De verrassende acteur die bijna Michael Scott was in de hitserie 'The Office'

Deze acteur speelde bijna Michael in 'The Office'

Je zult niet geloven wie bijna de rol van Michael Scott speelde in 'The Office'...

Nina Beerendonk, 19-11-2023 11:53

Als een serie zo geliefd is als The Office, is het je moeilijk voor te stellen dat de personages er ook anders uit hadden kunnen zien. Van de namen tot de kostuums en de manier waarop ze praten: alle veranderingen zouden onnatuurlijk voelen.
Maar het had niet veel gescheeld, of The Office had er heel anders uitgezien. Toen de serie zich in de pre-productiefase bevond en alle acteurs net auditie kwamen doen, waren er nogal wat namen die concurreerden met degenen die uiteindelijk in de cast belandden.

Bob Odenkirk

Gezien hun talent hadden ze allemaal een goede kans, want er waren een hoop acteurs met enorm veel ervaring. De meest opvallende potentiële casting is misschien wel die van Michael Scott, die bijna werd gespeeld door een acteur die we inmiddels kennen van een wel heel ander soort serie.

Het is je moeilijk voor te stellen dat Michael Scott door iemand anders dan Steve Carell zou worden gespeeld, maar de kans was behoorlijk groot. Carell was namelijk helemaal niet beschikbaar, omdat hij bezig was met een ander project. Daarom werd een andere acteur gecast en dat was niemand minder dan Bob Odenkirk.

Ontslagen

Odenkirk is vandaag de dag vooral bekend door zijn rol als Saul Goodman in Breaking Bad en zijn eigen spin-off. De pilot van het project waarin Carell was gecast mislukte echter en Odenkirk werd ontslagen. De acteur maakte uiteindelijk wel een gastoptreden in de aflevering Moving On in seizoen 9.


Naast Odenkirk, waren er ook nog een hoop andere potentiële acteurs voor de iconische personages in de serie. Zo speelde acteur Adam Scott (Parks and Recreation) bijna de rol van Jim Halpert en Seth Rogen (Superbad) bijna de rol van Dwight Schrute. Bekijk The Office op HBO Max, Prime Video, Netflix en SkyShowtime.
Lees meer over: The Office, Michael Scott, Bob Odenkirk, Steve Carrell, HBO Max, Prime Video, SkyShowtime, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in