search
Hoop voor fans van The OA?: "Ik denk er nog elke dag aan"

Hoop voor fans van The OA?: "Ik denk er nog elke dag aan"

Na de abrupte annulering van de serie The OA hoopt Brit Marling nog steeds op een waardig afscheid.

Stan Feyter
De productie van de serie The OA werd in 2019 abrupt geannuleerd door Netflix na slechts 2 seizoenen. Brit Marling, de scenariste die ook de rol van Prairie Johnson vertolkt, geeft bij Vulture aan dat ze nog steeds hoopt dat The OA een waardiger afscheid kan krijgen.

Seizoen 1 van The OA kwam uit in 2016 en werd ontvangen met uitstekende commentaren. Er kwamen snel plannen voor meerdere seizoen en de serie zou een nieuw paradepaardje worden dat Netflix veel krediet moest opleveren in de filmwereld. Het tweede seizoen werd nog positiever onthaald, met een score van 92% op RottenTomatoes. Daarna werd de serie echter gecanceld door Netflix.

"Zo triest"


De annulering was een enorme teleurstelling voor de fans van het sci-fi drama. Maar ook voor de makers, blijkt uit de reactie van Marling bij Vulture:

"Wat zo triest is, is dat we zelfs gesmeekt hebben bij onze leidinggevenden. Sommige fans zijn boos maar ik probeer ze uit te leggen: De mensen die er echt bij waren om het te maken vonden het ook geweldig en hebben er alles voor gegeven."

Hoopvol


Maar er zit ook een hoopvolle noot in het interview. Marling heeft The OA nog niet helemaal achter zich gelaten: "Ik denk er de hele tijd aan. En een deel van mij voelt dat het nog kan. In mijn hoofd begrijp ik dat het voorbij is. Maar in mijn lichaam heb ik het gevoel dat het iets is dat sluimert. Als de juiste omstandigheden zich weer voordoen, zal het groeien. Dat denk ik echt."Wil je de twee sterk ontvangen seizoenen van The OA graag kijken, dan vind je deze nu hier op Netflix.


Aanbevolen artikelen