search

Ons nieuws van zondag 26 november 2023

Recensie Netflix-serie 'Strong Girl Nam-soon'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Strong Girl Nam-soon'

Zuid-Koreaans superheldendrama bevat volop slapstickhumor, zoetsappigheid en mooie mensen, maar ook een maatschappijkritisch randje.

Regie: Jung-sik Kim | Cast: Yoo-mi Lee (Nam-soon Gang), Jung-eun Kim (Geum-joo Hwang), Seong-wu Ong (Hee-sik Gang), Seung-joon Lee (Bong-go Gang), Hae-sook Kim (Joong-gan Gil), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 61-65 minuten | Jaar: 2023

Superkrachten hoeven niet altijd te worden uitgelegd. Soms zijn ze gewoon erfelijk in de vrouwelijke lijn van een familie, zoals bij de tengere Nam-soon Gang. Zij heeft enorme spierkracht, supersnelheid en ze kan een fluorescerende onderbroek van een kilometer afstand spotten. Erg handig allemaal, maar haar superkrachten helpen niet bij het vinden van haar biologische ouders. Tenminste niet op de steppe van Mongolië waar ze is opgegroeid.

Nam-soons adoptieouders hebben het truitje bewaard dat ze aanhad toen ze als vijfjarige op de rug van een paard kwam aangereden. Het labeltje vermeldt 'made in Korea', dus besluit de volwassen Nam-soon zich in de Koreaanse taal en cultuur te verdiepen en een ticket naar Seoul te kopen. Haar steenrijke biologische moeder heeft ondertussen een internationale reeks krachtwedstrijden opgezet om haar dochter terug te vinden. Ze redeneert dat de sterkste jonge vrouw die daarmee wordt gevonden haar verloren kind moet zijn. Bedriegers liggen echter op de loer.

Zoals velen met superkrachten zal de titelfiguur uiteindelijk moeten toegeven aan de gebruikelijke plicht: mensen redden en misdaad bestrijden. With great powers, enzovoort. Ze doet dit met hulp van haar moeder en de jonge rechercheur Hee-sik, die zo uit een boyband lijkt te zijn gestapt. De misdaad heeft te maken met een nieuw soort synthetische drug waarvan de productie in handen ligt van de oogverblindend knappe gangster Shi-oh (waarschijnlijk uit dezelfde boyband).

Wie bekend is met Zuid-Koreaanse series zal alle karakteristieken herkennen. In hoeverre daarvan kan worden genoten is aan de kijker, maar Strong Girl Nam-soon brengt het wel allemaal met flair in beeld. De kleuren, gekkigheid en energie spatten van het scherm, waardoor de serie voor liefhebbers van K-drama als een warm bad zal voelen. Ben je echter niet ontvankelijk voor overdreven emoties, veel te aantrekkelijke mensen en slapstickhumor vermengd met een flinke dosis zoetsappigheid, dan kun je Strong Girl Nam-soon rustig overslaan.

Onder haar luchtige uiterlijk snijdt de serie wel de nodige maatschappelijke en sociale thema's aan. Dat begint al met het gegeven dat de superkrachten in de familie alleen van moeder op dochter worden doorgegeven. De mannelijke familieleden hangen er maar als sullige nietsnutten bij: moederskindjes pur sang. K-drama stelt vaak sterke vrouwen centraal, wat niet geheel in lijn is met het dagelijks leven in Zuid-Korea, waar het patriarchaat nog steeds dominant is. Emancipatie is iets moois en kan middels film en televisie een prima impuls krijgen.

Naast de verhoudingen tussen de seksen staat de schijnwerper op onder meer dakloosheid, obesitas, kapitalisme, het rechtssysteem en natuurlijk drugs. Verschillende personages beweren dat Zuid-Korea drugsvrij is en dat een nieuwe synthetische drug daar verandering in brengt. Een erg rooskleurige opvatting; Seoul is geen Singapore en heeft in het echt wel degelijk te kampen met drugsproblematiek.

De enigszins naïeve kijk op drugs en drugsbestrijding is een van de typisch Zuid-Koreaanse aspecten die waarschijnlijk voor Nederlandse kijkers niet herkenbaar zal zijn. Dat geldt ook voor de handtastelijkheden (vooral de vrouwen delen geregeld een tik uit) en vooral de hiërarchische opbouw van de maatschappij. Een running gag is bijvoorbeeld dat Nam-soon niet de juiste beleefdheidsvormen in acht neemt ten opzichte van mensen die ouder zijn dan zij omdat ze in Mongolië is opgegroeid. Dat is voor Zuid-Koreanen waarschijnlijk erg komisch, maar voor ons werkt het vooral bevreemdend.

Strong Girl Nam-soon trekt alles uit de kast voor een cartooneske superheldenkomedie. Geanimeerde effecten zoals bewegingsvectors en stripboekrasters verschijnen bij de gevechten in beeld en vrijwel elke zin en gezichtsuitdrukking wordt begeleid door een geluidseffect. Op momenten dat Nam-soon haar superkrachten gebruikt schalt het lied Superpowers van de populaire K-popgroep ITZY uit de speakers. Je moet er maar tegen kunnen. Later in de serie wordt de toon serieuzer en gaat de focus meer naar de machinaties van de macht en de misdaad, maar de slapsticksfeer blijft behouden.

Het cartooneske karakter komt ook terug in de personages. Hoewel sommige daarvan gaandeweg aan diepgang winnen, zijn er ook enkele regelrechte karikaturen. Jammer genoeg behoort Nam-soon zelf tot die laatste categorie. Yoo-mi Lee speelt haar als een hypervrolijke, standvastige heldin zonder tekortkomingen (haar onbedoelde gebrek aan beleefdheid buiten beschouwing gelaten) en haar overdreven gezichtsuitdrukkingen en poses kunnen flink op de zenuwen werken. Maar wie hier wel de charme van inziet en een fan is van K-drama, krijgt met Strong Girl Nam-soon een lekker lange traktatie.Strong Girl Nam-soon is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'The Crown' is toch anders om tot een goed einde te komen
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'The Crown' is toch anders om tot een goed einde te komen

'The Crown' moet deel 2 van seizoen 6 anders aanpakken om tot een goed einde te komen.

Ondanks dat The Crown in de voorgaande seizoenen een sterk verhaal wist neer te zetten, zijn de meeste kijkers dit seizoen iets minder enthousiast. Om het succes van de serie terug te winnen is er één ding wat de serie moet doen.

Wat The Crown zo bijzonder maakt, is het feit dat de serie verschillende verhaallijnen afwisselt gedurende haar seizoenen. Alle leden van het koninklijke huis door de jaren heen krijgen een vergelijkbare hoeveelheid aandacht, wat zorgt voor veel afwisseling en een goede balans. Seizoen 6 heeft echter deze balans verloren.

Andere focus


De focus lag in seizoen 6 deel 1 vrijwel alleen maar op het verhaal van prinses Diana. Hoewel dit verhaal enorm belangrijk is om te vertellen, heeft deze exclusieve focus ervoor gezorgd dat dit seizoen tot nu toe niet zo goed werkt als de vorige seizoenen.

De focus heeft altijd voornamelijk op koningin Elizabeth gelegen, dus is het belangrijk dit in aan het einde van het laatste seizoen opnieuw zo is. Voor veel fans had dat aan het einde van seizoen 6 deel 1 al zo moeten zijn, en was het een verkeerde keuze om Diana terug te laten keren als een geest.

Goed einde


Tot dit seizoen was The Crown een verkenning van de gehele monarchie, in combinatie met de politieke situatie van het land. Dit seizoen lijkt eerder een soort soapserie. Gelukkig kan de serie nog terugkeren naar zijn oorspronkelijke formule, om tot een goed einde te komen.Bekijk seizoen 6 deel 2 van The Crown vanaf 14 december op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe de Marvel-hit 'Loki' toch een belangrijke vraag onbeantwoord laat
Series / Nieuws

Hoe de Marvel-hit 'Loki' toch een belangrijke vraag onbeantwoord laat

'Loki' seizoen 2 heeft niet alle vragen beantwoord die kijkers hadden.

Na het einde van Loki seizoen 2 bleven kijkers verbaasd achter over de vele wendingen het seizoen nam. De serie is tot een mooi einde gekomen, maar toch is er een vraag die kijkers nog bezighoudt.

Sylvie is een van de meest interessante personages in Loki, met een intrigerend en mysterieus achtergrondverhaal. Een fan op Reddit kwam erachter dat er een vraag is met betrekking tot haar personage, die nog helemaal niet is beantwoord.

Tijdlijn gewist


Waarom heeft de Time Variance Authority haar tijdlijn gewist? Dit is niet slechts een klein detail, maar van cruciaal belang om de serie te kunnen begrijpen. Gelukkig zijn gebruikers van Reddit zoals altijd met een hoop theorieën gekomen.

Sommige van hen denken dat er geen specifieke reden is voor het snoeien van tijdlijnen door de TVA, behalve HWR aan de macht houden. Volgens hen gaat het erom dat de controle behouden wordt en dat verstoringen voorkomen worden, die zouden kunnen leiden tot de opkomst van andere Kang varianten.

Simpel


Andere gebruikers suggereren dan weer dat het iets enorm simpels kan zijn, zoals dat Sylvie op een bepaald moment een andere keuze heeft gemaakt, zoals linksaf slaan in plaats van rechtsaf. Deze kleine beslissing kan een tijdlijn gecreëerd hebben waarin een Kang variant aan de macht is gekomen, wat een bedreiging zou zijn voor de dominantie van HWR.Een andere theorie is dat Sylvie's potentieel om HWR te doden en de Multiversal War opnieuw aan te wakkeren een reden zou kunnen zijn geweest om haar tijdlijn te wissen. Dit komt overeen met het idee dat HWR gebeurtenissen orkestreerde om Sylvie en Loki rechtstreeks naar hem toe te leiden.

Onbeantwoord


Het lijkt er helaas op dat dit een onbeantwoorde vraag blijft. Bekijk Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix blijft inzetten op zijn eerdere successen, opnieuw Zuid-Koreaanse fantasyserie in de Netflix Top 10
Series / Nieuws

Netflix blijft inzetten op zijn eerdere successen, opnieuw Zuid-Koreaanse fantasyserie in de Netflix Top 10

De serie 'My Demon' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

Sinds deze week is de Zuid-Koreaanse dramserie My Demon te bekijken op Netflix. De serie heeft zich gelijk in de top 10 van de meest bekeken series weten te nestelen en scoort derhalve verrassend goed.

My Demon is een romantische comedy met de nodige fantasy-elementen zoals we wel meer K-dramaseries hebben gezien de afgelopen tijd.

Plot


In de serie gaat Do Do-hee, een rijke carrièrevrouw met bijzondere krachten, een schijnhuwelijk aan met een welgestelde erfgenaam. Deze man is meer dan 200 jaar oud en beschikt, net als zij, ook over gevaarlijke krachten. Wanneer hij Do Do-hee ontmoet, verliest hij op mysterieuze wijze echter zijn krachten. Door het aangaan van het schijnhuwelijk hoopt hij zijn krachten weer terug te winnen.

Blijft het bij een schijnhuwelijk of hebben de twee echt iets bijzonders met elkaar? Dat is waar deze serie uiteindelijk om draait.

K-drama


Netflix blijft zich richten op Zuid-Koreaanse content. Recentelijk verschenen de realityreeks The Devil's Plan en de romantische K-drama's A Time Called You en Doona!.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze goed bedachte spin-offs van 'Game of Thrones' werden al gecanceld voordat ze begonnen waren
Series / Nieuws

Deze goed bedachte spin-offs van 'Game of Thrones' werden al gecanceld voordat ze begonnen waren

Ideeën te over, maar sommige spin-offs van 'Game of Thrones' sneuvelen vroegtijdig.

Game of Thrones is één van de beste series van de laatste jaren en iedereen hoopt nog altijd op de nodige spin-offs. Er zijn inmiddels ook een aantal ideeën in de prullenbak geraakt. Serietotaal informeert je welke dat zijn.

Flea Bottom


Er was een plan een serie te maken over de levens van de burgers van King's Landing in de sloppenwijken. Hoewel er zeker potentieel zou kunnen zijn van dit deel dat in Game of Thrones maar beperkt aan bod komt, is dit project afgewezen.

The Doom of Valyria


Valyria was een machtige en ongekend mooie stad die voor altijd verloren ging na een reeks vulkanische uitbarstingen die de eens welvarende regio verwoestten. Het zou toch mooi zijn om Oud Valyria in al haar glorie te kunnen zien, voordat het noodlot toesloeg. Dit werd ook voorgesteld aan HBO, maar werd helaas afgewezen.

Aegon


Het verhaal van Aegon de Veroveraar en zijn creatie van de Zeven Koninkrijken is behoorlijk legendarisch en bloederig en leent zich dus erg goed voor een epische spin-off.

Helaas werd een tv-serie over Aegon's veroveringen ook verworpen door HBO. De zendbazen waren niet tevreden met het oorspronkelijke concept dat inging tegen George R.R. Martin's beschrijving van de grote veroveraar. Er zijn echter nog altijd geruchten over een mogelijke serie over de daden van Aegon.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.

[more=hkkv3qlkw4uz]Lees ook: [url2=https://www.serietotaal.nl/nieuws/29178/broer-van-emilia-clarke-zag-haar-seksscne-op-de-set-van-game-of-thrones]Broer van Emilia Clarke zag haar seksscène op de set van 'Game of Thrones'[/ur
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijkheid over 'True Detective' seizoen 4: wanneer kun je de serie zien?
Series / Nieuws

Duidelijkheid over 'True Detective' seizoen 4: wanneer kun je de serie zien?

We gaan heel snel kunnen genieten van het nieuwe seizoen met Oscarwinnaar Jodie Foster.

We wisten al dat de opnames van het vierde seizoen van HBO Max-serie True Detective waren afgerond, maar nu weten we ook dat de post-productie definitief is afgerond.

Scenarist, regisseur en showrunner Issa Lopez liet via haar X-account weten dat de volledige productie van de serie nu officieel is afgerond. De laatste stap was de geluidsmix, die werd voltooid in Trident Studios, de studio waar David Bowie veel nummers opnam.

Trotse Lopez


In haar post, die je hieronder ziet zegt ze: "Vandaag hebben we True Detective: Night Country afgerond. De laatste beetjes van de geluidsmix werden voltooid in de ruimte waar Ziggy Stardust werd opgenomen. Ik ben een gelukkig mens. Wat een geweldige ervaring is dit geweest."

Lopez, die we vooral kennen van haar films Tigers Are Not Afraid en Valentina's Wedding bedankte tevens iedereen die bij de productie betrokken was.

Aparte setting


Night Country is het vierde seizoen in de anthology-serie van HBO, maar is het eerste seizoen waarbij bedenker Nic Pizzolatto niet betrokken is.Seizoen 4 speelt zich af in het dorpje Ennis in Alaska, waar gedurende een winternacht acht mannen die werken op het Tsalal Arctic Research Station zonder enig spoor verdwijnen.

Grote namen


Het is nu aan rechercherus Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) om de zaak op te lossen. Ze worden echter ook geconfronteerd met hun eigen duistere geschiedenis en de geheimen van deze plek in Alaska.

Naast Foster en Reis zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Finn Bennett, Anna Lambe, Aka Niviana, Isabella Star Lablanc en Joel D. Montgrand. Foster, Barry Jenkins, Cary Joji Fukunaga, Matthew McConaughey en Woody Harrelson zijn uitvoerend producenten.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit meesterwerk van regisseur Cameron zie je op Netflix en is een van zijn beste films
Films / Video/clip/featurette

Dit meesterwerk van regisseur Cameron zie je op Netflix en is een van zijn beste films

De scifi-actiefilm 'Terminator 2: Judgment Day' uit het jaar 1991 wordt het beste gescoord door de kijkers van films van James Cameron.

De regisseur heeft niet alleen deze film, die vier Oscars won, als groot succes. Meerdere goed scorende films komen van zijn hand.

De film wist de Oscars te verzilveren voor onder andere het beste geluid en beste visuele effecten.

Over de film


Cameron's andere grote films zijn onder meer Avatar, Avatar: The Way of Water, Titanic en True Lies.

In het succesvolle Terminator 2: Judgment Day zien we in de hoofdrol, net als in de eerste en opvolgende films Arnold Schwarzenegger. Naast hem zien we Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick, Joe Morton, Earl Boen en Castulo Guerra.

Het verhaal


Een zeer geavanceerde Terminator, de T-1000, wordt terug in de tijd gestuurd om een tiener te vermoorden. Deze tiener, John Conner, zal namelijk in de toekomst uitgroeien tot de leider van het verzet tegen de robots van Skynet.Het verzet weet hier echter vanaf en stuurt daarom zijn eigen Terminator terug in de tijd om John en zijn moeder te beschermen.

I'll be back


Met een 8.6/10 kunnen we zeker zeggen dat de film een prachtige score heeft op de site van IMDb. Bij Rotten Tomatoes doet de film ook groots scoren met een gemiddelde van 93%. "Groter, brutaler en gelikter: 'Terminator 2' is een van de beste sciencefiction-/actiefilms aller tijden.", aldus een van de critici.

Recensent Arjan Welles van FilmTotaal scoort de film ook de volledige vijf sterren. Hij sluit zijn recensie af met de woorden, "Deze machine is nauwelijks aan slijtage onderhevig. Juist door de digitale 3D-bewerking had hij ook tien jaar geleden kunnen zijn gemaakt. De belofte van The Terminator 'I'll be back' werd ingelost met dit vervolg. Gelukkig geldt voor deel twee hetzelfde: 'hasta la vista, baby'."

Op Netflix


Bekijk de succesvolle film van regisseur Cameron zeker een keer bij Netflix. Alle 137 minuten die de film duurt zijn het waard om een keer te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Alice in Borderland' doet iets nieuws: deze personages kunnen niet ontbreken
Series / Featured

'Alice in Borderland' doet iets nieuws: deze personages kunnen niet ontbreken

Het verhaal van seizoen 3 zal een vervolg laten zien dat niet op de manga's is gebaseerd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Alice in Borderland krijgt een derde seizoen. Tot nu toe weten we alleen dat de hoofdpersonen Arisu (Kento Yamazaki) en Usagi (Tao Tsuchiya) opnieuw te zien zullen zijn. Het zou echter een grote vergissing zijn om twee fan-favoriete personages niet mee te nemen in het vervolg.

Chishiya (Nijirō Murakami) en Kuina (Aya Asahina) waren bevriend, zoals te zien was in de Beach. In het tweede seizoen werden de personages gescheiden en de twee zijn ook niet meer bij elkaar gekomen.

Diepere betekenis


Zoals gezegd eindigde de serie zoals de oorspronkelijke manga van Haro Aso. Het nieuwste seizoen zal waarschijnlijk voorborduren op de Joker-kaart die als geheimzinnige afsluiter van seizoen 2 te zien was.

De diepere betekenis van deze kaart zal met een eventuele terugkeer naar Borderland onthuld worden.

Start in ziekenhuis


Eerder was te zien dat de hoofdpersonen geen herinneringen hebben aan hun tijd in Borderland. Mocht seizoen 3 in het ziekenhuis van start gaan dan zou een ontmoeting tussen Chishiya en Kuina een hernieuwde kennismaking kunnen zijn. De twee fan-favorieten zouden hun band opnieuw ontdekken bij een terugkeer naar Borderland.Alice in Borderland kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze slimme en loeispannende nieuwe crimeserie houdt heel Netflix in zijn greep en walst top 10 binnen
Series / Nieuws

Deze slimme en loeispannende nieuwe crimeserie houdt heel Netflix in zijn greep en walst top 10 binnen

Het Scandinavische 'En Helt Vanlig Familj' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

De nieuwe Zweedse thrillerserieEn Helt Vanlig Familj, of in het Engels A Nearly Normal Family scoort geweldig goed in haar eerste week op Netflix. De serie behoort gelijk tot de tien meest bekeken series van de streamingdienst.

De serie gaat over een jonge vrouw die uit een, in ieder geval op het eerste gezicht, perfect gezin komt en die plots wordt verdacht van een moord. De serie is gebaseerd op het zeer goed verkochte gelijknamige boek van Mattias Edvardsson en is omgezet naar een zesdelige dramaserie.

Stella


Het verhaal draait om Stella, gespeeld door Alexandra Karlsson Tyrefors, die op jonge leeftijd verkracht wordt. Haar vader, priester Adam, gespeeld door Björn Bengtsson, twijfelt of zijn dochter aangifte moet doen. Ook Stella's moeder heeft zo haar bedenkingen.

De familie lijkt meer bezig met het behouden van hun reputatie dan met het welzijn van hun dochter. Is de beoordeling door de buitenwereld dan echt belangrijker dan het gezin zelf?

Moord


Een aantal jaren later wordt er een moord gepleegd en Stella is onmiddellijk hoofdverdachte. Is zij ten onder gegaan aan haar grote geheim en de druk van haar familie of speelt er iets heel anders?Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De redenen dat 'Reacher' op Prime Video totaal onverwacht zo'n succes werd
Series / Featured

De redenen dat 'Reacher' op Prime Video totaal onverwacht zo'n succes werd

De actiethriller met krachtpatser Alan Ritchson heeft de verwachtingen ruimschoots overtroffen, maar waarom eigenlijk?

Over ongeveer twee weken start seizoen 2 van het bejubelde Reacher. Prime Video heeft met een publiekswaardering van 91% een onverwachte hit te pakken.

De serie is een voorbeeld hoe de combinatie van goed bronmateriaal, ervaren makers en perfecte casting een sterke serie kan opleveren.

Indrukwekkend team


Lee Childs boekenserie over Jack Reacher, de onderzoeker met een militaire achtergrond, wordt volgens Forbes als een van de succesvolste series van de 21e eeuw gezien. Naast het feit dat de makers genoeg bronmateriaal hadden waren ze zo verstandig om trouw te blijven aan de boeken.

Daarnaast is het team achter de schermen bepaald indrukwekkend te noemen. Schrijver Lee Child is betrokken als uitvoerend producent, daarnaast is niemand minder dan Nick Santora betrokken als schrijver en producent. Santora verdiende zijn sporen onder andere bij The Sopranos, Law and Order en Prison Break.

Perfecte casting


Tom Cruise was in de succesvolle film Reacher een prima keuze. Alan Ritchson, daarentegen, ís Reacher. In de boeken is Reachers imposante verschijning een belangrijk element, en Ritchson is qua uiterlijk exact de boomlange spierbundel zoals Child die omschrijft.Deze op het oog vrij eenvoudige combinatie heeft bijgedragen aan de onverwachte knaller die Reacher uiteindelijk is geworden. Seizoen 2 van Reacher is vanaf 15 december te zien op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Martin Scorsese geeft zijn goedkeuring aan een tv-serie over een van zijn akeligste films
Series / Nieuws

Martin Scorsese geeft zijn goedkeuring aan een tv-serie over een van zijn akeligste films

Steven Spielberg en Scorsese zullen een nieuwe versie van Cape Fear produceren.

Nick Antosca ontwikkelt momenteel een nieuwe serie gebaseerd op Cape Fear, het boek van John D. MacDonald uit 1957 dat al tweemaal eerder werd verfilmd.

Het betrof in beide gevallen films, die in 1962 en 1991 werden gemaakt. De versie uit 1991 was van Martin Scorsese, die zal fungeren als uitvoerend producent van de serie.

Spielberg en Scorsese


En niet alleen Scorsese werkt mee, maar ook niemand minder dan Steven Spielberg, wiens Amblin Television het project samen met Universal Cable Productions tot leven zal brengen. Antosca kennen we van zijn series The Act en Brand New Cherry Flavor.

De nieuwe serie zal een onconventionele versie worden van het bronmateriaal. De eerste film uit de jaren '60 was een vrij standaard film met Gregory Peck, Robert Mitchum en Polly Bergen, maar de versie van Scorsese was een behoorlijk duistere aangelegenheid met acteurs als Robert De Niro, Nick Nolte, en Jessica Lange.

Nieuwe insteek


In de nieuwe serie zal de Amerikaanse obsessie met waargebeurde misdaden in de 20e eeuw centraal staat.We zien hoe een getrouwde man en vrouw, die beiden werken als advocaten te maken krijgen met een moordenaar uit hun verleden die na jaren uit de gevangenis wordt vrijgelaten.

Wie gaat de serie bemachtigen?


Scorsese en Spielberg produceren de serie samen met Antosca en Alex Hedlund. Ook Darryl Frank en Justin Falvey zijn van de partij.

De serie heeft overigens nog geen thuishaven, maar naar verwachting zullen er veel partijen interesse tonen. Mogelijke kopers zijn volgens Deadline de streamingdiensten Peacock, Apple TV+ (waarmee Scorsese een tv-deal heeft), Hulu, Netflix en HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonge sterren uit de serie 'Chucky' zijn klaar voor seizoen 3
Series / Nieuws

Jonge sterren uit de serie 'Chucky' zijn klaar voor seizoen 3

De moordende pop gaat heel snel weer voor de camera's staan.

Nu de stakingen voorbij zijn in Hollywood, kunnen de opnames van seizoen 3 van Chucky weer van start gaan. Dit meldde bedenker Don Mancini via zijn X-account.

Mancini deelde dit heuglijke bericht vergezeld met een setfoto van hemzelf en de jonge sterren van de serie. Je kunt de post hieronder bekijken.

Roet in het eten


De eerste vier afleveringen van Chucky seizoen 3 werden in oktober beschikbaar gesteld door USA Network en SYFY, wat gevolgd werd door een teaser voor de resterende vier afleveringen.

In een eerder interview met ComicBook.com liet Mancini al eens vallen dat de beslissing om het derde seizoen op te delen in twee helften het gevolg was van de acteursstaking in Hollywood.

Slimme strategie


Ook liet de bedenker van de horror-franchise weten dat hij moest staken met de opnames toen ze het grootste gedeelte van aflevering 5 hadden gefilmd en een stukje van aflevering 6.Natuurlijk bleef er dus nog werk over aan deze twee afleveringen én de laatste twee afleveringen van het derde seizoen.

En nu afwachten


Aldus Mancini:

"Toen we zagen dat de staking dreigde te gebeuren, hebben we er alles aan gedaan om de eerste vier afleveringen te voltooien.

We hadden afleveringen vijf en zes ook al bijna af, maar hadden nog een paar weken nodig voor afleveringen zeven en acht."

Het is nog onduidelijk wanneer de tweede helft van Chucky seizoen 3 precies beschikbaar zal worden gesteld.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt in de maand december met 3 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

Prime Video komt in de maand december met 3 nieuwe series en afleveringen

Kijk deze maand naar veel actie en reality, met een hilarisch staartje van december.

Prime Video zet in december weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.Good Luck Guys: Overleven Zonder Filter (seizoen 1 - aflevering 8)Verschijnt op: Vrijdag 1 december
Genre: Reality-TV
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Onder begeleiding van host Robbert Rodenburg reizen twaalf bekende influencers af naar Thailand om hier de ultieme proef te doorstaan: overleven op een verlaten strand aan de andere kant van de wereld. Volledig buiten hun comfortzone gaan de normaal aan luxe gewende personalities in duo’s de strijd met elkaar aan.

Reacher (seizoen 2)Verschijnt op: Vrijdag 15 december
Genre: Actie / Misdaad / Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia.

LOL: Last One Laughing Nederland (seizoen 2)Verschijnt op: Woensdag 27 december
Genre: Komedie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Philippe Geubels en Jeroom Snelders presenteren LOL: Last One Laughing Nederland. Verschillende comedians zitten zes lachloze uren vast. Wie zal niet lachen? De prijs: 50.000 euro voor het goede doel.
Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, met o.a. het amusante 'The Santa Clauses'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, met o.a. het amusante 'The Santa Clauses'

Het wordt weer een weekje ouderwets kijken naar je favoriete series op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.The Santa Clauses (seizoen 2 - aflevering 5)Verschijnt op: Woensdag 29 november
Genre: Komedie / Drama / Familie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Scott Calvin is bijna 30 jaar lang kerstman geweest, ofwel Santa Claus. Maar nu begint de magie zo langzamerhand te vervagen. Scott krijgt het steeds moeilijker met zijn veeleisende taak, maar dan ontdekt hij iets wat hem aan het denken zet over zijn rollen als Santa en als vader.

American Dad! (seizoen 19 - aflevering 15-16)Verschijnt op: Woensdag 29 november
Genre: Animatie / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Deze animatieserie gaat over Stan Smith, een CIA-agent in Langley Falls, in Virginia, met als voornaamste levensdoel het bewaken van de nationale veiligheid. Zijn gezin, een pratende goudvis en een buitenaards wezen dat hij heeft gered uit Area 51, houden Stan bezig terwijl hij probeert terroristische activiteiten in de VS te voorkomen.

The Kardashians (seizoen 4 - aflevering 10)Verschijnt op: Donderdag 30 november
Genre: Reality-TV
Kijk op: Disney+

Synopsis: In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

Overige series nieuw op Disney+Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

29 november: A Murder at the End of the World (seizoen 1 - aflevering 4) - Drama / Mysterie / Thriller - De amateurspeurneus van Generatie Z en slimme hacker Darby Hart is uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst op een afgelegen locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de moordenaar nog een keer toeslaat.

29 november: Vigilante (seizoen 1 - aflevering 6) - Actie / Misdaad / Thriller - In deze actiethriller leidt Kim Jiyong een dubbelleven, overdag is hij student aan de Politie-academie en 's nachts is hij burgerwacht, waarbij hij persoonlijk criminelen bestraft die de wet ontduiken. Hij wordt omringd door mensen die allemaal zo hun eigen bedoelingen hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.