search
Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Spaanse feelgoodserie kent weinig diepgang, maar weet wel harten te winnen.

Lydia van Vliet-Meeuwissen
Regie: Félix Sabroso, Marta Font Pascual | Cast: Elena Anaya (Lucía), Pilar Castro (Maite), Hugo Silva (Basilio), Quim Gutiérrez (Santi), Susi Sánchez (Carmen), Mariona Terés (Natalia), Jorge Motos (Olivo), Enzo Pérez (Telmo) e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 32-34 minuten | Jaar: 2023

Lucía staat op het punt promotie te maken, maar wanneer ze vol verwachting op kantoor verschijnt wacht haar een onaangename verrassing: ze kan meteen vertrekken en hoeft niet meer terug te komen. Daarmee staat haar leven op zijn kop. Want hoe moet ze dit nieuws aan haar aanstaande echtgenoot vertellen? Hoe gaat ze nu haar dure bruiloft bekostigen? En vooral: wie heeft haar dit aangedaan?

Fleeting Lies toont hoe Lucía zich in deze roerige tijden als intelligente en zelfstandige vrouw staande weet te houden. Elena Anaya neemt deze rol op zich en weet met haar vriendelijke uitstraling de liefde van de kijker voor zich te winnen, ook al kiest haar personage niet altijd voor de meest koosjere oplossingen. Het zorgt ervoor dat Lucía een hoofdpersonage is waar menig vrouw zich mee kan identificeren of anders jaloers wel op kan zijn.

Door haar onderwerp had Fleeting Lies makkelijk zwaar kijkvoer kunnen worden, maar de makers brengen alles met een zekere luchtigheid en een bescheiden dosis humor. Dat resulteert in een serie die makkelijk wegkijkt en de kijker vrolijk maakt. Gezellig entertainment dus voor na een drukke werkdag, zeker dankzij een aantal mooie mensen en het gezellige Spaanse leven.

Helaas is het ook niet meer dan dat. Door de luchtigheid is er namelijk maar weinig diepgang. Bepaalde onderwerpen hadden makkelijk kunnen worden gedramatiseerd om voor meer spanning te zorgen, maar de mate van ernst is nu zo laag dat het soms bijna lijkt alsof de makers de draak steken met de situatie waarin Lucía is beland.

Tegenover die oppervlakkigheid staan gelukkig wat boeiende subplots. Zo wordt Maite, de beste vriendin van Lucía, toevalligerwijs precies op het verkeerde moment smoorverliefd op Lucía's ex-collega Santi, die medeverantwoordelijk blijkt voor haar ontslag. Daarnaast worstelen de stiefzoons van Lucía met de strijd tussen hun ouders om wie de meeste tijd met hen door mag brengen.

Zoals kan worden verwacht van een luchtig verhaal eindigt het positief. Het plot bevat bijna alle ingrediënten van een sprookje, dus zal het niemand verbazen dat het goed afloopt. Dat ook bij die afronding enige diepgang ontbreekt, is helemaal niet zo erg. Soms is het best lekker om gewoon een serie te bekijken die gezellig en vrolijk is. Want hoewel er van alles aan te merken valt, weet Fleeting Lies wel een lach op het gezicht van de kijker te toveren. En dat is ook wat waard.

★★★☆☆

Fleeting Lies is te zien bij SkyShowtime.

Aanbevolen artikelen