search
Martin Scorsese geeft zijn goedkeuring aan een tv-serie over een van zijn akeligste films
Series / Nieuws

Martin Scorsese geeft zijn goedkeuring aan een tv-serie over een van zijn akeligste films

Steven Spielberg en Scorsese zullen een nieuwe versie van Cape Fear produceren.

Nick Antosca ontwikkelt momenteel een nieuwe serie gebaseerd op Cape Fear, het boek van John D. MacDonald uit 1957 dat al tweemaal eerder werd verfilmd.

Het betrof in beide gevallen films, die in 1962 en 1991 werden gemaakt. De versie uit 1991 was van Martin Scorsese, die zal fungeren als uitvoerend producent van de serie.

Spielberg en Scorsese


En niet alleen Scorsese werkt mee, maar ook niemand minder dan Steven Spielberg, wiens Amblin Television het project samen met Universal Cable Productions tot leven zal brengen. Antosca kennen we van zijn series The Act en Brand New Cherry Flavor.

De nieuwe serie zal een onconventionele versie worden van het bronmateriaal. De eerste film uit de jaren '60 was een vrij standaard film met Gregory Peck, Robert Mitchum en Polly Bergen, maar de versie van Scorsese was een behoorlijk duistere aangelegenheid met acteurs als Robert De Niro, Nick Nolte, en Jessica Lange.

Nieuwe insteek


In de nieuwe serie zal de Amerikaanse obsessie met waargebeurde misdaden in de 20e eeuw centraal staat.



We zien hoe een getrouwde man en vrouw, die beiden werken als advocaten te maken krijgen met een moordenaar uit hun verleden die na jaren uit de gevangenis wordt vrijgelaten.

Wie gaat de serie bemachtigen?


Scorsese en Spielberg produceren de serie samen met Antosca en Alex Hedlund. Ook Darryl Frank en Justin Falvey zijn van de partij.

De serie heeft overigens nog geen thuishaven, maar naar verwachting zullen er veel partijen interesse tonen. Mogelijke kopers zijn volgens Deadline de streamingdiensten Peacock, Apple TV+ (waarmee Scorsese een tv-deal heeft), Hulu, Netflix en HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen