search
De dood van dit geliefde personage in 'Killing Eve' was een totaal verkeerde keuze
Series / Featured

De dood van dit geliefde personage in 'Killing Eve' was een totaal verkeerde keuze

Een spannende spionagethriller met sterke acteerprestaties, humor en onverwachte wendingen, over de complexe relatie tussen een geheim agent en een huurmoordenares.

In Killing Eve schitteren Jodie Comer, Sandra Oh, ook bekend van Grey’s Anatomy, en Fiona Shaw alle drie als femme fatales. Let op: SPOILERS!

In deze tv-serie draait het rond de complexe relatie tussen een Britse geheim agent genaamd Eve Polastri (Sandra Oh) en een getalenteerde, maar psychopathische huurmoordenares genaamd Villanelle (Jodie Comer).

Heldin


Villanelle is een complex personage en wordt vaak gezien als een heldin. Hoewel ze een bloeddorstige huurmoordenares is en betrokken is bij duistere activiteiten. Toch wordt ze in de serie ook zachtaardig en menselijk getoond. Natuurlijk met de nadruk op haar eigen unieke gevoelens, verlangens en kwetsbaarheden.

Haar gedrag roept vaak zowel sympathie als afkeer op bij het publiek. De ethiek van haar acties wordt vaak zowel goed als slecht uitgelegd en is dus ook afhankelijk van het perspectief van de kijker.

Spionage


Killing Eve is een typische spionagethriller en staat bekend om zijn intelligente verhaallijnen, sterke acteerprestaties en onvoorspelbare wendingen en biedt een frisse kijk op het spionagedrama genre.



De serie combineert spanning, humor en mysterie terwijl de twee hoofdpersonen zich bezighouden met een kat-en-muisspel dat plaatsvindt over de hele wereld zoals dat ook in Highlander gebeurde. Hun obsessie met elkaar groeit naarmate ze elkaar steeds opnieuw tegenkomen, terwijl ze ook worstelen met hun eigen persoonlijke demonen en relaties.

Thriller


Eve is een verveelde, superslimme veiligheidsdienst medewerker wiens bureau gebonden baan haar fantasieën over spionage niet vervullen. Villanelle is een getalenteerde moordenaar, die zich vastklampt aan de luxe die haar gewelddadige baan haar biedt.



Deze twee woeste vrouwen, die evenzeer door elkaar geobsedeerd zijn, zullen het tegen elkaar opnemen in een episch kat-en-muisspel, waarin de typische spionagethriller omvergeworpen wordt.

Vreemde keuze


Wanneer Villanelle wordt neergeschoten door een sluipschutter in de laatste minuten van de laatste aflevering was iedereen compleet verbaasd en vroeg men zich ook af waarom de schrijvers van BBC-First dit hebben bedacht.

Je zou bijna kunnen spreken van een thriller binnen een thriller. De bedenker van de serie is Phoebe Waller-Bridge en is zeker de moeite waard om te kijken. Je kunt de serie kijken op Videoland.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen