search
Deze ijzingwekkende sci-fi thriller heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze ijzingwekkende sci-fi thriller heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Jessica Raine schittert in haar indrukwekkende rol als Lucy Chambers

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Devil's Hour is een waanzinnig spannend kat-en-muisspel om een reeks brute moorden op te lossen.

In dit Britse sci-fi drama zien we Lucy Chambers (Jessica Raine), een maatschappelijk werker, en Peter Capaldi (Doctor Who) als een mysterieuze crimineel met informatie over een reeks brute moorden.

Ontdekkingsreis


Raine speelt Chambers, een vrouw die kampt met slapeloosheid. Elke nacht wordt ze om 3:33 uur wakker. De tijd tussen 3 en 4 's nachts wordt vaak "het uur van de duivel" genoemd. In dat uur heeft Chambers ook last van traumatiserende visioenen.

Op hetzelfde moment is de politie een reeks moorden aan het onderzoeken die vreemd genoeg met Lucy en haar zoon Isaac te maken hebben.

Doctor Who reünie


The Devil's Hour kreeg in 2021 doorgang van Prime Video om te worden gemaakt. De serie werd geproduceerd door voormalig Doctor Who showrunner Steven Moffat.



Dit deed hij in samenwerking met Sue Virtue, die de speciale Doctor Who-aflevering The Curse of Fatal Death (met o.a. Rowan Atkinson als de Doctor) heeft geschreven. Daarnaast zien we Peter Capaldi, die uiteraard onder Moffat de Twaalfde Doctor speelde.

Ontvangst


The Devil's Hour was meteen een grote hit. De serie kreeg een indrukwekkende score van 95% op Rotten Tomatoes, met een publieksscore van 88%.



Met name de acteerprestaties van Raine en Capaldi werden geprezen. De serie werd "bezeten" genoemd, en ook de mix van horror en mysterie werd gewaardeerd. Het eerste seizoen van The Devil's Hour is te zien op Prime Video, met een tweede en zelfs een derde seizoen op komst.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen