search
Het nieuwste seizoen van 'The Crown': Slechtste beoordelingen ooit
Series / Nieuws

Het nieuwste seizoen van 'The Crown': Slechtste beoordelingen ooit

Het lijkt erop dat het niet echt positief zal eindigen voor 'The Crown'.

Het eerste deel van seizoen 6 van The Crown is uit, wat het eerste stapje is richting het einde van de serie. Helaas is het geen goed begin van het einde, want de Rotten Tomatoesscore van het seizoen is allesbehalve goed te noemen.

Het seizoen richt zich op de relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla), waarin gedetailleerd wordt beschreven wat er acht weken vóór hun noodlottige auto-ongeluk gebeurde. De eerste vier afleveringen zijn uitgebracht op 16 november, de overige zes zijn gepland voor 14 december.

Lage score


Op Rotten Tomatoes heeft het seizoen nu een score behaald van 54% van de critics. Dit is de laagste score voor de serie ooit, en staat in groot contrast met de 96% die seizoen 4 kreeg. De publieksscore blijft wel hoog met 95%, gebaseerd op meer dan 100 beoordelingen.

The Crown seizoen 6 wordt vooral bekritiseerd omdat het de film The Queen uit 2006 lijkt te herhalen. Het scenario van die film werd geschreven door Peter Morgan, die ook achter The Crown zit. Sommige recensies vermelden dat seizoen 6 eigenlijk gewoon deze film herhaalt, vooral met betrekking tot de reactie van koningin Elizabeth op de dood van Diana.

Recente gebeurtenissen


Een nog belangrijkere factor is de relatieve recentheid van de gebeurtenissen in het seizoen. Oudere afleveringen van de serie waren meer een historisch drama. Dat is bij seizoen 6 minder het geval, waarbij vooral het tabloidschandaal rondom de dood van Diana wordt herhaald zonder echt een nieuw perspectief te bieden.



Dit hangt samen met een ander punt. Het lijkt er namelijk op dat Diana de serie heeft overgenomen in dit laatste seizoen. Hoewel ze natuurlijk een publieksfavoriet is, was The Crown oorspronkelijk een serie over koningin Elizabeth. Dit kan echter ook juist symbolisch bedoeld zijn, of gecorrigeerd worden in het tweede deel van het seizoen.

Netflix


Voorlopig heeft dit alles echter geleid tot de laagste Rotten Tomatoesscore tot nu toe. Bekijk seizoen 6 van The Crown op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen