search
Ken jij de iconische intro's van 'Baywatch' nog: deze beelden blijven je voor altijd bij

Ken jij de iconische intro's van 'Baywatch' nog: deze beelden blijven je voor altijd bij

Als je dol bent op bingewatchen, dan kan je sommige intro's wel dromen.

Bram de Groot
Als je fan bent van een serie als Game of Thrones, dan kun je de intro bijna dromen. De muziek en de beelden zijn zo kenmerkend. Maar er zijn uiteraard nog veel meer intro's die bijna niet meer weg te denken zijn.

Zo is er die bekende intro van Baywatch. De muziek is enorm herkenbaar en komt van zanger Jimi Jamison. Het nummer I'm Always Here, ook bekend als I'll Be Ready, werd speciaal gemaakt voor Baywatch.

Intro


Opvallend is dat de eerste versie van de intro anders was dan de versie van een of twee jaar later. Nu is er nog geen I'm Always Here te horen. We zien we de gezichten van onder meer David Hasselhoff als Mitch Buchannon, Billy Warlock als Eddie Kramer en Erika Eleniak als Shauni McClain.

Uiteraard zien we veel beelden van het strand, op en in het water en de nodige standwachten. Iconische slowmotionbeelden waren er gelijk al en er zijn heel wat gebruinde, gespierde en strakke lichamen te zien. Dit bleef onveranderd in de seizoenen die volgden.

Meer dan een miljard


De serie was op het hoogtepunt zo'n succes dat er wekelijks een wereldwijd publiek van 1,1 miljard mensen werd bereikt. De originele reeks liep uiteindelijk van 1989 tot en met 1999. Later verscheen de spin-offs Baywatch: Hawaii en Baywatch Nights.In 2017 was er de film Baywatch waarin de hoofdrollen waren toebedeeld aan onder andere Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra en Kelly Rohrbach, met bijrollen voor David Hasselhoff en Pamela Anderson. In de film is het nummer I'm Always Here ook te horen.

Meerdere intro's


Van de intro waren er door de jaren heen meerdere versies te zien. Hieronder zie je de bekendste versie - inclusief I'm Always Here - waarin Pamela Anderson wordt geïntroduceerd als C. J. Parker, Yasmine Bleeth rondrent als Caroline Holden en Alexandra Paul opduikt als Stephanie Holden.
Aanbevolen artikelen