Deze vernieuwende Jane Austen-adaptatie gaat bijna NPO Plus versteld doen staan

Deze serie gaat bijna NPO Plus versteld doen staan

Als Jane Austen-verfilming belooft 'Sanditon' een groot publiek aan te spreken.

Mitchell van Vuren, 21-11-2023 06:37

Het derde seizoen van de historische dramaserie Sanditon staat op het punt om te gaan landen op NPO Plus. Begin december zal de Jane Austen-verfilming verdergaan op het platform van de NPO.
De eerste twee seizoenen van Sanditon zijn nu al te vinden op NPO Plus. Vanaf 30 november zal het tweede seizoen tevens dagelijks worden uitgezonden op NPO2 in aanloop van het derde seizoen.

Oorsprong

De eerste afleveringen van Sanditon zijn gebaseerd op een onafgemaakt manuscript van de bekende schrijfster Jane Austen, maar de latere seizoenen zijn geheel te danken aan de verbeeldingen van de filmmakers onder leiding van regisseur Andrew Davies.

Davies is al goed bekend met het werk van Austen. Zo maakte hij in de jaren negentig ook al een televisieadaptatie van Pride and Prejudice.

Plot

Nog meer liefdesperikelen in het kleine kustplaatsje zullen sowieso weer terugkeren in het derde seizoen. Hoofdpersoon Charlotte zal namelijk voor een belangrijke keuze komen te staan in badplaats Sanditon, waar zij naartoe is verhuisd vanaf het Engelse platteland van de 19e eeuw.


Een van de nieuwe gezichten in het seizoen is Lady Montrose, die in Sanditon haar zoon en dochter wil helpen met het vinden van een geschikte partner.

Release

Sanditon seizoen 3 zal vanaf 8 december worden uitgezonden op NPO2. Op NPO Plus zal het derde seizoen vanaf 7 december in zijn geheel te zien zijn.

Seizoen 1 en 2 zijn nu te bekijken bij NPO Plus.

Lees meer over: sanditon, jane austen, engeland, tv, serie, seizoen 3, trailer, npo, npo start, npo plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in