search
Deze spannende thriller-filmreeks vind je nog altijd op Netflix
Films / Featured

Deze spannende thriller-filmreeks vind je nog altijd op Netflix

Met Tom Hanks in de hoofdrol veel vermaak in de Robert Langdon-filmtrilogie.

Netflix bevat een enorme lading films, maar ook filmreeksen. Een van die reeksen heeft Tom Hanks in de hoofdrol. Hij speelt Robert Langdon, een hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Harvard University.

Het personage is te zien in drie films van regisseur Ron Howard. De titels van de reeks zijn The Da Vinci Code (2006), Angels & Demons (2009) en Inferno (2016). Ondanks de wat wisselende ontvangst, haalde de reeks $1,5 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Langdon


Langdon bestudeert ook symbolen en dat komt uiteraard goed van pas als wordt ingeschakeld om een mysterieuze moord in het Louvre te ontrafelen. De Harvard-professor ontdekt een web van bedrog over de werken van Leonardo da Vinci.

Uiteraard gaat zijn speurtocht verder in de twee volgende films. Zo zoekt hij in Angels & Demons naar aanwijzingen om een aanslag op het Vaticaan af te wenden. In Inferno moet hij aanwijzingen ontcijferen die helpen om een plaag te voorkomen die de wereldbevolking zou kunnen halveren.

Enorme opbrengst


In 2006 was The Da Vinci Code na Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest de film met de hoogste omzet aan de wereldwijde box office, met $760 miljoen. De delen daarna haalden respectievelijk $486 miljoen en $220 miljoen op.



De ontvangst was wel wat mager voor een film met Tom Hanks. Respectievelijk noteerden de film de volgende percentages op de Tomatometer van Rotten Tomatoes: 25 procent, 36 procent en 23 procent.

The Lost Symbol


In 2021 verscheen de tv-serie The Lost Symbol, een prequel van de filmreeks met Ashley Zukerman als Robert Langdon. De serie verscheen op de Amerikaanse streamer Peacock. Helaas staat The Lost Symbol niet op Netflix of een andere Nederlandse dienst. De films kijk je dus wel op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen