SerieTotaal tipt: deze nieuwe NPO Plus-series spannen de kroon

Tip: deze nieuwe NPO Plus-series spannen de kroon

Als het aan onze recensenten ligt, zijn dit dé beste series op NPO Plus van het moment.

Mitchell van Vuren, 21-11-2023 06:00

Van een sociale revolutie tot het ontrafelen van grote mysteries - NPO Plus heeft een hoop nieuwe series te bieden. De recensenten van SerieTotaal helpen je een handje en delen welke van deze series echt de moeite waard zijn.
Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op NPO Plus van de afgelopen tijd.

Carmen Curlers | 8 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Een revolutie in het leven van vrouwen: de elektrische krulspeld. Hij brengt een droomkapsel binnen bereik en geeft tegelijkertijd vrouwen economische zelfstandigheid door werk in de krulspeldenproductie. Ondernemer Axel en kapper Frans brengen hem op de markt.

Recensie: "'Carmen Curlers' voelt als een heerlijke reis terug in de tijd waarin vorm en inhoud passend samenkomen. De acht afleveringen van krap een uur vliegen voorbij en na de laatste wil je het liefst direct opnieuw beginnen met kijken. De Denen bewijzen andermaal dat ze meester zijn in het maken van zeer onderhoudende televisieseries."

Lees de rest van de recensie.

Blackwater | 6 afleveringen
★★★☆☆

Synopsis: Midzomer 1973. Terwijl ze eigenlijk op weg is naar haar vriend die in een commune woont, doet Annie Raft een afschuwelijke ontdekking in het bos bij het dorp Svartvattnet in Noord-Zweden. Ze wordt al snel verdachte in de lugubere zaak, terwijl de dorpsbewoners hun kaken stijf op elkaar houden.

Recensie: "Twee tijdlijnen bevatten een onopgelost mysterie. Allebei opzichzelfstaande verhalen, maar omdat het ene niet zonder het andere kan bestaan zijn ze nauw met elkaar verweven. Steeds zorgt de ene tijdlijn voor de nodige opheldering in de andere. Deze structuur maakt de serie speels en interessant en zorgt voor meer diepgang."

Lees de rest van de recensie.

DNA seizoen 2 | 6 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: Deense serie over Rolf Larsen, een rechercheur van het politiebureau in Kopenhagen, wiens leven op zijn kop is gezet door de verdwijning van zijn dochtertje.

Recensie: "Het is goed merkbaar dat het scenario geschreven is door Torleif Hoppe, een van de makers van 'The Killing' en 'The Bridge'. De verhaallijnen, die tegen het einde steeds meer samenkomen, zijn aangrijpend, spannend en voorzien van een goed tempo. Elke losse verhaallijn had op zichzelf al een eigen serie kunnen zijn, zo veel gebeurt er."

Lees de rest van de recensie.

Lees meer over: carmen curlers, dna, blackwater, npo plus, serietotaal, recensies, tipt

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in