search
Waarom de nieuwe doorstart van 'Doctor Who' volgens fans totaal geen zin heeft
Series / Nieuws

Waarom de nieuwe doorstart van 'Doctor Who' volgens fans totaal geen zin heeft

Het probleem is de absolute verwarring die zo'n hertelling met zich meebrengt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen het nieuws voor het eerst naar buiten kwam dat Disney+ niet alleen de rechten verwierf om Doctor Who te streamen, maar ook zwaar betrokken zou zijn bij de productie, waren veel langdurige kijkers van de iconische Britse science fiction serie sceptisch over de beslissing.

Hoewel Disney bekend staat om zijn grote en dure producties, staat de productiegigant ook bekend om alles wat ze in handen krijgen dezelfde superhelden stijl te geven.

Terugkeer


Het vertrouwen in deze nieuwe richting werd enigszins beter toen showrunner Russell T. Davies terugkeerde, en met hem publiekslieveling David Tennant als de Veertiende Doctor en Catherine Tate als Donna Noble.

Ook nieuws van de productie, al dan niet met opzet gelekte set foto's en interviews met Davies zorgden ervoor dat fans toch niet te angstig hoefden te zijn.

Absolute verwarring


Fans waren echter wel bezorgd toen bekend werd dat het Disney-tijdperk ook een hertelling zou betekenen. Seizoen 14, met Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor, zal voortaan seizoen 1 heten.



Het probleem is de absolute verwarring die zo'n hertelling met zich meebrengt. Er was geen enorme tijdspanne tussen het einde van het laatste tijdperk in 2022 en het begin van het nieuwe, dit jaar. Het zorgt alleen maar voor onduidelijkheid, ook in bijvoorbeeld in de BBC iPlayer.

Afschrikken


Ook de zestigste verjaardag van Doctor Who zou geen reden zijn voor deze "zachte reboot". Wel zijn fans bezorgd dat deze verwarrende hertelling nieuwe fans zal afschrikken.



Gelukkig zal deze verandering de zestigste verjaardag niet in de weg staan. Vanaf 25 november zal The Star Beast de eerste van de drie speciale afleveringen zijn die te zien zijn op zowel de BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen