search
Deze duistere film van regisseur Aronofsky zie je op Prime Video en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze duistere film van regisseur Aronofsky zie je op Prime Video en is een van zijn beste films

'Requiem for a Dream' komt uit het jaar 2000 en was genomineerd voor een Oscar. Deze film moet je zeker een keer streamen bij Prime Video.

De film heeft een speelduur van een uur en tweeënveertig minuten en laat bij velen een erg grote indruk achter.

Op de site van IMDb weet Requiem for a Dream een erg mooi cijfer te pakken van 8.3/10.

Regie en cast


Regisseur Darren Aronofsky is niet alleen bekend van deze indrukwekkende film maar ook van onder meer The Whale, Black Swan en The Wrestler.

De cast bestaat uit Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans, Christopher McDonald en Louise Lasser. Burstyn was voor haar rol in de film genomineerd voor een Oscar.

Synopsis


Weduwe Sarah Goldfarb krijgt te horen dat haar grote droom uitkomt. Ze mag deelnemen aan een televisieprogramma. Als haar mooiste kleding niet meer past, begint ze aan een extreme vermageringskuur en raakt ze verslaafd aan amfetamines.



Haar zoon, zijn vriendin en een vriend proberen ondertussen een voet aan de grond te krijgen in de drugsscene maar ook zij glijden steeds verder af.

Groots en opwindend


Onder de critici bij Rotten Tomatoes scoort de film 78%, bij het publiek laat de film meer indruk achter en scoort de film 93%. "Ja, visueel is dit een opwindende, unieke film. Maar het is ook een buitengewoon moeilijke en uitdagende film om naar te kijken.", aldus een van de critici.



"Met deze film stuurt Aronofsky een aantal berichten. Eén ervan gaat uiteraard over de mate waarin gewoon drugsgebruik je waanvoorstellingen kan aanwakkeren en wat die combinatie je kan ontnemen. De andere boodschap is dat de regisseur nu een grote Amerikaanse filmmaker is.", vertelt een andere criticus.

Prime Video


Deze indrukwekkende film moet je zeker een keer bekijken bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen