search
Beste aflevering van 'Doctor Who' gekozen: fans komen met verrassing
Series / Featured

Beste aflevering van 'Doctor Who' gekozen: fans komen met verrassing

De poll werd gehouden naar aanleiding van het 60-jarige jubileum van de iconische scifi-serie.

Het tijdschrift Doctor Who Magazine kwam naar aanleiding van het nieuwe seizoen met een bijzondere poll voor zijn lezers. Ze kregen namelijk de vraag voorgelegd welke de beste aflevering is.

De verrassende winnaar is de elfde aflevering van seizoen 9 getiteld Heaven Sent. De aflevering is geschreven door Steven Moffat en Peter Capaldi speelt hierin de Twaalfde Doctor.

Surrealistische aflevering


De Doctor wordt gevangen gehouden in een mysterieus kasteel dat telkens van vorm verandert. Hij moet hieruit zien te ontsnappen terwijl hij tegelijkertijd kapotgaat aan het verlies van zijn metgezel Clara Oswald (Jenna Coleman).

Capaldi is in topvorm in deze surrealistische aflevering, waarin de Doctor moet zien te achterhalen wie de mysterieuze figuur die hem achtervolgt, is.

Sterke atmosfeer


De aflevering heeft een score van 89% op Rotten Tomatoes. Het complexe verhaal en de sterke atmosfeer worden unaniem geprezen. De fans hebben weliswaar een verrassende, maar ook uitstekende keuze gemaakt.



Na de drie specials in november en december start het nieuwste seizoen met Ncuti Gatwa als Vijftiende Doctor. De eerste Doctor Who-special is vanaf 25 november te streamen op Disney+. Het is de bedoeling dat Doctor Who in de loop van 2023 op Disney+ Nederland komt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen