search
Deze indrukwekkende Netflix Original houdt je in zijn greep en moet je zien: 'Beasts of No Nation'

Deze indrukwekkende Netflix Original houdt je in zijn greep en moet je zien: 'Beasts of No Nation'

Netflix heeft een aantal intrigerende en ijzersterke films gemaakt. Met een 7.7/10 weet deze Netflix Original goed te scoren bij IMDb.

Patricia Koning
Beasts of No Nation was de eerste film die in opdracht van Netflix werd geproduceerd en is daarmee de eerste Netflix Original. Het was vanaf 16 oktober 2015 mogelijk om de film te kijken bij de streamer.

Wat de film zo goed maakt, ondanks dat dit niet voor iedereen is weggelegd, is dat de rebellen worden geleid door een gestoorde commandant. Hij vecht met hartstocht maar doodt soldaten en burgers terwijl hij beweert voor vrijheid te vechten. Dit geeft ons een onverschrokken blik op een onderwerp dat veelal genegeerd wordt door de media.

Over de film


De film is geregisseerd door Cary Joji Fukunga. Zijn eerste grote film in 2011 was Jane Eyre. Andere bekend werk van hem is No Time to Die en in 2024 zien we de serie Masters of the Air waar hij ook een aantal afleveringen van heeft geregisseerd.

In Beasts of No Nation zien we onder meer Idris Elba, Abraham Attah, Ama K. Abebrese, Kobina Amissah Sam en Fred Nii Amugi.

Synopsis


Agu is een van de jongens in een West-Afrikaans land die gedwongen wordt zich bij een groep militanten te voegen. Zijn moeder en zus verdwijnen zonder een spoor achter te laten en zijn vader wordt bruut vermoord.Samen met zijn dove vriend Strika proberen zij het hoofd te bieden aan alle misdaad en ontberingen van de oorlog.

Goede keuze van Netflix


Bij FilmTotaal weet de film vijf van de vijf sterren te scoren. Een van de recensenten vertelt, "Netflix heeft een goede keuze gemaakt met 'Beasts of No Nation'. De film toont de gruwelijkheden van oorlog en de moeilijkheden waar kindsoldaten mee te maken krijgen en snijdt daarmee actuele thema's aan."/Met een gemiddelde score van 92% bij Rotten Tomatoes doet de film het ook goed. "Als er één ding is dat diep naar voren komt in het verschroeiende oorlogsdrama van Cary Fukunaga, dan is het dat oorlog een prijs heeft – een intense menselijke prijs.", aldus een van de critici.

Netflix


Stream deze indrukwekkende en heftige film bij Netflix. Beasts of no Nation is een van de beste Netflix Originals ooit gemaakt. De film is het zeker waard om een keer te kijken bij de dienst.

Aanbevolen artikelen