search
De redenen dat 'Reacher' op Prime Video totaal onverwacht zo'n succes werd

De redenen dat 'Reacher' op Prime Video totaal onverwacht zo'n succes werd

De actiethriller met krachtpatser Alan Ritchson heeft de verwachtingen ruimschoots overtroffen, maar waarom eigenlijk?

Valeria Milić
Over ongeveer twee weken start seizoen 2 van het bejubelde Reacher. Prime Video heeft met een publiekswaardering van 91% een onverwachte hit te pakken.

De serie is een voorbeeld hoe de combinatie van goed bronmateriaal, ervaren makers en perfecte casting een sterke serie kan opleveren.

Indrukwekkend team


Lee Childs boekenserie over Jack Reacher, de onderzoeker met een militaire achtergrond, wordt volgens Forbes als een van de succesvolste series van de 21e eeuw gezien. Naast het feit dat de makers genoeg bronmateriaal hadden waren ze zo verstandig om trouw te blijven aan de boeken.

Daarnaast is het team achter de schermen bepaald indrukwekkend te noemen. Schrijver Lee Child is betrokken als uitvoerend producent, daarnaast is niemand minder dan Nick Santora betrokken als schrijver en producent. Santora verdiende zijn sporen onder andere bij The Sopranos, Law and Order en Prison Break.

Perfecte casting


Tom Cruise was in de succesvolle film Reacher een prima keuze. Alan Ritchson, daarentegen, ís Reacher. In de boeken is Reachers imposante verschijning een belangrijk element, en Ritchson is qua uiterlijk exact de boomlange spierbundel zoals Child die omschrijft.Deze op het oog vrij eenvoudige combinatie heeft bijgedragen aan de onverwachte knaller die Reacher uiteindelijk is geworden. Seizoen 2 van Reacher is vanaf 15 december te zien op Prime Video.


Aanbevolen artikelen