Dit is waarom de live action 'Powerpuff Girls' een groot probleem was

'Powerpuff Girls' was vanaf het begin grote flop

Het leek even op het beste idee: een nieuwe Powerpuff Girls...Totdat de serie bruut gecanceld werd.

Adrienne Koolen, 20-11-2023 14:59

Het verfilmen van een animatieserie is altijd een grote klus en soms is de conclusie dat de serie niet gemaakt is voor live-action. Het is alleen heel erg vervelend als er geen duidelijke antwoorden worden gegeven aan fans.
Eerder dit jaar besloot The CW te stoppen met de geplande live-action versie van de Powerpuff Girls en enkele maanden later stopte Warner Bros TV. het project officieel. Dit betekende het einde van de serie en alle geliefde personages.

De problemen begonnen al snel

Powerpuff Girls-maker Craig McCracken liet aan The Los Angeles Times weten dat bij het eerste overleg al was besloten dat de meiden in volwassenen zouden veranderen en niet in de Powerpuff Girls. McCracken ging meteen tegen dit idee in en beargumenteerde dat het zo een heel andere serie is.

Volgens voormalig The CW-president Mark Pedowitz werd er een pilot gefilmd om te kijken of er dingen mis kunnen gaan. "En dit was gewoon een misser. [...] In dit geval werkte de pilot niet". En dus kwamen er andere plannen.

Misschien een musical?

Er waren al snel ideeën om een Powerpuff Girls-musical te doen, maar dit idee werd al snel de grond in geslagen. Pedowitz legde uit dat "je leert van de dingen die je uitprobeert." Alle hoop is nog niet verloren, want het project ligt weer op de tekentafel, helemaal klaar om in een nieuw jasje gestoken te worden.

Lees meer over: The Powerpuff Girls, Craig McCracken, Mark Pedowitz

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Supernatural'-ster overleeft 6 hartaanvallen

'Supernatural'-ster overleeft 6 hartaanvallen

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in