerking van deze hoofdrolspelers en de ruime beschikbaarheid van archiefmateriaal maken het resultaat veelzijdig en voldoende onderhoudend.

Alsof hij zelf deel uitmaakt van de Formule 1-geschiedenis treedt Reeves in de eerste aflevering uit de schaduw van een zogenoemde showroom, waar hij het voorrecht krijgt om de semi-antieke raceauto van Brawn GP te bewonderen. Het gelegenheidsteam van technicus Ross Brawn werd in de aanloop van raceseizoen 2009 uit nood geboren. Door de nijpende kredietcrisis besloot het Japanse Honda de stekker uit zijn raceteam te trekken, waarop Brawn overbleef met twee coureurs, talloze medewerkers en een race voor de deur. Het management uitkopen was in het racewereldje van toen ongebruikelijk, maar de gerenommeerde teambaas (ex-Ferrari) deed het tóch.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story doet uitgebreid uit de doeken hoe Brawns riskante besluit zich vooral in de eerste helft van het raceseizoen wonderlijk uitbetaalde. De dominantie van de Brit Jenson Button, die zes van de eerste zeven grands prix won, bezorgde concurrerende teambazen hoofdbrekens. "Iedereen zei dat ze valsspeelden, behalve de FIA," blikt Luca di Montezemolo (destijds werkzaam bij Ferrari) terug. De documentaire schrikt hierbij niet terug voor het technische verhaal: al in de eerste aflevering gaat het (zonder al te veel schoolse toelichtingen) over het belang van 'downforce' en de meerwaarde van 'double diffusers'.

Kijkers die inschakelen voor de coureurs en de races moeten daarmee vooral in de eerste twee afleveringen even doorbijten. Voor een miniserie die met het gezicht van The Matrix en John Wick de publiciteit opzoekt, bedienen de makers zich wel erg sterk van een insidersperspectief: de teambazen (onder wie Christian Horner, nog steeds actief bij het Red Bull van Max Verstappen) en technische medewerkers die voor de camera verschijnen, gaan gedetailleerd in op de technische en economische ontwikkelingen die bij de opkomst van Brawn GP een rol speelden.

Die aanpak verdient ook waardering, aangezien Formule 1-liefhebbers op deze manier een respectabel inkijkje krijgen in de manier waarop marktwerking en bureaucratie in het racewereldje de waan van de dag bepalen. "Wie krijgt welk stukje van de taart?" is de passende metafoor die hiervoor wordt gebruikt. Kijk naar de actuele stand van zaken in de autosport en er is niets nieuws onder de zon.

Bij vlagen zou je tijdens het bekijken van de tweede aflevering haast vergeten dat er tussen alle achtergrondverwikkelingen door ook nog geracet werd. In dat verband zullen de derde en vierde aflevering voor een deel van het publiek als mosterd na de maaltijd voelen: door de lens van Brawn GP wordt zonder al te veel poespas het verdere raceseizoen gereconstrueerd en leren we ook de twee coureurs (Button en de Braziliaan Rubens Barrichello) beter kennen.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story voelt zo wat onevenwichtig in de uitvoering, al is het wel een prestatie dat er in de montage zoveel archiefstukken en interviewfragmenten bij elkaar zijn gebracht. En waar Reeves enerzijds op geforceerde wijze de enthousiaste, maar tegelijk 'onwetende' vragensteller speelt (kreten als "dat meen je niet" blijven niet uit), spant hij zich er wel degelijk toe in om de hoofdrolspelers van toen verder te doorgronden. Wellicht zijn de handgeschreven aantekeningen van deze markante gastheer ooit nog ergens een fortuin waard.

★★★☆☆

Brawn: The Impossible Formula 1 Story is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duik in het grimmige universum van 'The Penguin', de eerste spin-off van The Batman
Series / Featured

Duik in het grimmige universum van 'The Penguin', de eerste spin-off van The Batman

De spinn-off serie "The Penguin" is een donker en zwartgallig verhaal waarin Batman het opneemt tegen de meesterschurk Oswald Cobblepot.

Nog een klein jaartje wachten en dan is de eerste spin-off uit de The Batman-franchise is een feit. Afgelopen april begon Matt Reeves aan de opnamen van The Penguin. Naast The Joker, Catwoman en The Riddler is The Penguin een meesterschurk waar Batman het tegen moet opnemen om Gotham City veilig te houden.

We herkennen het personage aan zijn vreemde uiterlijk. Hij is kort van gestalte, heeft een bolle buik en waggelt als hij loopt. Hij staat ook bekend als Oswald Cobblepot, een onderwereldfiguur die zich bezighoudt met de georganiseerde misdaad en wil niets liever dan de onderwereld domineren. Hij is een van Batmans meest geduchte tegenstanders en niemand minder dan Colin Farrell kruipt in zijn huid.

Episch


Dit criminele mannetje gebruikt ook vaak penguïns, vogels en paraplu’s om zijn misdaden te kenmerken. Voor Matt Reeves, de producent van o.a. ook de donkere epische serie The Batman een uitgesproken kans dit soort karaktertrekjes nog meer te benutten en te benadrukken. We kunnen er dus echt wel van uitgaan dat hij een donker zwartgallig Gotham zal neerzetten. Of de herkenbare humor een rol zal spelen is moeilijk te zeggen.

Wat we wel kunnen verwachten is dat Reeves het verhaal rondom de Penguïn een grote rol toe zal bedelen, zodat de serie een lange toekomst tegemoet kan zien. En, aan nieuwe merchandise zal zeker geen gebrek zijn. De opnames zijn gestart in februari 2023 en de releasedatum zal ergens volgend jaar herfst liggen.

Teaser


Voor deze serie is helemaal aan het begin van de opnames al een teaser gemaakt en die werd op 12 april 2023 gelanceerd. De teaser geeft ons alvast een voorproefje van wat we mogen verwachten. Zeker niet onbelangrijk want de video biedt ons alvast verschillende bijzondere details.De bedenker en scenarist van deze serie is Lauren LeFranc, ook wel bekend van haar werk aan Agents of S.H.I.E.L.D. De exacte line-up van regisseurs is nog niet bekendgemaakt, behalve eentje en dat is Craig Zobel. Hij tekende voor de eerste twee afleveringen.

The Batman


Dit grauwe verhaal zal mooi op de vorige succesvolle verhalen over The Batman aansluiten. Deze film is te zien op HBO Max. Hierdoor krijgt de visie van Reeves op Gotham City perspectief vanuit meerdere personages. Een serie waar alle Batman-fans naar uitkijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: brute misdaad met een gruwelijke 'drug lord'
Series / Featured

De Nr. 3 serie van Netflix volgens de IMDb: brute misdaad met een gruwelijke 'drug lord'

De misdaadserie Narcos vertelt op epische wijze het verhaal van drugsbaron Pablo Escobar en zijn opkomst en ondergang.

Twee jaar (2015-2017) lang domineerde de misdaadserie Narcos de rankings op Netflix. Op IMDb krijgt deze serie een 8,8 wat behoorlijk hoog is. De serie vertelt chronologisch over het criminele leven van een van de grootste drugsbaronnen aller tijden: Pablo Escobar.

Op epische wijze wordt het leven van deze Colombiaan Pablo Escobar in beeld gebracht. De serie wordt verweven met archiefbeelden en echte interviews. Hierdoor ontstaat er een realiteit die in veel misdaadseries ontbreekt.

Cocaïne


Escobar was een beruchte Colombiaanse drugsbaron en leider van het beruchte Medellín-kartel, dat in de jaren 70 en 80 enorme hoeveelheden cocaïne smokkelde naar de Verenigde Staten en andere landen.

De moordlustige drugsbaron wordt vertolkt door Wagner Moura die de rol met verve neerzet. Zo goed zelfs dat rapper Pusha T. er een shout-out voor heeft gedaan. Critici schrijven lovende recensies en tegenwoordig geniet de serie een plek tussen de beste misdaadseries die de moeite waard zijn om minstens één keer te bekijken.

Bloedbaden

Deze serie geeft een inkijkje in de wereld van de illegale cocaïnehandel. Een harde, meedogenloze en schrijnende wereld. Zoveel bloedbaden die worden aangericht, levens die verspild worden. De narcotica agenten (DEA) die Escobar probeerden neer te halen zijn te bewonderen in hun volharding maar het is ook een moeizaam proces.In Colombia werd hij als een soort volksheld gezien door sommigen vanwege zijn vrijgevigheid naar de armen. Een schril contrast met de weelde en rijkdommen waar hij zichzelf mee omringde.

Drugkartel


In 1993 werd hij uiteindelijk na jaren van machtsstrijd en gruwelijke confrontaties met de Colombiaanse overheid gedood tijdens een politieoperatie. Een harde klap voor de drugskartels.Zijn leven en de opkomst en ondergang van het Medellín-kartel zijn onderwerp geweest van vele boeken, films en televisieseries, die zijn invloed op de drugshandel en de Colombiaanse samenleving in kaart brengen.

Streamen


De afleveringen van de drie seizoenen van Narcos zijn uiteraard op Netflix te bekijken. Ook Narcos: Mexico staat op de streamer.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Invincible'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe afleveringen online waaronder het spectaculaire 'Invincible'

Kijk deze week naar Prime Video als je van spannende reality of spraakmakende reality houdt.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Invincible (seizoen 2 - aflevering 3)Verschijnt op: Vrijdag 24 november
Genre: Animatie / Actie / Avontuur
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Invincible is een superhelden-tekenfilmserie voor volwassenen over de 17-jarige Mark Grayson, die net zo is als als andere jongens van zijn leeftijd – behalve dat zijn vader Omni-Man de machtigste superheld op de planeet is.
Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1 - aflevering 6)Verschijnt op: Vrijdag 24 november
Genre: Reality-TV
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Onder begeleiding van host Robbert Rodenburg reizen twaalf bekende influencers af naar Thailand om hier de ultieme proef te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de normaal aan luxe gewende personalities in duo’s de strijd met elkaar aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'The Gilded Age'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'The Gilded Age'

Ook deze week komt HBO Max weer met een flink aanbod aan indrukwekkende nieuwe afleveringen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.30 Coins (seizoen 2 - aflevering 5)Verschijnt op: Maandag 20 november
Genre: Drama / Fantasy / Horror
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Pastoor Vergara vlucht voor zijn verleden en de duivel die hem achtervolgt voor een schat: één van de dertig munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Nu moet hij opnieuw de confrontatie aangaan en deze keer is hij er klaar voor.

The Gilded Age (seizoen 2 - aflevering 4)Verschijnt op: Maandag 20 november
Genre: Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: De Amerikaanse Gilded Age was een periode van grote economische verandering. Tegen deze achtergrond begint in 1882 het verhaal van Marian Brook, de dochter van een overleden generaal. Ze gaat bij haar strenge tantes in New York wonen.

Julia (seizoen 2 - aflevering 4)Verschijnt op: Donderdag 23 november
Genre: Biografie / Drama
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In 1962 kwam de onverschrokken kok en kookboekenschrijfster Julia Child met haar kenmerkende panache de Amerikaanse huiskamers binnen met The French Chef – haar vernieuwende programma dat de weg baande voor het moderne kookprogramma.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

20 november: Rick and Morty (seizoen 7 - aflevering 6) - Animatie / Avontuur / Komedie - Na 20 jaar vermist te zijn geweest, staat Rick Sanchez opeens bij zijn dochter Beth voor de deur om bij haar en haar gezin in te trekken. Beth haalt Rick wel in huis, maar Jerry is niet zo blij met de hereniging.

23 november: Rap Sh!t (seizoen 2 - aflevering 4) - Komedie / Drama / Muziek - Rap Sh!t van Issa Rae is een comedyserie over drie vrouwen – een hiphop-duo en hun manager – die het proberen te maken in de muziekindustrie van Miami.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoensfinale 'Yellowstone' gaat door zonder prominente hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Seizoensfinale 'Yellowstone' gaat door zonder prominente hoofdrolspeler

Er was al langer gedoe rond de acteur, maar nu lijkt het er op dat hij echt exit is.

Het zal niet lang meer duren voor de laatste afleveringen van het vijfde seizoen van Yellowstone worden gefilmd. Het lijkt er nu echt op dat hoofdrolspeler Kevin Costner er niet meer bij zal zijn.


Het mogelijke vertrek van Costner is al vaak in de media geweest. Zo werd gemeld dat plannings- en contractuele conflicten in de agenda van Costner vertraging veroorzaakten bij het filmen van meer afleveringen.

Einde van het personage


Het bleek ook dat Costner slechts een week wilde besteden aan het filmen van de tweede reeks afleveringen van seizoen vijf, in tegenstelling tot de 50-65 dagen die hij in het verleden had besteed.

Yellowstone-maker Taylor Sheridan heeft aangegeven teleurgesteld te zijn: "Het verkort de afronding van zijn personage. Het verandert het niet, maar het verkort het. Of het Costner's ego streelt of beledigt interesseert me verder niets."

Yellowstone-universum breidt uit


Ondanks het nieuws van Costners vertrek heeft Paramount al bevestigd dat er een vervolgserie van Yellowstone, getiteld 2024, aankomt. De serie zal worden geleid door acteur Matthew McConaughey en moet nauw aansluiten aan Yellowstone.Kijk alle afleveringen van Yellowstone op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jaren later nog steeds een kijkijferkanon, ijzersterke score op Rotten Tomatoes: hoofdrolspeelster stomverbaasd
Series / Nieuws

Jaren later nog steeds een kijkijferkanon, ijzersterke score op Rotten Tomatoes: hoofdrolspeelster stomverbaasd

De actrice had geen idee hoezeer deze hit op Netflix nog steeds in de smaak valt.

Recent organiseerde Variety het Women of Power Event. Niemand minder dan Meghan Markle was hierbij aanwezig. De echtgenote van prins Harry speelde in de rechtbankserie Suits en kreeg te horen hoe ongelooflijk goed deze het nog steeds doet. Op Rotten Tomatoes is de publiekswaardering maar liefst 86%.

Suits (2011 -2019) liep negen seizoenen, en de Amerikaanse ex-actrice zat in zeven daarvan. Ze is verheugd over de triomftocht van de serie op Netflix en meent dat goed gemaakte series altijd publiek zullen trekken.

Verbreken kijkcijferrecords


Afgelopen zomer was Suits, vier jaar na het einde, op Netflix te zien en verbrak werkelijk alle kijkcijferrecords. De serie bleef maanden achter elkaar aan de top staan. Op social media was er een ontploffing qua filmpjes met Harvey (Gabriel Macht) en Mike (Patrick J. Adams).

Toen de hertogin van Sussex hoorde dat de rechtbankserie maar liefst 45 miljoen minuten gestreamd is was ze blij verrast: "Dat is te gek".

Blijvertjes


Meghan Markle speelde juridisch medewerkster Rachel Zane en heeft goede herinneringen aan de serie. "Het was een geweldige serie om aan te werken, en de cast en crew waren top. Het is best lastig om vandaag de dag een serie te vinden waarvan je zoveel afleveringen kunt bingen, dus misschien heeft dat er ook mee te maken. Maar goede series zijn blijvertjes," aldus de hertogin.Het succes heeft een dusdanige indruk gemaakt op de studio's dat er geruchten de ronde doen over een mogelijke revival. We houden jullie uiteraard op de hoogte. Kijk in de tussentijd Suits op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hollywoodster Elle Fanning deelt emotioneel bericht over cancelen 'The Great'
Series / Nieuws

Hollywoodster Elle Fanning deelt emotioneel bericht over cancelen 'The Great'

Het is voor het eerst dat de actrice van zich laat horen na het einde van de serie.

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat streamingdienst Hulu een streep zette door het hilarische kostuumdrama The Great. Hoofdrolspeelster Elle Fanning had nog niet op het nieuws gereageerd, tot nu.


Het was voor cast en crew een enorme verrassing dat Hulu besloot geen vierde seizoen van The Great te bestellen, ondanks de populariteit, goede recensies en sterk acteerwerk van onder andere Gillian Anderson, Jason Isaacs en Fanning's tegenspeler Nicholas Hoult.

Met weemoed terugkijken


Via haar Instagram-pagina deelde Fanning een emotionele boodschap waarin ze haar verdriet uitte over het onverwachte einde van de show: "Ik heb nog niet echt kunnen delen wat het cancelen van The Great met me heeft gedaan. Deze serie was alles voor me."

In The Great hadden de personages van hoofdrolspelers Fanning en Hoult een gecompliceerde relatie, echter kon de band tussen de twee buiten de camera's niet beter zijn. Hoult reageert dan ook op haar bericht: "Te veel prachtige momenten voor en achter het scherm."

Historische kwaliteit


The Great ging in 2020 in première en volgde het leven van Catharina de Grote, keizerin van Rusland, en haar relatie met Peter III van Rusland in een komische en satirische toon. Het werd ontwikkeld en geschreven door Tony McNamara.

Bekijk op instagramKijk in Nederland alle afleveringen van The Great op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.