search

Ons nieuws van zondag 3 december 2023

Deze aflevering van 'Stranger Things' had nooit gemaakt mogen worden: de grootste teleurstelling
Series / Nieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' had nooit gemaakt mogen worden: de grootste teleurstelling

Oei! Verpest deze aflevering het hele seizoen van de hitserie Stranger Things?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke aflevering van Stranger Things was een enorme hit, op één na. Deze aflevering valt om alle verkeerde redenen op en voelt overbodig. Het is dan ook geen verrassing dat deze aflevering gezien wordt als de slechtste uit de serie.

De ultieme Stranger Things fans hebben misschien al wel een idee om welke aflevering dit gaat. Het is de zevende aflevering van seizoen 2, getiteld The Lost Sister. De score op IMDb is niet astronomisch laag, maar wel de slechtste van Stranger Things, namelijk een 6,1.

Een ander soort Stranger Things


Het opvallende aan deze aflevering is dat het verhaal afwijkt van het grote plot en zich enkel en alleen focust op Eleven. Ze probeert zichzelf beter te begrijpen door opnieuw contact te maken met haar ‘zus’ Kali, een ander proefpersoon uit het laboratorium.

Dit zou in theorie een hele sterke aflevering kunnen zijn, maar in de praktijk bleek niets minder waar. De aflevering heeft geen connectie met de rest van het seizoen, waardoor de samenhang en de verhalen worden onderbroken.

Geen goede personages


Het grootste kritiekpunt was echter de nieuwe personages. Zij waren meer karikaturen dan echte mensen en dit zorgde voor een zinloos verhaal.



De aflevering was bedoeld om meer inzicht te krijgen in het leven en de krachten van Eleven, maar uiteindelijk zorgde het voor de grootste anti-climax. De Duffer-broers zagen dit waarschijnlijk ook in, want Kali en haar vrienden zijn nooit meer genoemd.

Te streamen op Netflix


Stranger Things is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De volgende 'Star Wars'-serie heet 'The Acolyte': dit is wat je moet weten
Series / Featured

De volgende 'Star Wars'-serie heet 'The Acolyte': dit is wat je moet weten

Fans kunnen zich verheugen op het nieuwe hoofdstuk in de Star Wars-saga, genaamd "The Acolyte".

Fans kijken reikhalzend uit naar de première van een nieuw hoofdstuk in de Star Wars-saga: The Acolyte. Dat deze nieuwe serie hoge verwachtingen oproept is omdat iedereen zich telkens weer wil verdiepen in de rijke geschiedenis van de Melkweg ver, ver weg.

Wat we al weten is dat dit verhaal zich afspeelt in de laatste dagen van de Hoge Republiek. Dat is ongeveer 100 tot 200 jaar voordat George Lucas ons de Luke Skywalker-saga gaf.

Thriller


The Acolyte is een thriller die het publiek meeneemt naar een sterrenstelsel van schimmige en mysterieuze geheimen. Deze insteek biedt de makers de mogelijkheid weer nieuwe meeslepende personages te introduceren waardoor er meer potentieel ontstaat om het publiek te boeien met frisse perspectieven en verrassende verhalen.

Amandla Stenberg (Hunger Games) en Lee Jung-jae (Squid Game) zullen hun opwachting maken. We zullen nog even moeten wachten voordat we ze in actie zien want de productie moet nog starten en er is ook nog geen release datum bekend gemaakt. De serie wordt wel door Lucasfilm ontwikkeld en zal op Disney+ verschijnen.

High Republic


Een van de meest spannende keuzes voor de serie is dat er voor een tijdperk is gekozen in de tijdlijn van Star Wars die nog relatief onontgonnen is. Doordat die periode nog totaal onbekend is, biedt het wel de mogelijkheid compleet nieuwe verhalen te creëren.



Leslye Headland heeft de acht nieuwe afleveringen bedacht en schreef ze samen met Jocelyn Bioh, Charmaine De Grate, and Kor Adana. De titel van de serie: The Acolyte suggereert dat men op een specifiek personage zal focussen. Iemand met een diepe band met de duistere kant van de Force.

Jedi


We verwachten dat dit personage mogelijk de oorsprong en opkomst van de Sith-invloeden zal verklaren. Hierdoor wordt de introductie van nieuwe Jedi-, Sith- en Force-vaardigheden mogelijk, evenals de verkenning van oude conflicten en de dynamiek van macht binnen de melkweg.

Bekijk op instagram

Hoewel specifieke plot details in geheimhouding gehuld blijven, heeft alleen al het noemen van het tijdperk van de Hoge Republiek opwinding en nieuwsgierigheid aangewakkerd. Met het succes van recente Star Wars-televisieseries zoals The Mandalorian en The Book of Boba Fett, heeft The Acolyte de kans om het Star Wars-universum verder te verrijken en het legendarische epos uit te breiden buiten de traditionele grenzen van films en animatieseries.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onbegrijpelijk dat deze Emmy-award winnende sciencefiction-serie bomvol actuele vragen over AI gecanceld werd door HBO Max
Series / Nieuws

Onbegrijpelijk dat deze Emmy-award winnende sciencefiction-serie bomvol actuele vragen over AI gecanceld werd door HBO Max

De serie 'Westworld' scoort een 8,5 op IMDb en is niet eens meer te streamen op HBO.

De prachtige en meeslepende sciencefictionserie Westworld heeft een indrukwekkende IMDb-score van een 8.5. De serie gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy was zeer populair en werd zeer goed bekeken op HBO Max.

De vier seizoenen durende serie speelt zich af in een een futuristisch themapark in de sfeer van het Wilde Westen. Het themapark is bevolkt door zeer intelligente robots die er net zo uit zien als mensen. Een zeer actueel thema dus in deze tijden van AI. De robots zijn geprogrammeerd om de diepste verlangens van de parkbezoekers te vervullen. Wat begint als een weelderige speeltuin voor de rijken, evolueert al snel tot een doolhof van existentiële vragen en morele dilemma's.

Complex


De verhaallijnen van Westworld ontrafelen zich door de afleveringen heen. Elke aflevering onthult nieuwe lagen van het verhaal, waarbij de grens tussen kunstmatige intelligentie en menselijke emotie vervaagt.

De personages (zowel de mensen als de robots) in Westworld zijn levendig en gelaagd, elk met een eigen verhaal en motieven. De scherpe dialogen, de onverwachte plotwendingen en overtuigende acteerprestaties tillen de serie naar een hoger niveau.

Kijken


Westworld is niet meer te streamen op HBO Max. Dit was te duur voor ze. De serie is in andere landen te zien op Prime Video, hopelijk wordt de serie in Nederland ook weer beschikbaar gesteld.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'House of the Dragon' krijgt eerste trailer!
Series / Trailer

Seizoen 2 van 'House of the Dragon' krijgt eerste trailer!

Het was even wachten, maar nu zijn de eerste beelden te zien uit de nieuwe Westeros-avontuur.

In augustus 2022 debuteerde het eerste seizoen van de serie House of the Dragon op HBO Max. De prequelserie van Game of Thrones werd netjes ontvangen en gaf de fan van de wereld van Westeros nieuwe personages om mee te leven. Nu hebben we de eerste trailer voor seizoen 2.

Het nieuwe seizoen verschijnt aankomende zomer, dus we moeten nog zo'n half jaar wachten tot de nieuwe avonturen in Westeros op het kleine scherm te zien zijn. Tot die tijd heb je nog kans om het eerste seizoen (opnieuw) te kijken op HBO Max.

House of the Dragon


Deze tweede serie in de reeks is gebaseerd op het boek Vuur en Bloed van schrijver George R.R. Martin. House of the Dragon vertelt het verhaal van het huis Targaryen 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.

De belangrijkste personages die terugkeren zijn Matt Smith als Daemon Targaryen, Emma D'Arcy als Rhaenyra Targaryen, Olivia Cooke als Alicent Hightower en Rhys Ifans als Ser Otto Hightower.

Nieuwe namen


Uiteraard krijgen we ook nieuwe namen te zien in seizoen twee. Gayle Rankin, Simon Russell Beale, Freddie Fox en Abubakar Salim zullen te zien zijn als respectievelijk Alys Rivers, Ser Simon Strong, Ser Gwayne Hightower en Alyn of Hull.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie gaf ons de meest gestoorde kerstaflevering ooit
Series / Nieuws

Deze serie gaf ons de meest gestoorde kerstaflevering ooit

Deze kerstaflevering is iets minder vrolijk dan je waarschijnlijk gewend bent...

Kerstafleveringen zijn, net als de feestdag zelf, een langlopende traditie. Veel series hebben er tenminste één. Vaak draaien deze afleveringen om gezelligheid, kerstliedjes, sneeuw en familie. Maar in de kerstaflevering van American Horror Story is dat uiteraard niet het geval.

Mocht je nog dingen zoeken om te doen in de kerstvakantie, overweeg dan om een van de meest enge maar ook fascinerende kerstafleveringen uit de geschiedenis te kijken: de aflevering Unholy Night uit het tweede seizoen van American Horror Story: Asylum.

Moordende kerstman


De aflevering begint heel normaal. Het is het jaar 1962, en een kind vertelt de kerstman wat hij graag wil hebben voor kerst. Maar al snel blijkt dat deze kerstman niet zomaar een kerstman is. Hij is namelijk een moordenaar vermomd als kerstman, die chaos veroorzaakt in de inrichting Briarcliff.

Terwijl de kerstman op moordtocht is, is Sister Jude druk met Mary Eunice. Ze probeert de duivel uit haar te drijven, maar demonische krachten staan haar in de weg. De inrichting is één grote chaos geworden. Niet echt een gezellig sfeertje, dus.

Beste aflevering


Toch combineert de aflevering horror perfect met een kerstgevoel. Het verhaal speelt zich af tijdens de kerstdagen, maar gaat een hele andere kant op dan je zou verwachten. Hierdoor krijgen we een kerstaflevering die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is.



Sommige fans vonden dit zelfs zo goed gedaan, dat ze het de beste aflevering van American Horror Story noemen. Als je dus op zoek bent naar een kerstaflevering die niet zo doorsnee is, is dit zeker een aanrader. Bekijk American Horror Story op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'House of the Dragon' seizoen 2 geeft voorproefje van schokkende scène
Series / Nieuws

Trailer 'House of the Dragon' seizoen 2 geeft voorproefje van schokkende scène

Eén van de meest heftige scènes uit de boeken zit eraan te komen in 'House of the Dragon' seizoen 2.

Tot het grote genoegen van fans kwam gisteren de trailer van House of the Dragon seizoen 2 uit. Deze trailer geeft ook meteen een eerste glimp van een van de meest aangrijpende sterfscènes uit de serie, die ook wel bekendstaat als Blood & Cheese.

De prequel van Game of Thrones heeft in het vorige seizoen al bewezen niet bang te zijn om personages op een schokkende manier te laten sterven, zoals de dood van Luverys Velaryon. Zijn dood is ook meteen wat de meest gruwelijke scène in het tweede seizoen veroorzaakt. Daemon Targaryen is namelijk op zoek naar wraak.

Eerste beeld


Seizoen 2 introduceert daarom twee personages: slager Blood en rattenvanger Cheese. Ze worden ingehuurd om op de meest verschrikkelijke manier wraak te nemen, door een van de kinderen van Aegon II Targaryen en koningin Helaena Targaryen te vermoorden.

Fans vragen zich al tijden af hoe deze wrede moordpartij in de serie weergegeven zal worden. De trailer geeft ons nu een eerste voorproefje van deze scène. Op minuut 0:52 zien we dat een man, die schijnbaar Cheese is, een mes tegen Helaena's keel houdt.

Wanneer zien we de scène?


De Blood & Cheese-scène is een directe reactie op de dood van Lucerys. Daemon wil het liefste zo snel mogelijk wraak nemen. Omdat seizoen 2 maar 8 afleveringen heeft, zal de scène waarschijnlijk vroeg in het seizoen plaatsvinden.



Aflevering 1 van het tweede seizoen zal zich waarschijnlijk bezighouden met de gevolgen van Luke's dood. Dat betekent dat er een grote kans is dat het plan van Blood en Cheese in die aflevering wordt opgezet en misschien zelfs al plaatsvindt. Bekijk House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De onduidelijke toekomst van Paige uit 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

De onduidelijke toekomst van Paige uit 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory'

Paige speelt een hele belangrijke rol voor zowel Missy als Sheldon, maar ze is nu helemaal naar de zijlijn geschoven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Paige had een hele belangrijke rol in Young Sheldon dus het is verrassend dat zij nooit is genoemd in The Big Bang Theory. Ze werd in seizoen 2 van Young Sheldon geïntroduceerd als een ander wonderkind en al snel leek ze misschien wel slimmer te zijn dan Sheldon. Hij zag haar dan ook meteen als een rivaal, maar zij was meer gefocust op het maken van vrienden.

Ze had heel veel potentie in de eerste paar seizoenen van Young Sheldon, maar al snel kreeg haar verhaal een duistere wending. Paige laat zien hoe Sheldon’s leven eruit had kunnen zien en laten we het erop houden dat The Big Bang Theory er dan heel anders uitgezien zou hebben.

Een rebel en een intellectueel


Ze kwam in opstand tegen de scheiding van haar ouders en besloot de school te verlaten. Heel veel meer weten we echter niet over haar. De laatste keer dat we haar zagen in Young Sheldon werden zij en Missy opgepakt omdat ze als minderjarige aan het rijden waren.

Ze was dus een belangrijk personage voor zowel Missy als Sheldon, maar waarom is ze nooit genoemd in The Big Bang Theory? In seizoen 12 werd Sheldon’s andere jeugdvriend, Tam, geïntroduceerd, maar over Paige bleef het verdacht stil.

Schaamte?


Het kan zijn dat Sheldon zich schaamt voor de situatie. Paige was namelijk net zo slim als hij en kon heel goed met iedereen overweg en maakte dan ook snel nieuwe vrienden. Iets waar Sheldon altijd moeite mee heeft gehad.



Hopelijk geeft seizoen 7 van Young Sheldon iets meer duidelijkheid over de toekomst van Paige en hoeven we niet meer te gissen over wat er met haar gebeurd is.

Te streamen op HBO Max


The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Dit 'The Boys'-personage speelt een ironisch spelletje met alle Marvel-fans
Series / Nieuws

Dit 'The Boys'-personage speelt een ironisch spelletje met alle Marvel-fans

Dit contrast kan geen toeval zijn; hier moet een plan achter zitten.

Wie herinnert zich Lamplighter (Shawn Ashmore) nog? Hij was een voormalig lid van The Seven en stond bekend om zijn vermogen om vuur te beheersen. Zoals veel andere personages in The Boys was hij complex en dubbelzinnig en zijn acties hadden duidelijke gevolgen voor andere personages. Dit was echter niet de eerste superheld die Ashmore speelde.

Ashmore is al vanaf 2000 een superheld, aangezien hij toen de rol van Bobby Drake (Iceman) kreeg in de allereerste X-Men-film. Dit personage is echter het compleet tegenovergestelde van zijn Lamplighter en dan hebben we het niet alleen over hun krachten.

Een volledig ander persoon


Fans van X-Men zullen Ashmore dan ook herinneren als een nobele superheld, wat volledig in contrast staat met zijn personage in The Boys. Is dit niet heel erg toevallig?

Het komt wel vaker voor dat de personages van The Boys een parodie zijn op Marvel- of DC-helden. Bij Lamplighter is dit in ieder geval met opzet gedaan.

Speciaal voor Ashmore


Ashmore vertelde in een interview met Looper dat hij het "een geweldig idee" vond om een totaal ander personage te spelen dan Iceman. Dat is ook de reden dat The Boys hem gecast heeft en er geen twijfel was over een andere acteur.



The Boys is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-aflevering: zo angstaanjagend dat het een horrorfilm lijkt
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-aflevering: zo angstaanjagend dat het een horrorfilm lijkt

Game of Thrones houdt kijkers altijd op het puntje van hun stoel, maar deze aflevering is heftiger dan alle andere.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een goede serie kan je kippenvel geven, buikpijn laten hebben van het lachen en je laten huiveren van angst. Er zijn heel veel manieren om dit te doen: jumpscares, constante angst voor het lot van de personages of regelrechte horror. Dit laatste heeft Game of Thrones helemaal onder de knie.

Game of Thrones staat natuurlijk bekend om het hoge sterfgeval van de personages. Niet alleen onbelangrijke bijrollen vinden soms snel hun einde, maar ook belangrijke hoofdpersonages. Dit zorgt voor een constante spanning door de hele serie, maar toch zijn er enkele afleveringen die pure horror weten te leveren.

Seizoen 4, aflevering 9


Er zitten geen ondoden in 'The Watchers on the Wall', maar toch krijgt deze aflevering de titel ‘engste aflevering van Game of Thrones. Met deze aflevering bewijst de serie geen White Walkers nodig te hebben om hun kijkers huiveringen en kippenvel op te leveren.

De confrontatie tussen de Night Watch en het Vrije Volk is zo angstaanjagend dat de hartslag van menig kijker heel wat versnelt. Het enorme leger van wildlingen nadert de Muur in deze aflevering en de stille terreur is voelbaar voor zowel de personages als de kijkers.

Van thriller naar horror


Geen enkel personage is veilig in deze aflevering en dit is nog veel enger dan alle reusachtige en krachtige wezens die zich in de strijd mengen.



Stream Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zevende lid van 'The Seven' komt weer tot leven in trailer 'The Boys' seizoen 4
Series / Nieuws

Zevende lid van 'The Seven' komt weer tot leven in trailer 'The Boys' seizoen 4

Hoe Black Noir weer tot leven is gekomen zal één van de grote vragen van het vierde seizoen zijn

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was lang wachten op de eerste trailer van The Boys seizoen 4. En de trailer die gisteren online kwam roept meteen heel veel vragen op.

Bijvoorbeeld over de terugkeer van dit lid van 'The Seven', die we in seizoen drie nog hebben zien sterven.

De terugkeer van Black Noir


Aan het einde van het derde seizoen konden we zien hoe Homelander (Antony Starr) zijn vertrouwen verloor in het personage Black Noir (Nathan Mitchell), die dat met zijn dood moest bekopen.

In de strips waar The Boys op gebaseerd is, is Black Noir een kloon van Homelander, een back-up van Vought. De serie, die redelijk trouw aan de strips is geweest, lijkt met Noir een andere richting op te gaan.

Andere acteur


Hoe Black Noir weer tot leven is gekomen zal één van de grote vragen van het vierde seizoen zijn. En natuurlijk hoe Butcher (Karl Urban) en Hughie (Jack Quaid) daar op reageren, of misschien zelfs gebruik van kunnen maken in hun strijd tegen Homelander.



Wel is duidelijk dat Homelander zich alleen maar meer onschendbaar voelt, en dat zeker gaat laten merken.

Nog meer spin-offs?


Het succes van Gen V smaakt natuurlijk naar meer. Producent Pavun Shetty is daar ook wel voor te porren. "Ik denk dat het belangrijkste is dat we zorgvuldig en doordacht kijken naar wat we gaan doen."



De eerste drie seizoenen van The Boys zijn nu te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' komt met een hoopvolle update over seizoen 2
Series / Nieuws

'The Last of Us' komt met een hoopvolle update over seizoen 2

Maker Craig Mazin doet een belangrijke onthulling over het langverwachte tweede seizoen.

Het daverende succes van The Last of Us doet de fans met smart uitkijken naar het vervolg. Variety organiseerde onlangs het Writers Room panel, waarbij Mazin ook aanwezig was.

Hierin werd bevestigd dat The Last of Us op korte termijn weer in productie gaat. Dit zal op 12 februari 2024 zijn.

Belangrijkste personage


Mazin en zijn co-showrunner Neil Druckmann waren voor de staking al bezig om het tweede seizoen te ontwikkelen. Zoals vele andere hitseries lag het werk vervolgens maandenlang stil.

Seizoen 2 introduceert tevens het personage dat naast Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) het allerbelangrijkste is in de wereld van The Last of Us.

Dochter van de chirurg


We hebben het natuurlijk over Abby Anderson, de dochter van de chirurg. Abby is de belangrijkste antagonist in het nieuwe seizoen, dat zo mogelijk nog duisterder is dan seizoen 1.



Hoewel de rol van Abby al wel gecast is, is op dit moment nog niet officieel bekendgemaakt wie haar gaat spelen.

Waar en wanneer te zien?


Een premièredatum voor seizoen 2 is evenmin gegeven, maar de verwachting is dat we The Last of Us seizoen 2 in 2025 te zien zullen krijgen. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu met Isaac Hempstead Wright, die de rare 'Bran Stark' speelde in 'Game of Thrones'?
Series / Featured

Hoe is het nu met Isaac Hempstead Wright, die de rare 'Bran Stark' speelde in 'Game of Thrones'?

Hoe is het nu toch met de acteur die 'Bran' speelde in 'Game of Thrones'

Isaac Hempstead Wright is in de televisiewereld vooral bekend als de bijzondere en bij een ongeluk gehandicapt geraakte Bran Stark uit Game of Thrones. Hoe is het nu met hem? Serietotaal zocht het uit.

Isaac Hempstead Wright werd geboren op 9 april 1999 in Kent, Engeland. Zijn interesse in acteren ontstond al op jonge leeftijd, en hij begon zijn professionele carrière als acteur al op 11-jarige leeftijd toen hij de rol van Bran Stark in Game of Thrones verwierf.

Andere Klussen


Na het beëindigen van Game of Thrones is Wright doorgegaan met acteren. Zo was hij stemacteur voor The Boxtrolls en speelde hij in The Awakening en Voyagers. Hij is echter niet alleen actief als acteur.

Naast zijn acteercarrière studeerde hij Neurowetenschappen aan de Universiteit van Birmingham, waar hij in 2019 afstudeerde. Deze combinatie van artistiek talent en academische nieuwsgierigheid illustreert zijn veelzijdigheid en diepgang als individu.

Glansrol


Kijk zijn glansrol als Bran Stark terug in 'Game of Thrones' via deze link naar de serie op HBO Max.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'A Murder at the End of the World'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'A Murder at the End of the World'

Naast veel spannende drama's en reality, telt Disney+ af naar de kerstdagen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



American Dad! (seizoen 19 - aflevering 17-18)



Verschijnt op: Woensdag 6 december
Genre: Animatie / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Deze animatieserie gaat over Stan Smith, een CIA-agent in Langley Falls, in Virginia, met als voornaamste levensdoel het bewaken van de nationale veiligheid. Zijn gezin, een pratende goudvis en een buitenaards wezen dat hij heeft gered uit Area 51, houden Stan bezig terwijl hij probeert terroristische activiteiten in de VS te voorkomen.






The Santa Clauses (seizoen 2 - aflevering 6)



Verschijnt op: Woensdag 6 december
Genre: Komedie / Drama / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.





A Murder at the End of the World (seizoen 1 - aflevering 5)



Verschijnt op: Woensdag 6 december
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op: Disney+

Synopsis: De amateur-speurneus van Generatie Z en slimme hacker Darby Hart is uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst op een afgelegen locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de moordenaar nog een keer toeslaat.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

5 december: Isabel Preysler: Mi Navidad (seizoen 1) - Familie / Reality-TV - Voor Isabel Preysler en haar gezin is Kerstmis een bijzondere tijd. Voor deze gelegenheid opent ze de deuren van haar huis en toont ze alle voorbereidingen tot in detail.

6 december: Soundtrack #2 (seizoen 2) - Drama / Muziek / Romantiek - Suho en Hyeonseo, die zes jaar verkering hadden, ontmoeten elkaar weer als een jonge rijke CEO en een pianolerares. K werkt met Suho samen aan een project en nodigt Hyeonseo uit om mee te doen. Suho en Hyeonseo beginnen aan een hobbelige romantische reis vol wendingen. Herhaalt de geschiedenis zich?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sciencefictionserie 'Halo' onthult de eerste futuristische blik op het tweede seizoen
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'Halo' onthult de eerste futuristische blik op het tweede seizoen

De real-life versie van het mega populaire computerspel komt binnenkort terug voor seizoen twee.

Streamingdienst Paramount+ heeft de nieuwste trailer onthuld van het futuristische Halo seizoen twee. Binnenkort is acteur Pablo Schreiber terug als Master Chief, die met een aantal nieuwe castleden opnieuw op avontuur gaat.


De nieuwe trailer biedt niet veel informatie over het verhaal van het nieuwe seizoen, maar legt de nadruk op de actie. Master Chief krijgt de ruimte om op indrukwekkende wijze los te gaan, en de nieuwe beelden zullen de fans zeker enthousiast maken voor het tweede seizoen.

Oppassen voor trouwe fanbase


Toen seizoen één in maart 2022 in première ging was de ontvangst overwegend gemengd. Halo is voor velen de grondlegger van de shooters op de eerste console van de Xbox, en heeft miljoenen zeer trouwe fans wereldwijd.

Fans waren vooral minder positief over hoe de serie afweek van de games. Het is niet ongebruikelijk dat videogame-aanpassingen bepaalde vrijheden nemen met het bronmateriaal. De reeks Resident Evil-films weken bijvoorbeeld ook sterk af van de games.

Niet altijd verkeerd


In recentere jaren zijn real-life bewerkingen van videogames wel degelijk succesvol gebleken. Fans en critici waren bijvoorbeeld lovend over The Last of Us. Ook het aankomende Fallout heeft een trailer uitgebracht die uiterlijk erg lijkt op de wereld uit de games.



Seizoen 2 van Halo gaat op 8 februari in première. Kijk tot die tijd alle afleveringen op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch hoop voor de populaire sciencefictionserie 'The Orville' na cryptisch bericht
Series / Nieuws

Toch hoop voor de populaire sciencefictionserie 'The Orville' na cryptisch bericht

Hoofdrolspeler trekt de aandacht met een bijzondere post op X-Twitter.

Kortgeleden liet Adrianne Palicki in een podcast-interview weten dat ze momenteel niet betrokken is bij The Orville. Momenteel is jammer genoeg nog steeds niet bekend wat de status is van deze scifi-serie van en met Seth MacFarlane.

Een tweet van J. Lee, die John LaMarr speelt, lijkt echter hoopgevend. Hierin hint hij namelijk op een vierde seizoen.

Woordspeling


De tweet bevatte een grappige woordspeling. Lee schrijft namelijk "LaMarr lifts". Dit kun je letterlijk vertalen als 'LaMarr tilt' waarbij gerefereerd wordt aan fitness. De foto van een indrukwekkende borstkas lijkt dit te bevestigen.

Daarnaast kun je het echter ook vertalen als 'LaMarr stijgt op'. De emoji van een raket en de gif met de tekst "de klus zit er nog niet op" past juist weer bij deze interpretatie.

Rechtstreeks


Lee lijkt te hinten op een vierde seizoen. Wanneer een fan hem dit rechtstreeks vraagt antwoordt de acteur met gif waarin het getal 4 te zien is. We zullen nog even af moeten wachten voor we te weten komen of de USS Orville daadwerkelijk weer opstijgt.



Kijk The Orville op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Speler 278 en haar bijzondere actie op 'The Glass Bridge' in 'Squid Game: The Challenge'
Series / Nieuws

Speler 278 en haar bijzondere actie op 'The Glass Bridge' in 'Squid Game: The Challenge'

Speler 278, Ashley, vestigt flink de aandacht op zich in 'Squid Game: The Challenge'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De op de gelijknamige serie gebaseerde spelshow Squid Game: The Challenge wordt momenteel goed bekeken op Netflix. De streamer heeft in eerste instantie negen afleveringen beschikbaar gesteld.

Eén van de meest heftige spellen in het tweede deel van de show is 'The Glass Bridge', de opdracht op de glazen brug. In de aflevering -spoiler alert- waar dit spel inzit, valt met name speler 278, Ashley, in negatieve zin op!

50/50


Voor deze uitdaging werd door de deelnemers besloten dat elke deelnemer bij één tegel de 50/50-keuze moest maken, waardoor de opdracht eerlijker zou worden. Ashley leek aanvankelijk niet volledig akkoord te gaan met deze tactiek, maar ze volgt uiteindelijk toch.

De eerste spelers vielen echter onmiddellijk naar beneden, waarna Ashley er voor kiest om op de achtergrond te blijven, waardoor zij geen 50/50-keuze hoeft te maken.

Mai en Ashley


Terug in de slaapzaal lijkt Mai de enige te zijn die nog steeds boos is op Ashley. Veel kijkers vragen zich af waarom iedereen vervolgens vooral boos is op Mai, maar niet op Ashley.



In een podcast legt een deelnemer uit dat degene die voor Ashley op de brug stond, Trey, een black-out kreeg en niet meer oplette op wat er achter hem gebeurde. Hij waagde vervolgens de sprong zonder dat Ashley daar een rol in had. In de montage ziet dit er toch echt wat anders uit.

Montage?


Onduidelijk is of dit gewoon onhandig is gemonteerd of dat de makers van Squid Game: The Challenge de kijkers willen laten denken dat Ashley de boel probeert te besodemieteren.

Bekijk op instagram


Benieuwd geworden? Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki'-schrijver komt met advies voor de toekomst van het Marvel Cinematic Universe
Series / Nieuws

'Loki'-schrijver komt met advies voor de toekomst van het Marvel Cinematic Universe

Hoofdschrijver Eric Martin verklapt het geheim van de succesvolle Marvel-serie.

Redelijk recent deed Disney-topman Bob Iger een aantal kritische uitspraken over de projecten van het MCU. Dat hij daarbij niet aan Loki dacht staat vast.

De serie over de ondeugende Noordse god is namelijk een succes gebleken. . In een gesprek met Screen Rant legde hij uit waarom dat niet verrassend is.

Uitwerken


Volgens schrijver Martin, die nauw betrokken is bij de serie, is dit allesbehalve verrassend. Hij gaf aan dat het eenvoudigweg neerkomt op zaken als planning, het publiek aanvoelen en uiteraard het leveren van goede kwaliteit.

Allereerst benoemt Martin dat de ontwikkeling van de serie en Loki vanaf het begin al was gepland. Op die manier weet je waar je naartoe werkt en kun je je richten op het uitwerken van de verhaallijn.

Comic Con


Daarnaast is Loki (Tom Hiddleston) vanaf het allereerste begin een populair personage geweest. Dit was al zo vroeg als in 2013 te merken, toen Hiddleston zijn opwachting maakte bij Comic Con naar aanleiding van The Avengers. Hij verscheen echter als Loki, wat uitzinnige reacties van het publiek opleverde.



Martin: "Over de rest [andere MCU-projecten] kan ik niets zeggen, maar ik heb alleen maar een toename gezien qua enthousiasme. De belangstelling voor Loki is gewoon nooit afgenomen".

Contact met het publiek


Tot slot komt het voor Martin neer op het neerzetten van een goed verhaal. "Je maakt iets dat mensen willen zien, een goede serie waarbij je contact maakt met het publiek. En je publiek maakt contact met jou," aldus de Loki-schrijver.



Kijk Loki op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dood van dit geliefde personage in 'Killing Eve' was een totaal verkeerde keuze
Series / Featured

De dood van dit geliefde personage in 'Killing Eve' was een totaal verkeerde keuze

Een spannende spionagethriller met sterke acteerprestaties, humor en onverwachte wendingen, over de complexe relatie tussen een geheim agent en een huurmoordenares.

In Killing Eve schitteren Jodie Comer, Sandra Oh, ook bekend van Grey’s Anatomy, en Fiona Shaw alle drie als femme fatales. Let op: SPOILERS!

In deze tv-serie draait het rond de complexe relatie tussen een Britse geheim agent genaamd Eve Polastri (Sandra Oh) en een getalenteerde, maar psychopathische huurmoordenares genaamd Villanelle (Jodie Comer).

Heldin


Villanelle is een complex personage en wordt vaak gezien als een heldin. Hoewel ze een bloeddorstige huurmoordenares is en betrokken is bij duistere activiteiten. Toch wordt ze in de serie ook zachtaardig en menselijk getoond. Natuurlijk met de nadruk op haar eigen unieke gevoelens, verlangens en kwetsbaarheden.

Haar gedrag roept vaak zowel sympathie als afkeer op bij het publiek. De ethiek van haar acties wordt vaak zowel goed als slecht uitgelegd en is dus ook afhankelijk van het perspectief van de kijker.

Spionage


Killing Eve is een typische spionagethriller en staat bekend om zijn intelligente verhaallijnen, sterke acteerprestaties en onvoorspelbare wendingen en biedt een frisse kijk op het spionagedrama genre.



De serie combineert spanning, humor en mysterie terwijl de twee hoofdpersonen zich bezighouden met een kat-en-muisspel dat plaatsvindt over de hele wereld zoals dat ook in Highlander gebeurde. Hun obsessie met elkaar groeit naarmate ze elkaar steeds opnieuw tegenkomen, terwijl ze ook worstelen met hun eigen persoonlijke demonen en relaties.

Thriller


Eve is een verveelde, superslimme veiligheidsdienst medewerker wiens bureau gebonden baan haar fantasieën over spionage niet vervullen. Villanelle is een getalenteerde moordenaar, die zich vastklampt aan de luxe die haar gewelddadige baan haar biedt.



Deze twee woeste vrouwen, die evenzeer door elkaar geobsedeerd zijn, zullen het tegen elkaar opnemen in een episch kat-en-muisspel, waarin de typische spionagethriller omvergeworpen wordt.

Vreemde keuze


Wanneer Villanelle wordt neergeschoten door een sluipschutter in de laatste minuten van de laatste aflevering was iedereen compleet verbaasd en vroeg men zich ook af waarom de schrijvers van BBC-First dit hebben bedacht.

Je zou bijna kunnen spreken van een thriller binnen een thriller. De bedenker van de serie is Phoebe Waller-Bridge en is zeker de moeite waard om te kijken. Je kunt de serie kijken op Videoland.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ijzingwekkende sci-fi thriller heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze ijzingwekkende sci-fi thriller heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Jessica Raine schittert in haar indrukwekkende rol als Lucy Chambers

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Devil's Hour is een waanzinnig spannend kat-en-muisspel om een reeks brute moorden op te lossen.

In dit Britse sci-fi drama zien we Lucy Chambers (Jessica Raine), een maatschappelijk werker, en Peter Capaldi (Doctor Who) als een mysterieuze crimineel met informatie over een reeks brute moorden.

Ontdekkingsreis


Raine speelt Chambers, een vrouw die kampt met slapeloosheid. Elke nacht wordt ze om 3:33 uur wakker. De tijd tussen 3 en 4 's nachts wordt vaak "het uur van de duivel" genoemd. In dat uur heeft Chambers ook last van traumatiserende visioenen.

Op hetzelfde moment is de politie een reeks moorden aan het onderzoeken die vreemd genoeg met Lucy en haar zoon Isaac te maken hebben.

Doctor Who reünie


The Devil's Hour kreeg in 2021 doorgang van Prime Video om te worden gemaakt. De serie werd geproduceerd door voormalig Doctor Who showrunner Steven Moffat.



Dit deed hij in samenwerking met Sue Virtue, die de speciale Doctor Who-aflevering The Curse of Fatal Death (met o.a. Rowan Atkinson als de Doctor) heeft geschreven. Daarnaast zien we Peter Capaldi, die uiteraard onder Moffat de Twaalfde Doctor speelde.

Ontvangst


The Devil's Hour was meteen een grote hit. De serie kreeg een indrukwekkende score van 95% op Rotten Tomatoes, met een publieksscore van 88%.



Met name de acteerprestaties van Raine en Capaldi werden geprezen. De serie werd "bezeten" genoemd, en ook de mix van horror en mysterie werd gewaardeerd. Het eerste seizoen van The Devil's Hour is te zien op Prime Video, met een tweede en zelfs een derde seizoen op komst.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke domper voor de geliefde scifi-serie met Adrianne Palicki
Series / Nieuws

Dikke domper voor de geliefde scifi-serie met Adrianne Palicki

Het melkwegstelsel is geheimzinnig, maar deze scifi-serie stelt je pas echt voor een raadsel.

Seth MacFarlane's The Orville heeft tot nu toe drie seizoenen en is te streamen op Disney+. Ondanks de bekendheid en de waardering is de status nog steeds niet bekend.

In de podcast Inside of You had Adrienne Palicki, die Kelly Grayson speelt, geen positief nieuws. The Orville is nogal lastig te filmen, daarnaast is de serie niet zo makkelijk in een bepaalde categorie te plaatsen.

Geen cent te makken


Desgevraagd onthulde Palicki dat ze momenteel niet betrokken is bij The Orville. Palicki: "Nee, dat doe ik niet langer".

"Ik weet ook niet wat er gaande is met 'The Orville', het is geen makkelijke serie. Er zit ontzettend veel tijd tussen de seizoenen doordat Seth [MacFarlane] alle afleveringen zelf wilde schrijven. Op een gegeven moment hadden we echt geen cent te makken," aldus Palicki.

Vierde seizoen?


Volgens maker en hoofdrolspeler MacFarlane zelf heeft The Orville ook te maken met vooropgezette ideeën. In gesprek met TVLine gaf MacFarlane echter ook aan dat het streamen op Disney+ uiteindelijk in het voordeel van de serie werkt.



MacFarlane: "Mensen denken dat 'The Orville' een ding is, bijvoorbeeld een komedieserie. Als ze er dan voor gaan zitten blijkt het anders in elkaar te steken. Het feit dat 'The Orville' nu op Disney+ gebinged wordt is een positief signaal wat betreft een vierde seizoen, maar waar dit over zal gaan? Dat weet ik zelf nog niet eens".

Kijk The Orville op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actieserie vol mooie mensen slaat in als bom en stormt direct Netflix top 10 binnen
Series / Nieuws

Actieserie vol mooie mensen slaat in als bom en stormt direct Netflix top 10 binnen

De actieserie 'Obliterated' doet het uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

Er is op 30 november een nieuwe actieserie verschenen op Netflix genaamd Obliterated en deze komische actieserie wordt gelijk zeer goed bekeken. De serie behoort momenteel tot de 10 meest bekeken series op de streamingsdienst.

De serie gaat over een Special Forces-team dat de verijdeling van een bomaanslag viert met een nacht vol met alle geneugden des levens, maar krijgt dan plotseling te horen dat hun missie nog helemaal niet voorbij blijkt te zijn.

Kater


Er zit dus niets anders op dan hun roes uit te slapen en weer aan het werk te gaan. Daar is echter amper tijd voor. De bom die zij ontmanteld dachten te hebben blijkt nep te zijn en nu moeten ze met hun zware katers op zoek naar de echte bom.

Nick Zano speelt teamleider Chad McKnight en Shelley Henning geeft gestalte aan CIA-agente Ava Winters. Obliterated is afkomstig van Cobra Kai-makers Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Josh Heald. De reeks bestaat uit acht afleveringen.

Kijken


Geen keiharde serieuze actie, maar als je zin hebt in mooie mensen en vertier zoals je bijvoorbeeld van Cobra Kai of Baywatch gewend bent, dan kom je hiermee zeker aan je trekken!



Kijk de serie op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte koploper in ranglijst beste sciencefictionseries aller tijden
Series / Featured

Onverwachte koploper in ranglijst beste sciencefictionseries aller tijden

Niet Star Trek of Star Wars staat bovenaan, maar een heel andere scifi-serie staat aan kop.

Als je scifi hoort dan denk je al snel aan Star Trek of Star Wars. Zeker de eerste franchise heeft een enorme impact gehad op de scifi-series (en films) die we voorgeschoteld krijgen. Toch wordt de serie geklopt op de website Ranker.

Een poll met op het moment van schrijven zo'n 73 duizend stemmen laat zien dat de Star Trek-serie Star Trek: The Next Generation op een derde plaats uitkomt. De geliefdste van de vele Star Trek-serie ziet The Expanse en Firefly boven zich staan.

The Expanse


De serie The Expanse, in 2022 afgerond met een zesde seizoen, staat bovenaan. De serie van oorspronkelijk de zender Syfy en later de streamer Prime Video weet overigens (nog) niet de meeste stemmen binnen te halen. Er zijn namelijk meer parameters waarom de serie bovenaan staat. Meer uitleg vind je op Ranker.

The Expanse krijgt een kleine 18 duizend stemmen, maar klopt alsnog Firefly die wel de meeste stemmen heeft, namelijk bijna 36 duizend. De scifi-serie bestaat uit slechts één seizoen (2002), maar kreeg in 2005 wel de bioscoopfilm Serenity.

The Next Generation


The Next Generation staat op "slechts" een derde plaats met ruim 28 duizend stemmen. Hiermee klopt de Star Trek-serie titels als Stargate SG-1, Battlestar Galactica en The X-Files. Hieronder de complete lijst:


1. The Expanse
2. Firefly
3. Star Trek: The Next Generation
4. Stargate SG-1
5. Battlestar Galactica
6. The Mandalorian
7. The X-Files
8. Star Trek: The Original Series
9. Doctor Who
10. The Twilight Zone

Als we door de volledige lijst scrollen, dan zien we ook series als Star Trek: Deep Space Nine, Stranger Things, Farscape en The Orville.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Virgin River' rondt na 5 seizoenen eindelijk deze absurde verhaallijn af
Series / Nieuws

'Virgin River' rondt na 5 seizoenen eindelijk deze absurde verhaallijn af

Het werd eens tijd: 'Virgin River' heeft eindelijk een einde gemaakt aan deze langlopende verhaallijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een verhaallijn die al begon in seizoen 1 van de Netflix-serie Virgin River is nu eindelijk geëindigd, in het tweede deel van seizoen 5. Tot de grote opluchting van het publiek beviel Charmaine eindelijk van haar tweeling.

De laatste twee afleveringen van het vijfde seizoen verschenen op 30 november op Netflix. De afleveringen hebben een kerstachtig tintje en beantwoorden een hoop vragen die over waren gebleven na het eerste deel van seizoen 5.

Eindelijk bevallen


En de afleveringen gaven fans gelukkig ook waar ze het meeste op hoopten. Charmaine heeft duidelijkheid gegeven over de vader van haar tweeling, en nog belangrijker: ze is na vijf seizoenen eindelijk bevallen.

Zoals fans zich nog zullen herinneren, hoorde Charmaine aan het einde van seizoen 1 dat ze in verwachting was. Aangezien ze een friends-with-benefits-relatie met Jack had, vertelde ze hem dat hij de vader was. Dat veroorzaakte spanning tussen Jack en Mel, maar Jack liet Charmaine weten dat hij haar en de baby zou steunen.

Grap?


Charmaine ontdekte later dat ze een tweeling zou krijgen en vertelde Jack eerlijk over de echte vader van de kinderen. Dat was een man met wie ze een one night stand had gehad, niet Jack. Er gingen een hoop afleveringen voorbij zonder dat Charmaine beviel. De zwangerschap leek op een gegeven moment eindeloos door te gaan.



Fans begonnen zich af te vragen of de schrijvers een grap aan het uithalen waren, waardoor sommigen zelfs stopten met kijken. Maar nu is er dus eindelijk een einde gemaakt aan de verhaallijn. Op kerstavond beviel Charmaine van haar tweeling, nadat ze erachter was gekomen dat Calvin de vader was.

Vier jaar zwanger


Hoewel er in de echte wereld vier jaar zijn verstreken sinds Charmaine ontdekte dat ze zwanger was, zijn er in de wereld van de serie slechts zes maanden voorbij gegaan. De makers hebben hiernaar een verwijzing in de aflevering gestopt. Charmaine zegt op een gegeven moment namelijk: "Het voelt alsof ik al jaren zwanger ben".



Dat is ook gedeeltelijk waar, in ieder geval voor de kijkers. Gelukkig is het wachten nu dus eindelijk voorbij. Bekijk Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.