search
Deze misdadig goede film van regisseur Scorsese zie je op HBO Max en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Deze misdadig goede film van regisseur Scorsese zie je op HBO Max en is een van zijn beste films

De misdaadklassieker 'Goodfellas' uit 1990 wist zich te nomineren voor zes Oscars en sleepte er daar één van in de wacht.

Deze populaire film van Scorsese weet op IMDb een groot cijfer neer te zetten van 8.7/10. Kijk hem zeker een keer, of nog een keer, bij HBO Max.

Voor Goodfellas moet je wel even de tijd nemen, de film heeft een speelduur van twee uur en vijfentwintig minuten.

Grote namen


Regisseur Martin Scorsese heeft veel grote films op zijn naam staan. Niet alleen Goodfellas scoort hoog, ook films als The Departed, The Wolf of Wall Street en Shutter Island zijn een groot succes.

We zien in deze misdaadfilm Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci (hij won voor zijn rol de Oscar voor beste mannelijke bijrol), Lorraine Bracco, Paul Sorvino, Frank Sivero, Tony Darrow en Mike Starr.

Maffiawereld


We volgen Henry Hill, die al vanaf jongs af aan onderdeel wil zijn van de maffia. Hij begint onderaan de ladder en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Maffiabaas Jimmy Conway neemt hem onder zijn hoede en leert hem alles wat hij moet weten.



Henry maakt steeds meer naam en begint steeds meer te ontdekken dat hij beter voor zichzelf moet zorgen als hij in deze wereld wil overleven.

Opwindend en superieur


Op Rotten Tomatoes scoort de film een geweldig gemiddelde van 96%. Critici zijn dan ook lovend over het werk van Scorsese, een van hen zegt, "Scorsese onthult voortdurend de schedel achter de glimlach. Zelden is geweld minder glamoureus of met meer morele effectiviteit in beeld gebracht."



"Zoals alles wat Scorsese maakt, is het helder en zuiver, met opwindende cinematografie en superieur acteerwerk. Ondanks zijn lengte is hij snel bewegend en aangrijpend. Ik liep emotioneel uitgeput weg van meer dan twee uur spanning.", vertelt een van de andere critici.

HBO Max


Het is het zeker waard om een keer de film te kijken, of nog een keer te kijken, bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen