search
"Ik was er nog niet klaar voor," aldus Emilia Clarke over haar geflopte grote rol na 'Game of Thrones'

"Ik was er nog niet klaar voor," aldus Emilia Clarke over haar geflopte grote rol na 'Game of Thrones'

Wat een knaller van een rol had moeten worden draaide uit op een teleurstelling.

Valeria Milić
Na haar grote doorbraak in Game of Thrones kreeg de sympathieke Emilia Clarke een droomrol in alle opzichten. Ze maakte namelijk haar Broadway-debuut met de hoofdrol in een toneelversie van een iconisch verhaal.

Clarke speelde Holly Golightly in Breakfast at Tiffany's naar de novelle van Truman Capote. Velen herinneren zich de filmversie met Audrey Hepburn in de hoofdrol, maar voor Clarke bleek het een te grote stap.

Te licht bevonden


Clarke heeft een enorme liefde voor het toneel. Op papier leek ze geknipt voor de rol van de vrijgevochten, ietwat naïeve Holly, die in New York haar geluk komt beproeven. In de praktijk pakte het echter anders uit.

De critici waren niet te spreken over haar acteerprestatie, en Clarke werd over het algemeen te licht bevonden voor de rol.

Nog een baby


In een interview met de BBC keek de Daenerys-actrice terug op de rol in kwestie. Ze maakte zich duidelijk geen illusies, getuige de volgende uitspraak: "[Het was] een epische mislukking. Was ik er klaar voor? Absoluut niet. Ik was te jong en had te weinig ervaring, ik was eigenlijk nog een baby".Haar toneelavontuur kwam hiermee tot een einde, en Clarke is sindsdien in films en series te zien geweest. Game of Thrones kun je zien op HBO Max.


Aanbevolen artikelen