search

Ons nieuws van zondag 19 november 2023

Recensie Netflix-serie 'DNA do Crime'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'DNA do Crime'

Meeslepende en op waarheid gebaseerde actieserie over de georganiseerde misdaad in Latijns-Amerika.

Regie: Heitor Dhalia, Pedro Morelli | Cast: Rômulo Braga (Benício), Maeve Jinkings (Suellen), Thomas Aquino (Sem Alma), Pedro Caetano (Rossi), Erom Cordeiro (Fernando), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 50-63 minuten | Jaar: 2023

De grens van Paraguay en Brazilië vormt een gebied met een hoog misdaadcijfer. In 2017 werd hier een grootschalige bankoverval gepleegd, waarbij verschillende bendes betrokken waren. De actieserie DNA do Crime is gebaseerd op dit waargebeurde verhaal en geeft op boeiende wijze een kijkje in de complexe misdaadsituatie in Latijns-Amerika

Tegen de zware wapens van de bendes in de grensregio kan de politie weinig beginnen. Ook de bewijzen die ze hebben zijn mager, totdat er DNA-sporen worden gevonden. De overtuiging dat forensisch bewijs geen zaak oplost begint te wankelen als de eerste verdachte wordt geïdentificeerd. Het grote Braziliaanse politiebureau heeft een indrukwekkend ogende technische afdeling, maar toch is het onderzoeken van DNA een 'nieuwe' methode. Met alle CSI-series die we gewend zijn doet dit ongeloofwaardig aan, maar het is blijkbaar wel realiteit. De politie heeft eindelijk een nieuw wapen in handen om de bankovervallers te grijpen.

Vooral agent Benício is erop gebrand de daders te pakken, aangezien zijn vorige partner tijdens een gevangenisuitbraak door een van de bendes is vermoord. Hij is een ongedisciplineerde agent die de regels aan zijn laars lapt om zijn wraak te krijgen. Tussen alle testosteron is agente Suellen (krachtig gespeeld door Maeve Jinkins) een welkome afwisseling, hoewel ze ook prima haar mannetje staat. De verhaallijnen van elk van deze agenten zitten goed in elkaar en vullen elkaar aan.

Hoewel de verhaallijnen elkaar in hoog tempo afwisselen en er een groot aantal gewelddadige actiescènes is, komt de serie wat moeizaam op gang. Dat komt vooral doordat er in de eerste afleveringen nog veel onduidelijk is. Veel namen en plaatsnamen worden gegeven, maar als kijker heb je nog te weinig informatie om ze precies te kunnen plaatsen. Pas na de derde aflevering vallen de zaken op hun plek en gaat het allemaal wat meer leven.

Wie met geduld de eerste afleveringen heeft uitgezeten, wordt beloond met enkele cinematografische pareltjes. In het bijzonder is de minutenlange longtake in de opening van aflevering vier, waarin Benício en zijn vroegere partner al schietend uit hun auto het bos in vluchten, inclusief een dramatische scène waarin Benício gewond raakt. Het is een belangrijk moment in de verhaallijn van deze agent, want het verklaart de hechte relatie met zijn vroegere partner en waarom hij hem nu wil wreken.

DNA do Crime volgt in feite het concept van politie versus crimineel en is daarin dus niet heel vernieuwend. Het verhaal zit echter goed in elkaar en er zijn er voldoende spannende scènes om de serie tot het einde toe boeiend te houden. Dat de zwaarbewapende bendes in Brazilië en Paraguay nog altijd een dagelijkse realiteit zijn, geeft de makers ongetwijfeld genoeg stof voor een tweede seizoen.

★★★★☆

DNA do Crime is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Kippenvel'-serie spreken: komt er een seizoen 2?
Series / Nieuws

Makers van 'Kippenvel'-serie spreken: komt er een seizoen 2?

Fans van de horrorserie willen graag meer, maar komt er ook meer?

Traditiegetrouw werden horrorfanaten in oktober verwend met een vracht spookachtige films en series. Een van die series was Goosebumps, een verfilming van de wereldberoemde Kippenvel-boeken van R.L. Stine.


De Disney+-serie scoorde goed wat betreft streamingsminuten en recensies van critici. De vraag is dan natuurlijk meteen: hoe zit het met een tweede seizoen?

Producenten


In een interview met Decider gingen de producenten in op die vraag. Producente Hilary Winston zei het volgende: ''Momenteel hebben we eigenlijk geen idee. We zijn vooral blij dat de seizoensfinale te zien is nu.''

Toch had ze ook nog iets te melden over de toekomst van de horrorserie. ''Het is vooral een kwestie van 'laten we genieten van het harde werk voor we verder gaan met meer hard werk'. Maar we duimen voor een vervolg.''

Disney+


Ongetwijfeld zullen we binnenkort meer horen over het vervolg op Goosebumps. In de tussentijd kijk je het eerste seizoen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie 'Mayor of Kingstown' seizoen 3 eindelijk van start na revalidatie Jeremy Renner
Series / Nieuws

Productie 'Mayor of Kingstown' seizoen 3 eindelijk van start na revalidatie Jeremy Renner

Het derde seizoen van de intrigerende serie heeft een aantal klappen moeten verduren.

Na twee succesvolle seizoenen maakt het spannende Mayor of Kingstown zich op voor een derde seizoen. Het heeft in de aanloop naar het derde seizoen flinke tegenslagen gehad, maar gelukkig gaat de productie binnenkort van start.


Ook de hitserie van Paramount+ heeft de gevolgen moeten ondervinden van de stakingen in Hollywood, en heeft daardoor flinke vertraging opgelopen. Echter was de echte klap natuurlijk het ongeval van acteur Jeremy Renner, die er gelukkig weer helemaal bovenop lijkt te zijn.

Lange weg naar herstel


Op zijn pad naar herstel heeft Renner verschillende soorten therapie ondergaan, waaronder fysiotherapie, hyperbare zuurstoftherapie, infraroodtherapie en stamceltherapie. De acteur deelde onlangs een bericht op social media waarin hij tien maanden aan herstel vierde.

Met de stakingen die voorbij zijn en het duidelijk beter gaat met Renner kan Mayor of Kingstown weer snel vooruit. Er kan vrijwel direct aan de slag gegaan worden daar de scripts voor seizoen drie voor een groot deel al geschreven waren vóór de stakingen.

Heel Hollywood weer aan de slag


Het is te zien dat heel Hollywood weer in de startblokken staat. Veel producties beginnen komend jaar weer. Mayor of Kingstown-makers Taylor Sheridan en Hugh Dillon vertellen dat de opnames van het derde seizoen begin 2024 van start gaan.

Bekijk op instagram



Kijk alle afleveringen van Mayor of Kingstown op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee dystopische scifi-films uit dezelfde reeks veroveren plekken in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Deze twee dystopische scifi-films uit dezelfde reeks veroveren plekken in de Netflix Top 10

Netflix heeft recent weer aardig wat films toegevoegd aan hun aanbod. Twee daarvan zijn 'Dawn of the Planet of the Apes' en zijn opvolger 'War for the Planet of the Apes'.

Deze populaire filmreeks startte al in 1968 met de eerste film. In mei 2024 wordt alweer de volgende film, Kingdom of the Planet of the Apes verwacht.

Netflix heeft er goed aan gedaan om Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes toe te voegen aan het aanbod. Ze staan in de Top 10 op plaats 5 en plaats 10.

Onberispelijk


Dawn of the Planet of the Apes weet op IMDb een mooie 7.6/10 te scoren en bij Rotten Tomatoes gemiddeld 90%. "Er is geweldige actie, geweldige effecten en de uitvoeringen zijn sterk (niets beter dan het verbluffende werk van Andy Serkis).", aldus een van de critici bij de site.

War for the Planet of the Apes weet het net zo goed te doen. Een 7.4/10 op de site van IMDb en bij Rotten Tomatoes gemiddeld 89%. Een van de critici vertelt, "De gevoeligheid, het gevoel voor spektakel, de complexe karakters en het onberispelijke werk van regisseur Matt Reeves zijn slechts factoren in een vergelijking die kunst en entertainment combineert."

Synopsis 'Dawn of the Planet of the Apes'


Een groep genetisch geëvolueerde mensapen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door de menselijke overlevenden van een dodelijk virus.



Na een kort en wankel vredesbestand tussen beide barst uiteindelijk de strijd los. Beide groepen staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

Het verhaal van 'War for the Planet of the Apes'


Een meedogenloze kolonel dwingt zijn leger en Caesar met zijn apen in een dodelijk conflict. Nadat deze laatste veel verliezen lijden, worstelt Caesar met zichzelf en wil hij zijn eigen soort wreken.



De kolonel en Caesar komen uiteindelijk oog in oog te staan en een episch gevecht tussen de twee soorten barst los.

Achter de films


Beide films zijn geregisseerd door Matt Reeves, onder meer ook bekend van zijn werk aan Cloverfield en The Batman.

Rollen in de films worden vertolkt door Andy Serkis, Gary Oldman, Jason Clarke, Woody Harrelson, Karin Konoval en Steve Zahn.

Netflix


Stream Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes bij Netflix als je ze nog niet gezien hebt of voeg ze toe aan je watchlist voor een ander moment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit was het grote probleem met Soldier Boy's gastrol in 'Gen V'
Series / Nieuws

Dit was het grote probleem met Soldier Boy's gastrol in 'Gen V'

Slechts tien procent van al die opnames zit in de aflevering

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds The Boys seizoen 3 is het personage Soldier Boy snel uitgegroeid tot favoriet onder de fans. Maar wanneer het personage opduikt in Gen V brengt dat toch wat problemen met zich mee.

Jensen Ackles keert terug als Soldier Boy in de zesde aflevering van de spin-off Gen V, als een denkbeeldige versie in het hoofd van Cate (Maddie Phillips). Dit zorgde wel echter voor problemen op de set.

Ongepaste opmerkingen


In The Boys konden we al kennismaken met de grof gebekte Soldier Boy. Acteur Chance Perdomo, vertelt hoe Ackles' improvisatie voor moeilijkheden zorgde.

""We hebben een paar uur doorgebracht terwijl we Jensen de meest gekke, ongepaste zinnen zagen improviseren, en ik denk dat we misschien slechts 10% daarvan serieus konden uitspelen. Excuseer mijn taalgebruik, maar het was absoluut fucking hilarisch," aldus Perdomo.

Net geen Twilight-acteur


De gastrol voor Ackles stond overigens heel lang niet vast. Een hele tijd werd er gedacht aan een Twilight-ster als gastrol in Cate's hoofd.



Het oorspronkelijke plan was dan ook om Taylor Lautner in the huren als Jacob Black, vertelt Eric Kripke. "We zouden dan onthuld hebben dat Cate vroeger een enorme Twilight fan was.".

Nog grappiger


"Ackles zei steeds: 'Ik denk dat het nog grappiger kan'. We hebben zo veel opnames gemaakt en slechts tien procent daarvan zit in de aflevering," aldus Kripke.



"Je wil niet weten hoeveel eufemismen voor masturbatie we hebben bedacht. Van die ontelbare eufemismen hebben we toen onze favorieten gekozen en die zitten in de aflevering."

Het eerste seizoen van Gen V is nu in zijn geheel te bekijken op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het nieuwste seizoen van 'The Crown': Slechtste beoordelingen ooit
Series / Nieuws

Het nieuwste seizoen van 'The Crown': Slechtste beoordelingen ooit

Het lijkt erop dat het niet echt positief zal eindigen voor 'The Crown'.

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is uit, wat het eerste stapje is richting het einde van de serie. Helaas is het geen goed begin van het einde, want de Rotten Tomatoesscore van het seizoen is allesbehalve goed te noemen.

Het seizoen richt zich op de relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla), waarin gedetailleerd wordt beschreven wat er acht weken vóór hun noodlottige auto-ongeluk gebeurde. De eerste vier afleveringen zijn uitgebracht op 16 november, de overige zes zijn gepland voor 14 december.

Lage score


Op Rotten Tomatoes heeft het seizoen nu een score behaald van 54% van de critics. Dit is de laagste score voor de serie ooit, en staat in groot contrast met de 96% die seizoen 4 kreeg. De publieksscore blijft wel hoog met 95%, gebaseerd op meer dan 100 beoordelingen.

The Crown seizoen 6 wordt vooral bekritiseerd omdat het de film The Queen uit 2006 lijkt te herhalen. Het scenario van die film werd geschreven door Peter Morgan, die ook achter The Crown zit. Sommige recensies vermelden dat seizoen 6 eigenlijk gewoon deze film herhaalt, vooral met betrekking tot de reactie van koningin Elizabeth op de dood van Diana.

Recente gebeurtenissen


Een nog belangrijkere factor is de relatieve recentheid van de gebeurtenissen in het seizoen. Oudere afleveringen van de serie waren meer een historisch drama. Dat is bij seizoen 6 minder het geval, waarbij vooral het tabloidschandaal rondom de dood van Diana wordt herhaald zonder echt een nieuw perspectief te bieden.



Dit hangt samen met een ander punt. Het lijkt er namelijk op dat Diana de serie heeft overgenomen in dit laatste seizoen. Hoewel ze natuurlijk een publieksfavoriet is, was The Crown oorspronkelijk een serie over koningin Elizabeth. Dit kan echter ook juist symbolisch bedoeld zijn, of gecorrigeerd worden in het tweede deel van het seizoen.

Netflix


Voorlopig heeft dit alles echter geleid tot de laagste Rotten Tomatoesscore tot nu toe. Bekijk seizoen 6 van The Crown op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Een Moord Kost Meer Levens'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Een Moord Kost Meer Levens'

Verfilming van het gelijknamige boek van Peter R. de Vries begint sterk, maar raffelt daarna de zaken af.

Regie: Marco van Geffen | Cast: Chris Peters (Paul Spruit), Monic Hendrickx (Gré), Jacob Derwig (Gerard Spruit), Melody Klaver (Birgit Frankot-Theunissen), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 38-47 minuten | Jaar: 2023

Nature of nurture. Word je geboren met een gewelddadige persoonlijkheid of is die het gevolg van slechte opvoeding of omstandigheden? Als we de levensloop van Paul Spruit mogen geloven, dan is het vooral het eerste. Spruit werd in 1984 veroordeeld voor de moord op zijn stiefvader Henk Frankot. Saillant detail: Spruits natuurlijke vader stond bekend als de Donald Duck-colporteur die in de jaren zeventig enkele kinderen seksueel misbruikte en vermoordde.

Wijlen Peter R. de Vries schreef een boek over het leven van Spruit onder de titel Een Moord Kost Meer Levens. Videoland verfilmde het boek en dramatiseerde de boel ook nog wat meer. De familie van De Vries, die zelf aangaf dat het boek het beste is dat hij ooit heeft geschreven, werkte mee aan de verfilming. In vier afleveringen van rond de driekwartier wordt het leven van Spruit geschetst, waarbij begonnen wordt bij zijn eigen misdaad.

De miniserie van Marco van Geffen, die zowel tekende voor de regie als het scenario, dendert met zevenmijlslaarzen door de gebeurtenissen en legt hierbij de meeste nadruk op de criminele gebeurtenissen en de gezinssituatie van Spruit. Wanneer vader Gerard Spruit (weer eens Jacob Derwig) in de jaren zeventig tegen de lamp loopt, blijft zijn gezin in grote verbijstering achter, wat het leven van zoon Paul volledig op zijn kop zet. Als moeder Gré (weer eens Monic Hendrickx) haar ex-man opnieuw in huis neemt, simpelweg omdat ze niet alleen kan zijn, wordt de ellende nog groter.

Deze Henk (weer eens Martijn Fischer) is een bruut met een slechte dronk en losse handjes. Paul probeert zijn moeder en stiefzus te beschermen door weer in zijn ouderlijk huis in Almere te gaan wonen. Als het geweld zich weer eens heeft opgebouwd pakt Paul in een vlaag van woede een tafelpoot die in de bosjes verborgen ligt en slaat zijn stiefpa aan gort om hem vervolgens met zevenendertig messteken naar de andere wereld te helpen. Paul meldt zichzelf al vlot bij het politiebureau.

De vlagen van geweld waaraan Paul en zijn zus worden blootgesteld zijn uitermate tragisch en hier werkt de fragmentarische aanpak van Van Geffen uitstekend omdat deze goed de chaos verbeeldt. Het is jammer dat hij minimaal gebruik maakt van de aanwezigheid van Hendrickx, die haast onherkenbaar is met bril en rode pruik. Het is vooral onbegrijpelijk waarom de makers weer de overbekende koppen uit hun rolodex hebben geplukt die je in vrijwel alle Nederlandse films en series voorbij ziet komen. Het is een wonder dat Frank Lammers zich niet ergens in de bosjes schuilhoudt.

De eerste aflevering draait vooral om het politieverhoor, de tweede om pogingen om Paul ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Deze doelgerichte, haast thematische aanpak wordt in de twee laatste afleveringen losgelaten. Dat is dan ook het moment waarop Van Geffens serie gaat zwalken. Over sommige zaken wordt wel heel gemakkelijk heengestapt, bijvoorbeeld de pogingen om Pauls gevangenisstraf om te laten zetten naar tbs, zijn verblijf in de tbs-kliniek en zijn kennismaking met een nieuwe vrouw in zijn leven. Van Geffen laat hier kansen liggen om Pauls persoon vooral op het emotionele vlak verder uit te werken.

Ook andere belangrijke levensgebeurtenissen rondom Pauls familieleden (stiefzus Brigit lust wel een borrel) worden in een vloek en een zucht afgeraffeld. Daarbij lijkt de geweldsspiraal de rode draad. Hoofdrolspeler Chris Peters, die we nog kennen van zijn titelrol in Tonio, zet een gelaagd personage neer, die in fysiek voorkomen zo zou kunnen doorgaan voor een jeugdige Willem Holleeder.

Zoals de titel al suggereert kan een enkele gebeurtenis verregaande gevolgen hebben voor een persoon en diens directe omgeving. Van Geffen slaagt erin om dit gegeven uit te werken met een dikke zes, maar er had nog meer drama en diepgang ingezeten. Waar Paul Spruit aanvankelijk nog wordt neergezet als iemand die weloverwogen de fout ingaat en hiervoor de consequenties draagt, verandert hij steeds meer in een eenling die excuses voor zijn gedrag zoekt. De verkenning van dit aspect had meer aandacht mogen krijgen.

★★★☆☆

Een Moord Kost Meer Levens is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verrassende acteur die bijna Michael Scott was in de hitserie 'The Office'
Series / Nieuws

De verrassende acteur die bijna Michael Scott was in de hitserie 'The Office'

Je zult niet geloven wie bijna de rol van Michael Scott speelde in 'The Office'...

Als een serie zo geliefd is als The Office, is het je moeilijk voor te stellen dat de personages er ook anders uit hadden kunnen zien. Van de namen tot de kostuums en de manier waarop ze praten: alle veranderingen zouden onnatuurlijk voelen.

Maar het had niet veel gescheeld, of The Office had er heel anders uitgezien. Toen de serie zich in de pre-productiefase bevond en alle acteurs net auditie kwamen doen, waren er nogal wat namen die concurreerden met degenen die uiteindelijk in de cast belandden.

Bob Odenkirk


Gezien hun talent hadden ze allemaal een goede kans, want er waren een hoop acteurs met enorm veel ervaring. De meest opvallende potentiële casting is misschien wel die van Michael Scott, die bijna werd gespeeld door een acteur die we inmiddels kennen van een wel heel ander soort serie.

Het is je moeilijk voor te stellen dat Michael Scott door iemand anders dan Steve Carell zou worden gespeeld, maar de kans was behoorlijk groot. Carell was namelijk helemaal niet beschikbaar, omdat hij bezig was met een ander project. Daarom werd een andere acteur gecast en dat was niemand minder dan Bob Odenkirk.

Ontslagen


Odenkirk is vandaag de dag vooral bekend door zijn rol als Saul Goodman in Breaking Bad en zijn eigen spin-off. De pilot van het project waarin Carell was gecast mislukte echter en Odenkirk werd ontslagen. De acteur maakte uiteindelijk wel een gastoptreden in de aflevering Moving On in seizoen 9.



Naast Odenkirk, waren er ook nog een hoop andere potentiële acteurs voor de iconische personages in de serie. Zo speelde acteur Adam Scott (Parks and Recreation) bijna de rol van Jim Halpert en Seth Rogen (Superbad) bijna de rol van Dwight Schrute. Bekijk The Office op HBO Max, Prime Video, Netflix en SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze duistere film van regisseur Aronofsky zie je op Prime Video en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze duistere film van regisseur Aronofsky zie je op Prime Video en is een van zijn beste films

'Requiem for a Dream' komt uit het jaar 2000 en was genomineerd voor een Oscar. Deze film moet je zeker een keer streamen bij Prime Video.

De film heeft een speelduur van een uur en tweeënveertig minuten en laat bij velen een erg grote indruk achter.

Op de site van IMDb weet Requiem for a Dream een erg mooi cijfer te pakken van 8.3/10.

Regie en cast


Regisseur Darren Aronofsky is niet alleen bekend van deze indrukwekkende film maar ook van onder meer The Whale, Black Swan en The Wrestler.

De cast bestaat uit Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans, Christopher McDonald en Louise Lasser. Burstyn was voor haar rol in de film genomineerd voor een Oscar.

Synopsis


Weduwe Sarah Goldfarb krijgt te horen dat haar grote droom uitkomt. Ze mag deelnemen aan een televisieprogramma. Als haar mooiste kleding niet meer past, begint ze aan een extreme vermageringskuur en raakt ze verslaafd aan amfetamines.



Haar zoon, zijn vriendin en een vriend proberen ondertussen een voet aan de grond te krijgen in de drugsscene maar ook zij glijden steeds verder af.

Groots en opwindend


Onder de critici bij Rotten Tomatoes scoort de film 78%, bij het publiek laat de film meer indruk achter en scoort de film 93%. "Ja, visueel is dit een opwindende, unieke film. Maar het is ook een buitengewoon moeilijke en uitdagende film om naar te kijken.", aldus een van de critici.



"Met deze film stuurt Aronofsky een aantal berichten. Eén ervan gaat uiteraard over de mate waarin gewoon drugsgebruik je waanvoorstellingen kan aanwakkeren en wat die combinatie je kan ontnemen. De andere boodschap is dat de regisseur nu een grote Amerikaanse filmmaker is.", vertelt een andere criticus.

Prime Video


Deze indrukwekkende film moet je zeker een keer bekijken bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw moordmysterie van 'The OA'-makers op Disney+ wordt duizelingwekkend ontvangen
Series / Nieuws

Nieuw moordmysterie van 'The OA'-makers op Disney+ wordt duizelingwekkend ontvangen

Brit Marling en Zal Batmanglij komen met een thriller die aan 'The OA' doet denken.

Het cancelen van The OA was een controversiële beslissing van Netflix. Het verhaal, een mix van scifi en bovennatuurlijk drama, telde behoorlijk wat fans.

A Murder at the End of the World is een neuwe miniserie van Marling en Batmanglij, en wordt daverend ontvangen. Net zoals in The OA speelt Marling een hoofdrol, en ook nu wordt direct aan het begin het einde 'onthuld'.

Teruggetrokken figuur


Darby Hart (Emma Corrin) is een amateur-speurneus en een hacker. Ze gaat in op de uitnodiging van miljonair Andy Ronson (Clive Owen) en reist af naar het eiland van deze teruggetrokken man.

Net zoals Prairie (Marling) in The OA is Darby een buitenbeentje dat haar eigen weg zoekt. Wanneer op het eiland een dode valt is ze dan ook vastbesloten om te bewijzen dat het hier om moord gaat. Het liefst doet Darby dit voor er meer doden vallen.

Een nieuw succes


Marling en Batmanglij zijn de showrunners van A Murder at the End of the World, waarmee ze een nieuwe succesvolle productie op hun naam zetten. De score van de critici op Rotten Tomatoes is 87%. Kijkers geven maar liefst 93%, wat de miniserie een waardige opvolger maakt van het veel te vroeg beëindigde The OA.



Kijk A Murder at the End of the World op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies 'Godzilla'-spinoff 'Monarch: Legacy of Monsters': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies 'Godzilla'-spinoff 'Monarch: Legacy of Monsters': kijken of skippen?

MonsterVerse weet met de 'Godzilla'-spinoff de aandacht te trekken van de recensenten.

Op 17 november is het eerste seizoen van Monarch: Legacy of Monsters van start gegaan. De eerste recensies zijn binnen en op Rotten Tomatoes is een score van 85% te zien.

De makers hebben met deze nieuwe monsterserie iets nieuws geprobeerd. Spektakel is gecombinerd met een diepere verhaallijn, en de critici vinden dat dit is gelukt. Onderaan de streep houdt de kijker echter een ouderwets avontuur met Godzilla en de Titans over.

Sterk vader-zoon duo


"Het menselijke drama was sterk genoeg om een wat dieper verhaal te rechtvaardigen," vond The Hollywood Reporter. Hoewel Film Stories het hiermee eens is, blijft de kern duidelijk : "Het ging me toch om de monsters".

Kurt Russell en zijn zoon Wyatt zetten als de oudere en de jongere Lee Shaw een prima prestatie neer. Flicks: "De Russells zijn dynamiet".

Nog een tijd vooruit


De New York Times: "[De serie] biedt genoeg nostalgische charme en doet denken aan de avonturenfilms uit de jaren 70 tot en met 90". Ook TheWrap ziet het zitten: "Een prima onderneming waardoor het MonsteVerse hopelijk nog een hele tijd vooruit kan".



Monarch: Legacy of Monsters is te streamen op Apple TV+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 6 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'American Horror Story'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 6 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'American Horror Story'

Het draait deze week vooral om spanning, intrige en een klein beetje kerst op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



American Horror Story (seizoen 12 - aflevering 5)



Verschijnt op: Woensdag 22 november
Genre: Drama / Horror / Sciencefiction
Kijk op: Disney+

Synopsis: Het bekende American Horror Story is een anthologieserie die draait om verschillende personages en locaties, en verschillende aspecten uit het horrorgenre tentoon stelt.






The Santa Clauses (seizoen 2 - aflevering 4)



Verschijnt op: Woensdag 22 november
Genre: Komedie / Drama / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.





The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 9)



Verschijnt op: Donderdag 23 november
Genre: Reality-TV
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

22 november: American Dad! (seizoen 19 - aflevering 13-14) - Animatie / Komedie - Deze animatieserie gaat over Stan Smith, een CIA-agent in Langley Falls, in Virginia, met als voornaamste levensdoel het bewaken van de nationale veiligheid. Zijn gezin, een pratende goudvis en een buitenaards wezen dat hij heeft gered uit Area 51, houden Stan bezig terwijl hij probeert terroristische activiteiten in de VS te voorkomen.

22 november: A Murder at the End of the World (seizoen 1 - aflevering 3) - Drama / Mysterie / Thriller - De amateurspeurneus van Generatie Z en slimme hacker Darby Hart is uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst op een afgelegen locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de moordenaar nog een keer toeslaat.

22 november: Vigilante (seizoen 1 - aflevering 5) - Actie / Misdaad / Thriller - In deze actiethriller leidt Kim Jiyong een dubbelleven, overdag is hij student aan de Politie-academie en 's nachts is hij burgerwacht, waarbij hij persoonlijk criminelen bestraft die de wet ontduiken. Hij wordt omringd door mensen die allemaal zo hun eigen bedoelingen hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans opgelet: Spin-off van geliefde jaren 90 sitcom in de maak, meer lachwekkende momenten op komst?
Series / Nieuws

Fans opgelet: Spin-off van geliefde jaren 90 sitcom in de maak, meer lachwekkende momenten op komst?

De bekende patriarch heeft zijn zinnen gezet op nog meer klusplezier en hilariteit.

In de jaren 90 was acteur Tim Allen niet weg te slaan van de televisie toen iedereen hem leerde kennen van de succesvolle sitcom Home Improvement. Voor alle fans van toen is er positief nieuws: een mogelijk spin-off is op komst.


Terwijl het tweede seizoen van zijn serie The Santa Clauses is uitgekomen, onthult Allen dat hij gesprekken heeft gehad over de mogelijkheid om terug te keren naar de rol van Tim "The Tool Man" Taylor, het personage dat hij acht seizoenen lang vertolkte in Home Improvement.

Van stand-up naar sitcom


De sitcom besloeg vrijwel de hele jaren 90 en draaide om Tim Taylor, presentator van een programma op televisie over alles wat met klussen te maken heeft. Het was gebaseerd op een stand-up routine van Allen over een dwaas wiens tv-show voornamelijk succesvol was door de hulp van zijn rechterhand (Richard Karn), die alle fouten van Tim Taylor corrigeerde.

Allen vertelde over de mogelijke spin-off: "Het is grappig, een van de recente gesprekken die we hebben gehad, is hoe vreemd het zou zijn als Home Improvement over de kinderen van de kinderen zou gaan. Als ze allemaal kinderen hadden, en ik ben grootouder. Home Re-Improvement of zoiets."

Alles eerst concreet maken


Het zal voor Allen geen probleem zijn om weer de rol van de patriarch in een familie te vertolken. Naast Home Improvement en The Santa Clauses heeft hij ook jarenlang de rol van vader Mike Baxter gespeeld in de sitcom Last Man Standing.



Nog eens nostalgie ophalen? Kijk alle afleveringen van Home Improvement op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen