search
De cruciale rol van Sam Tarly in 'Game of Thrones' wordt vaak onderschat door fans

De cruciale rol van Sam Tarly in 'Game of Thrones' wordt vaak onderschat door fans

Zonder Sam is er geen Game of Thrones, maar misschien had hij af en toe zijn mond moeten houden.

Adriënne Koolen
Zijn vader schaamde zich voor hem en iedereen lachte hem uit: Samwell Tarly is nooit het sterkste of beste personage van Game of Thrones geweest. Sam bleef altijd dicht bij Jon Snow, zijn enige vriend, omdat hij zichzelf niet kon beschermen. Het leek alsof hij een vervelende toevoeging was, maar niet is minder waar.

Deze verlegen man heeft in zijn eentje het lot van heel Westeros veranderd en is daarom dus een essentieel onderdeel. Hij ontdekte bijvoorbeeld de kracht van Dragonglass als wapen tegen de White Walkers. Zonder hem zou niemand zich hebben kunnen verdedigen

Een essentieel personage


En daar houdt het zeker niet bij op. Sam is ook grotendeels verantwoordelijk voor dat Jon Snow de nieuwe Lord Commander of The Night Watch werd. Zonder hem zou Jon de verkiezingen heel hard verloren hebben en zouden duizenden wildingen afgeslacht zijn door de ondoden.

Hoewel er nog talloze van deze voorbeelden te noemen zijn, zijn er ook momenten waarop Sam rechtstreeks iemands leven heeft gered. Zo redde hij Gilly en haar zoon van de tirannie van haar vader. Bovendien zou zonder hem ook Ser Jorah Mormont dood zijn.

Toch beter als hij er niet was?


Hoewel hij veel goeds verricht heeft, heeft hij ook voor een paar onnodige situaties gezorgd. Als Jon nooit Lord Commander was geworden, zou Daenerys Targaryen nooit een alliantie met hem hebben gehad en nooit iets te weten zijn gekomen over de White Walkers en de hordes ondoden.Dan zou ze dus ook nooit voorbij de Muur zijn gevlogen en een draak zijn verloren. Hierdoor zou de Nachtkoning nooit de kans hebben gehad om de oude verdedigingswerken te doorbreken. Dan zouden de Walkers en de ondoden nog steeds vastzitten.

Te streamen op HBO Max


Sam heeft dus voor heel veel goeds gezorgd, maar hij heeft ook heel wat verprutst. Bekijk Sams acties in Game of Thrones op HBO Max.Aanbevolen artikelen