'The Crown' ligt nu al onder vuur: seizoen 6 toont geschiedvervalsing omtrent Diana en Dodi

'The Crown' seizoen 6 ligt nu al onder vuur

Het was vooraf al bekend dat de serie niet 100% historisch accuraat zou zijn.

Glenn Walsh, 17-11-2023 06:39

Gister ging het eerste deel van het zesde seizoen The Crown in première. Echter kan de hitserie van Netflix nu al op flinke kritiek rekenen van iemand die wel heel dichtbij de hoofdpersonen heeft gestaan.

Voordat het seizoen uitkwam was er al wat gedoe rondom het vertellen van het verhaal omtrent Charles en Diana, en het tragische overlijden van laatstgenoemde. Nu zorgt de vertelling van de relatie tussen Diana en Dodi Fayed voor controverse.

Niets mee te maken

De serie suggereert herhaaldelijk dat de relatie georkestreerd werd door de inmiddels overleden Egyptische zakenmagnaat Mohamed Al-Fayed, als onderdeel van zijn streven naar het verkrijgen van het Britse staatsburgerschap.

Echter werd dit al in 1997 ontkracht en de voormalig woordvoerder van Al-Fayed, Michael Cole, ontkent nog steeds dat zijn voormalig werkgever ook maar iets te maken had met de romance tussen Diana en Dodi.

Gesproken als advocaat

Cole noemt de suggestie van Al-Fayeds betrokkenheid bij de relatie "complete onzin" en vertelt: "Mohamed was op vele manieren opmerkelijk. Hij was verheugd dat zijn oudste zoon en de dierbare vriendin van zijn familie, Diana, samen waren. Maar twee mensen verliefd op elkaar laten worden? Dat was zelfs voor zijn grote talenten te veel."


Er is ook dit seizoen in ieder geval weer genoeg te doen rondom The Crown. Kijk alle afleveringen op Netflix.
Lees meer over: The Crown, Dodi Fayed, Diana Spencer, Mohammed Al Fayed, Michael Cole, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ging 'Dan' uit Roseanne nu wel of niet dood?

Ging 'Dan' uit Roseanne nu wel of niet dood?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader