search

Ons nieuws van dinsdag 28 november 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Spaanse feelgoodserie kent weinig diepgang, maar weet wel harten te winnen.

Regie: Félix Sabroso, Marta Font Pascual | Cast: Elena Anaya (Lucía), Pilar Castro (Maite), Hugo Silva (Basilio), Quim Gutiérrez (Santi), Susi Sánchez (Carmen), Mariona Terés (Natalia), Jorge Motos (Olivo), Enzo Pérez (Telmo) e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 32-34 minuten | Jaar: 2023

Lucía staat op het punt promotie te maken, maar wanneer ze vol verwachting op kantoor verschijnt wacht haar een onaangename verrassing: ze kan meteen vertrekken en hoeft niet meer terug te komen. Daarmee staat haar leven op zijn kop. Want hoe moet ze dit nieuws aan haar aanstaande echtgenoot vertellen? Hoe gaat ze nu haar dure bruiloft bekostigen? En vooral: wie heeft haar dit aangedaan?

Fleeting Lies toont hoe Lucía zich in deze roerige tijden als intelligente en zelfstandige vrouw staande weet te houden. Elena Anaya neemt deze rol op zich en weet met haar vriendelijke uitstraling de liefde van de kijker voor zich te winnen, ook al kiest haar personage niet altijd voor de meest koosjere oplossingen. Het zorgt ervoor dat Lucía een hoofdpersonage is waar menig vrouw zich mee kan identificeren of anders jaloers wel op kan zijn.

Door haar onderwerp had Fleeting Lies makkelijk zwaar kijkvoer kunnen worden, maar de makers brengen alles met een zekere luchtigheid en een bescheiden dosis humor. Dat resulteert in een serie die makkelijk wegkijkt en de kijker vrolijk maakt. Gezellig entertainment dus voor na een drukke werkdag, zeker dankzij een aantal mooie mensen en het gezellige Spaanse leven.

Helaas is het ook niet meer dan dat. Door de luchtigheid is er namelijk maar weinig diepgang. Bepaalde onderwerpen hadden makkelijk kunnen worden gedramatiseerd om voor meer spanning te zorgen, maar de mate van ernst is nu zo laag dat het soms bijna lijkt alsof de makers de draak steken met de situatie waarin Lucía is beland.

Tegenover die oppervlakkigheid staan gelukkig wat boeiende subplots. Zo wordt Maite, de beste vriendin van Lucía, toevalligerwijs precies op het verkeerde moment smoorverliefd op Lucía's ex-collega Santi, die medeverantwoordelijk blijkt voor haar ontslag. Daarnaast worstelen de stiefzoons van Lucía met de strijd tussen hun ouders om wie de meeste tijd met hen door mag brengen.

Zoals kan worden verwacht van een luchtig verhaal eindigt het positief. Het plot bevat bijna alle ingrediënten van een sprookje, dus zal het niemand verbazen dat het goed afloopt. Dat ook bij die afronding enige diepgang ontbreekt, is helemaal niet zo erg. Soms is het best lekker om gewoon een serie te bekijken die gezellig en vrolijk is. Want hoewel er van alles aan te merken valt, weet Fleeting Lies wel een lach op het gezicht van de kijker te toveren. En dat is ook wat waard.

★★★☆☆

Fleeting Lies is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze indrukwekkende Netflix Original houdt je in zijn greep en moet je zien: 'Beasts of No Nation'
Films / Video/clip/featurette

Deze indrukwekkende Netflix Original houdt je in zijn greep en moet je zien: 'Beasts of No Nation'

Netflix heeft een aantal intrigerende en ijzersterke films gemaakt. Met een 7.7/10 weet deze Netflix Original goed te scoren bij IMDb.

Beasts of No Nation was de eerste film die in opdracht van Netflix werd geproduceerd en is daarmee de eerste Netflix Original. Het was vanaf 16 oktober 2015 mogelijk om de film te kijken bij de streamer.

Wat de film zo goed maakt, ondanks dat dit niet voor iedereen is weggelegd, is dat de rebellen worden geleid door een gestoorde commandant. Hij vecht met hartstocht maar doodt soldaten en burgers terwijl hij beweert voor vrijheid te vechten. Dit geeft ons een onverschrokken blik op een onderwerp dat veelal genegeerd wordt door de media.

Over de film


De film is geregisseerd door Cary Joji Fukunga. Zijn eerste grote film in 2011 was Jane Eyre. Andere bekend werk van hem is No Time to Die en in 2024 zien we de serie Masters of the Air waar hij ook een aantal afleveringen van heeft geregisseerd.

In Beasts of No Nation zien we onder meer Idris Elba, Abraham Attah, Ama K. Abebrese, Kobina Amissah Sam en Fred Nii Amugi.

Synopsis


Agu is een van de jongens in een West-Afrikaans land die gedwongen wordt zich bij een groep militanten te voegen. Zijn moeder en zus verdwijnen zonder een spoor achter te laten en zijn vader wordt bruut vermoord.



Samen met zijn dove vriend Strika proberen zij het hoofd te bieden aan alle misdaad en ontberingen van de oorlog.

Goede keuze van Netflix


Bij FilmTotaal weet de film vijf van de vijf sterren te scoren. Een van de recensenten vertelt, "Netflix heeft een goede keuze gemaakt met 'Beasts of No Nation'. De film toont de gruwelijkheden van oorlog en de moeilijkheden waar kindsoldaten mee te maken krijgen en snijdt daarmee actuele thema's aan."/



Met een gemiddelde score van 92% bij Rotten Tomatoes doet de film het ook goed. "Als er één ding is dat diep naar voren komt in het verschroeiende oorlogsdrama van Cary Fukunaga, dan is het dat oorlog een prijs heeft – een intense menselijke prijs.", aldus een van de critici.

Netflix


Stream deze indrukwekkende en heftige film bij Netflix. Beasts of no Nation is een van de beste Netflix Originals ooit gemaakt. De film is het zeker waard om een keer te kijken bij de dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weg van 'Loki'-acteur Tom Hiddleston, dan is deze hitserie de beste kijktip voor jou
Series / Featured

Weg van 'Loki'-acteur Tom Hiddleston, dan is deze hitserie de beste kijktip voor jou

Acteur Tom Hiddleston ken je als het Marvel-personage Loki, maar hij is ook Jonathan Pine in The Night Manager.

Als je fan bent van de Marvel-serie Loki, dan moet je ook fan zijn van het gelijknamige personage van acteur Tom Hiddleston. Sinds de film Thor uit 2011 speelt de Britse acteur de rol in het Marvel Cinematic Universe.

Zijn rol en de serie Loki zijn duidelijke hoogtepunten in de franchise, maar er is uiteraard meer dan alleen Marvel. Als je fan bent van Hiddleston, dan hebben we een dikke aanrader voor je: The Night Manager.

Jonathan Pine


Hiddleston speelt in de spannende serie The Night Manager, gebaseerd op het boek van John Lecarré, het personage Jonathan Pine. De voormalige militair is nu een nachtmanager van een luxe hotel in Caïro en hij raakt via Foreign Office, geleid door Angela Burr (Olivia Colman), betrokken bij een missie om een wapenhandelaar neer te halen.

Die wapenhandelaar heet Richard "Dicky" Onslow Roper en wordt in de serie gespeeld door Hugh Laurie. Deze "slechtste man ter wereld" heeft uiteraard de nodige handlangers die hem allemaal "Chief" noemen.

The Night Manager


Het eerste seizoen verscheen in 2016 en werd geregisseerd door Susanne Bier, later verantwoordelijk voor de film Bird Box en de series The Undoing en The First Lady. Er zijn zes afleveringen van elk ongeveer een uur.



Nominaties en prijzen waren er voldoende voor The Night Manager. Er waren elf Emmy Awards-nominaties. Bier won voor regie. Tijdens de Golden Globes wonnen Hiddleston, Laurie en Colman beeldjes voor hun aandelen in de serie.

Seizoen 2


Begin 2023 werd het tweede seizoen aangekondigd. BBC en Amazon Studios werken aan het vervolg waarin Hiddleston opnieuw te zien zal zijn. De opnames moeten nog starten en een derde seizoen zou ook al gepland staan.


Wil je The Night Manager graag zien, dan zie je de serie in Nederland op Prime Video].


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe 'La Casa de Papel' duikt de catacomben van Parijs in voor nieuwe overval
Series / Trailer

Gloednieuwe 'La Casa de Papel' duikt de catacomben van Parijs in voor nieuwe overval

Personage Berlín krijgt een eigen spin-off - niet in Duitsland, maar in de Franse hoofdstad Parijs.

Nog maar een maandje wachten, en dan verschijnt de allernieuwste spin-off van La Casa de Papel, ofwel Money Heist. Ondanks de misleidende naam Berlín (naar één van de personages), voltrekt deze overval zich in de Franse hoofdstad Parijs.

De originele serie werd uitgezonden in 2017, en wist internationaal een groot succes te worden. Na vijf seizoenen kwam La Casa de Papel tot een einde, maar niet zonder meerdere spin-offs te beloven.

Plot


De serie focust op een eerdere periode in het leven van Berlín, die via flashbacks in de latere seizoenen van La Casa de Papel aan bod komt. Hij bereidt zich voor op een van zijn meest extreme overvallen tot nu toe voor - het laten verdwijnen van juwelen ter waarde van 44 miljoen dollar.



Voor deze overval moet hij tot het uiterste gaan en de catacomben onder Parijs betreden. Om de overval een succes te maken krijgt hij hulp van meerdere slimme criminelen.

Crew


Deze spin-off komt uit de koker van Álex Pina, de bedenker van de originele serie, en Esther Martínez Lobato. Eerder maakten zij ook de Netflix-serie Sky Rojo.

La Casa de Papel: Berlín is vanaf 29 december te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het bewijs dat 'The Office' het leven een stuk gemakkelijker maakt: "soms faal je gewoon"
Series / Nieuws

Het bewijs dat 'The Office' het leven een stuk gemakkelijker maakt: "soms faal je gewoon"

Tijd voor een dagelijkse dosis levensadvies uit de hitserie The Office.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Office staat uiteraard bekend om zijn humor, maar in bijna elke aflevering zit ook een wijze levensles. De serie geeft antwoord op grote levensvragen en geeft inspiratie voor het alledaagse leven. Alle personages zijn zo verschillend, waardoor er meerdere standpunten uitgelicht worden.

Misschien wel één van de bekendste: "Niet alles is een les, soms faal je gewoon". Het leven kan soms oneerlijk zijn en het kan zijn dat je niet goed voorbereid bent op iets. Niet elk obstakel hoeft een overwinning te worden.

"Doe nooit, om welke reden dan ook, iets met wie dan ook, om welke reden dan ook"


Deze quote moet even uitgepluisd worden, want het is een hele mond vol. Iedereen die de filosofie van Michael Scott nog weet, zal precies snappen wat deze zin betekent.

En als je het niet weet is het ook niet erg, want dat is het hele punt. Soms raken we zo verstrikt in ons eigen denken dat we het grotere plaatje missen en de betekenis van dingen verliezen. Het is dus prima om af en toe even een stap terug te nemen en te observeren in plaats van te doen.

"Het is altijd beter om een gemiddelde hoeveelheid goede pizza te krijgen, dan om alles van een slechte pizza te hebben"


Deze quote gaat uiteraard niet écht om pizza, maar om het principe van kwaliteit boven kwantiteit. Dit advies is toe te passen op alles in het leven: groter en meer betekent niet altijd beter.



The Office is te streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' seizoen 3 risico op flop? De Netflix-serie vindt grootste vijand in het bronmateriaal
Series / Nieuws

'Bridgerton' seizoen 3 risico op flop? De Netflix-serie vindt grootste vijand in het bronmateriaal

Het bronmateriaal van Bridgerton is nu de series grootste vijand geworden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is geen geheim dat Bridgerton zich niet helemaal netjes aan de boeken houdt, maar dit is hun enige redding voor seizoen 3. Het bronmateriaal is namelijk de grootste vijand van het komende seizoen.

Het is altijd lastig om een al bestaand verhaal te verfilmen, want iedereen heeft een beeld in zijn hoofd van de personages en de gebeurtenissen. Bovendien moet je precies genoeg verandering brengen dat het intrigeert, maar niet zo veel dat trouwe fans boos worden.

Seizoen 3 van Bridgerton


Seizoen 3 komt steeds dichterbij en langzaam maar zeker merkt iedereen dat dit seizoen heel veel van het boek zal verschillen. Natuurlijk wordt Colin de focus, in plaats van Benedict en dit heeft grote gevolgen voor de tijdlijn.

Als er geen tijdsprong is tussen seizoen 2 en 3, heeft Colin bijna 10 jaar van zijn vrijgezellenleven gemist. Dit is niet zomaar iets, want de personages nemen beslissingen op basis van hun volwassenheid, maar Colin is nog maar een kind.

Gevaarlijk voor de romantiek


Bovendien is dat gevaarlijk voor zijn relatie met Penelope, want fans van Bridgerton houden niet van spontane liefde. Ze willen de liefde tussen de personages zien groeien, maar de Colin uit seizoen 2 heeft nog heel wat zelfreflectie te doen voordat hij klaar is voor de liefde.



Er is dus één oplossing: seizoen 3 van Bridgerton moet afstappen van de boeken en een eigen draai geven aan de verhalen van de personages. Alleen dan kan seizoen 3 logisch opgebouwd worden.

Te streamen op Netflix


Stream Bridgerton op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Olóládé'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Olóládé'

Nietszeggende serie met wanstaltige hoofdpersonages, frustrerende verhalen en saai camerawerk.

Regie: Adeniyi Joseph | Cast: Frank Donga (Shina), Femi Adebayo (Lateef), Mercy Aigbe (Iyabo), Mide Funmi Martins (Sade), Liz da Silva (Amaka), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 36-50 minuten | Jaar: 2023

In Olóládé jongleren Shina en Lateef zodanig met minnaressen en andere geheimen dat de kijker met punaises en rode wol op een prikbord moet bijhouden wie het met wie doet en wie het van wie weet. Dit gepuzzel is echter niet de moeite waard, want de serie vertelt een slap verhaal vol onsympathieke personages en misogyne stereotypes.

Het zal de kijker dan ook niet interesseren of de hoofdpersonen erin slagen hun affaires en criminele activiteiten verborgen weten te houden. Deze mannen zijn overspelige rotzakken die hun zwangere minnaressen in de steek laten. De vrouwen die te lijden hebben onder dit gedrag reageren dat vooral op elkaar af; een vreselijk irritant stereotype dat geen plaats zou mogen hebben op moderne streamingplatforms.

De vrouwen vallen elkaar aan en proberen de mannen te manipuleren om hun zin te krijgen, maar komen niet voor zichzelf op. Het is tergend te moeten zien dat Shina's vrouw zoveel onder hem te lijden heeft dat ze met een permanente frons rondloopt, maar niet haar koffers wil pakken om van haar man en haar zorgen af te zijn. En dat terwijl hij hun huis volstopt met ongewenste gasten, waaronder zijn minnaressen.

Het verhaal draait om weinig anders dan proberen de waarheid verborgen te houden, wat zich niet vertaalt in een boeiende kijkervaring. De gesprekken als klinken huiskamerconversaties over onbenullige zaken en gaan ook nog eens veel te lang door. Er is vaak geen achtergrondgeluid of muziek, wat nog meer de focus legt op de saaie woorden en het geheel nog slaapverwekkender maakt.

Zelfs het camerawerk is saai. Er is weinig variatie in camerastandpunten en in plaats van close-ups wordt meestal gebruikgemaakt van lang aangehouden wide shots, wat een onpersoonlijk effect geeft. Die wide shots tonen meestal de hele kamer, wat het huiskamergevoel versterkt. Alsof je op bezoek bent bij een ver familielid waarmee je niets gemeen hebt en het beleefd over koetjes en kalfjes moet hebben.

Naast onzinnige gesprekken worden ook bezigheden in beeld gebracht die helemaal niet interessant zijn. Zo moet de kijker wachten tot iemand een cadeautje heeft uitgepakt of tot iemand iets uit een andere kamer heeft gehaald. Dit zijn dingen die in de montage ingekort kunnen worden, maar de makers van Olóládé filmen blijkbaar liever alles in één shot.

Er wordt zeer slecht geacteerd door vrijwel alle acteurs, met een aantal absurde uitschieters. Wanneer iemand geconfronteerd wordt met het lijk van een bekende, trekt hij een gezicht alsof iemand zijn laatste koekje steelt. Hij oogt eerder verontwaardigd dan geshockeerd of verdrietig, wat absoluut niet bijdraagt aan sympathie voor dit personage.

Andere acteurs vinden het nodig continu gekke bekken te trekken. Waarschijnlijk om de lachers op de hand te krijgen, maar in een serie over moord, afpersing en criminaliteit werkt dit averechts. De gekke bek wordt flink uitgemolken en dikwijls richting de camera gedraaid in plaats van de tegenspeler. Dit doet denken aan een sitcom met een livepubliek, maar zonder lachband slaat het nergens op.

Het ondermaatse verhaal heeft – weinig verrassend – niet echt een einde. De kijker kan op zijn minst verwachten dat alle geheimen uitkomen in een chaotisch hoogtepunt, maar zelfs een beetje chaos om de serie minder saai te maken blijkt te veel werk. Enkele geheimen komen uit en enkele vrouwen krijgen wat ze willen, maar andere verhaallijnen lijken doodlopend of worden wellicht bewaard voor een volgend seizoen. Het idee dat Olóládé een voortzetting krijgt zal menig kijker uit de slaap doen opschrikken.

★☆☆☆☆

Olódádé is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
B&B Vol Liefde, de wintereditie 'Winter Vol Liefde' komt eraan!
Realityseries / Nieuws

B&B Vol Liefde, de wintereditie 'Winter Vol Liefde' komt eraan!

B&B Vol Liefde, de wintereditie komt eraan op RTL4.

De aftrap van de B&B Vol Liefde spin-off Winter Vol staat voor deur. Vanaf 18 december is de spin-off van dit zeer populaire programma bijna dagelijks te zien op RTL4, maar dan nu in een winterse versie.

In lijn met het concept van het programma gaat het om singles die Nederland eerder hebben verlaten om hun dromen na te jagen in het buitenland en daar een Bed & Breakfast beginnen, maar dit keer speelt het winterse decor van sneeuw de hoofdrol.

Maandag 18 december


Zet maandag 18 december dus in je agenda, want dan gaat het liefdesavontuur officieel van start. En voor degenen die uitkijken naar nog meer romantiek, is er nog meer goed nieuws: een bevestiging voor een tweede seizoen van Winter Vol Liefde is al binnen!

Er is al een voorproefje beschikbaar gesteld van de vijf kandidaten van Winter Vol Liefde. In de bijbehorende video hierboven zie je hen voor het eerst in actie, met beelden van hun eerste dates en aanmeldingen.



Foto: RTL
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt op 1e Kerstdag met deze fantastische comedyshow van superster Ricky Gervais
Series / Nieuws

Netflix komt op 1e Kerstdag met deze fantastische comedyshow van superster Ricky Gervais

Ricky Gervais is weer terug met een fantastische comedyshow op Netflix.

De kerstvakantie komt eraan en Netflix zal rond die tijd weer met de nodige nieuwe series en shows komen. Zo komt er ook de nodige comedy op de streamer.

Topcomedian Ricky Gervais komt met zijn special Armageddon. Het is voor de Britse comedian alweer zijn derde special voor Netflix en de trailer belooft alvast een hoop goeds.

Gervais en Netflix


Gervais heeft een langer lopende deal met Netflix, waar onder andere de serie After Life uit voortkwam. Daarnaast kwam Gervais in 2018 met de Netflixspecial Humanity en volgde in 2022 de special SuperNature.

Ricky Gervais tourt al enige tijd rond de wereld met de show Ricky Gervais: Armageddon. Zo was hij onder andere te zien in de legendarische Hollywood Bowl in Los Angeles in de Verenigde Staten.

1e Kerstdag


De special zal precies op eerste Kerstdag, 25 december, verschijnen op Netflix. “Ricky Gervais spreekt over het einde van de mensheid, politieke correctheid, familiehuwelijken, begrafenissen en artificiële intelligentie” aldus de officiële toelichting. Zelfs noemt de komiek het alvast zijn favoriete show ooit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbaasde acteur haalt uit naar zeurende acteurs uit 'Euphoria': "dat is gewoon normaal"
Series / Nieuws

Verbaasde acteur haalt uit naar zeurende acteurs uit 'Euphoria': "dat is gewoon normaal"

Euphoria-acteur verdedigt Sam Levinson: "Misschien kunnen jongere acteurs het niet aan"

De succesvolle tienerreeks Euphoria staat niet enkel bekend om zijn sterke plot en bekende acteurs. Sinds de première in 2019 ontstaan er ook regelmatig geruchten over de chaotische situatie op de set.

Schrijver en regisseur Sam Levinson, ook bekend van The Idol, zou naar verluidt erg veeleisend en perfectionistisch zijn. Dit zou leiden tot lange shoots en een slechte behandeling van sommige acteurs. Niet alle acteurs bevestigen echter dat de omstandigheden op de set zo slecht zijn.

Abnormale ervaring?


Colman Domingo, die in de serie de rol van Ali vertolkt en daarvoor bekroond werd met een Emmy-award, ontkent de geruchten met klem. In een interview ter promotie van zijn nieuwe Netflix-film Rustin ging hij dieper in op zijn ervaring als Euphoria-acteur.

Domingo werd gevraagd of zijn werk op de set van Euphoria een abnormale of slechte ervaring was. Hij was het daar niet mee eens en zei dat lange uren en moeilijke opnames nu eenmaal onderdeel zijn van de job als je acteur bent.

Jonge acteurs


"Ik ga niemand zijn ervaring ontkrachten. Maar televisiewerk is lange dagen maken. Soms werk je wel 14 uur per dag. En dan moet je naar huis om je voor te bereiden voor de volgende dag. Je moet echt leven en werken op een heel methodische manier. Veel jonge acteurs zijn misschien niet klaar voor deze taak of hebben niet dezelfde werkethiek," zei Domingo.



De acteur zei verder nog: "Ik zit al 32 jaar in deze business. Ik weet wat hard werken is. Dus toen ik die geruchten hoorde, dacht ik: 'Waar komt dit vandaan? Dat is gewoon een normale werkdag'. Wees een professional."

Levinson


Euphoria is nochtans niet de enige serie van showrunner Sam Levinson die onder vuur kwam te liggen wegens chaotische omstandigheden op de set. Zijn serie The Idol werd gekenmerkt door eindeloze re-shoots en controverse op de set.

Bekijk op instagram

Toch verdedigt Domingo Levinson met overtuiging: "Sam is vrolijk, coöperatief en hij ondersteunt zijn acteurs echt." Je ziet het eerste en tweede seizoen van Euphoria op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 3 grootste fouten van de personages van 'Game of Thrones' met gigantische gevolgen
Series / Featured

De 3 grootste fouten van de personages van 'Game of Thrones' met gigantische gevolgen

Niet iedere actie in 'Game of Thrones' was even sluw. Sommige acties waren zelfs gewoon dom!

Game of Thrones zit vol met verraderlijke complotten en plannen waarbij je veelal versteld staat van de sluwe vindingrijkheid van de hoofdpersonen. Hier volgens 3 acties die wellicht sluw bedacht waren, maar zeer slecht uitpakten.

Cersei Lannister's alliantie met de High Sparrow


In haar wanhoop om van de Tyrells af te komen, maakte Cersei mogelijk de slechtste beslissing die ze kon nemen: terwijl ze zelf synoniem stond voor het woord 'zonde', sloot ze een alliantie met de fanatieke militie van de High Sparrow en gaf ze hen immense macht in King's Landing. Dit bleek voor haar het begin van het einde.

Ned Stark spreekt voor hij handelt


Ned Stark stond altijd bekend als een man van zijn woord en als iemand wiens daden luider spraken dan zijn woorden. Een domme zet om te spreken voor hij handelde.

Niet alleen verklaarde Ned de oorlog aan Stannis Baratheon en probeerde hij Joffrey te arresteren, maar hij onthulde ook zijn plan aan Cersei Lannister. Natuurlijk nam Cersei de nodige voorzorgsmaatregelen en toen het tijd was voor Stark om zijn plan uit te voeren, werd hij onmiddellijk gevangengezet en onthoofd.

Tyrion Lannister en Varys


De laatste seizoenen van Game of Thrones begon ook meesterstrateeg Tyrion Lannister fouten te maken. Tyrion wist precies wat zijn koningin, Daenerys Targaryen, van plan was, en hij deelde zijn zorgen met zijn beste vriend Varys. Toen Varys echter een plan in gang zette om de tragedie te voorkomen, verraadde Tyrion hem wat leidde tot een grote slachting in King's Landing.

Bekijk op instagram


Kijk Game of Thrones op HBO Max.





[more=hkkv3qlkw4uz]Lees ook: [url2=https://www.serietotaal.nl/nieuws/29178/broer-van-emilia-clarke-zag-haar-seksscne-op-de-set-van-game-of-thrones]Broer van Emilia Clarke zag haar seksscène op de set van 'Game of Thrones'[/ur
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Diepere betekenis van de aflevering 'The Sin' van 'The Mandalorian' eindelijk ontrafeld
Series / Nieuws

Diepere betekenis van de aflevering 'The Sin' van 'The Mandalorian' eindelijk ontrafeld

De titel van deze aflevering heeft meer betekenissen dan je zou denken.

Het is alweer vier jaar geleden dat de derde aflevering van het eerste seizoen van The Mandalorian uitkwam. Die aflevering droeg de titel 'The Sin'.

'The Sin' betekent natuurlijk letterlijk 'De Zonde'. Maar wat is de 'zonde' waar de titel van de episode naar verwijst? Inmiddels hebben we antwoord op die vraag.

Zondes


Er zijn twee 'zondes' in de episode. De eerste is dat The Mandalorian de code van het Gilde breekt. Dat doet hij door de heilige Code van de premiejagers te breken en Grogu – beter bekend als Baby Yoda – te redden.

De tweede 'zonde' is dat The Mandalorian het vertrouwen van niemand minder Greef Karga schaadt. Die stuurde vervolgens elke moordenaar op de planeet achter hem aan. Daardoor moesten de leden van The Children of the Watch zichzelf blootgeven om een van hun eigen mensen te beschermen.

Disney+


'The Sin' en alle andere episodes van The Mandalorian bekijk je op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons geneerde zich flink maar gaf toch billenkoek aan zijn 'The Big Bang Theory'-tegenspeelster
Series / Nieuws

Jim Parsons geneerde zich flink maar gaf toch billenkoek aan zijn 'The Big Bang Theory'-tegenspeelster

Jim Parsons over de moeilijkste scène die hij moest spelen in 'The Big Bang Theory'

The Big Bang Theory zat natuurlijk vol met hilarische scènes. De chemie tussen de castleden spatte van het scherm af en de serie is dan ook nog altijd buitengewoon geliefd. Eén van de scènes was wel heel hilarisch en Jim Parsons heeft aangegeven dat dit de moeilijkste scène was die hij heeft moeten opnemen.

Het gaat om de scène waarin Sheldon in de 10e aflevering van het zesde seizoen The Fish Guts Displacement straf geeft aan zijn vriendin Amy Fowler, gespeeld door Mayim Bialik door haar billenkoek te geven. Sheldon legt Amy over zijn knie en geeft haar een tik op haar achterwerk, tot groot plezier van laatstgenoemde.

Billenkoek


Jim Parsons vond de Billenkoekscène zeer moeilijk. Voor zijn personage was dit natuurlijk een serieuze kwestie maar Parsons kon tijdens de opnames door zijn lachen niet inhouden."Dit was één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen omdat ik het enorm grappig vond.".

"We moesten keer op keer opnieuw opnemen omdat ik maar bleef lachen, wat voor mij vrij zeldzaam is."

Buiten beeld


Hoewel het script van de aflevering een billenkoekscène bevatte die buiten beeld zou plaatsvinden waarbij de kijkers alleen de suggestie en de geluiden zouden horen, werd op het laatste moment besloten dat de billenkoek op camera zou worden vastgelegd.



Parsons hierover: "Dat vond ik prima, ik heb er geen moeite mee om iemand een tik te geven. Maar ik kan je niet vertellen hoe moeilijk het was, als je de hele week geconcentreerd bent op het maken van geluid, het is als het doen van een hoorspel. En toen ineens dit."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-maker hint naar connectie seizoen 2 en video game
Series / Nieuws

'The Last of Us'-maker hint naar connectie seizoen 2 en video game

Volgens maker Neil Druckmann zal seizoen 2 van The Last of Us een speciale connectie hebben met de game.

Het apocalypsverhaal van The Last of Us is gebaseerd op de gelijknamige game van Naughty Dog. Seizoen 1 heeft de lat hoog gelegd, maar seizoen 2 zal een speciale connectie laten zien tussen serie en game, aldus maker Neil Druckmann.

De pre-productie van seizoen 2 van The Last of US is in volle gang en dat betekent dat Ellie en Joel langzaam maar zeker terugkeren naar het kleine scherm.

Een speciale connectie


Het idee is dat er "minstens één element van een cut-level is gepland voor de serie". Druckmann waarschuwt fans echter wel meteen, aangezien het filmen nog niet begonnen is. Totdat de beelden vastliggen, kan er nog van alles veranderen. Lees hieronder zijn citaat:

"The Lost Levels zijn gericht op het geven van een voorproefje van de originele ontwikkeling van The Last of Us Part II en het verdiepen van de waardering van fans voor het creatieve werk."

Wat zijn de Lost Levels?


De Lost Levels zijn extra niveaus uit The Last of Us: Part II die nog niet zijn uitgebracht. Naughty Dog heeft onlangs laten weten dat deze levels onderdeel zullen zijn van de geremasterde versie.



Seizoen 2 wordt dus aangepast om bij het medium te passen, oftewel: het bronmateriaal van de game wordt aangepast om een sterk seizoen neer te zetten. Het zal dus heel interessant zijn om te zien hoeveel verschil er werkelijk zal zijn met de game.

Te streamen op Max


stream The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen voor 'Godzilla'-serie 'Monarch: Legacy of Monsters': een 'no-brainer' of toch...
Series / Nieuws

Tweede seizoen voor 'Godzilla'-serie 'Monarch: Legacy of Monsters': een 'no-brainer' of toch...

De nieuwe grote serie van Apple TV+ wordt onzettend goed bekeken, dus je zou zeggen dat het een 'no-brainer' is.

Apple TV+ heeft inmiddels alweer drie van de in totaal tien afleveringen van Monarch: Legacy of Monsters online staan om te streamen.

De serie is een voortzetting van de verhaallijnen die werden neergezet in het zogenaamde MonsterVerse, dat inmiddels al uit vijf films bestaat.

Monster succes


Tot dusver zijn critici zeer te spreken over de serie en lijkt de marketing goed te hebben geholpen om mensen naar AppleTV+ te brengen.

De exacte kijkcijfers zijn echter nog niet bekend, dus het is nog onduidelijk of dit genoeg is voor een tweede seizoen. Maar hoort een tweede seizoen eigenlijk sowieso wel tot de plannen van de makers?

Alles is mogelijk


The Direct sprak onlangs met meerdere leden van het productieteam van de serie. Uitvoerend producent Matt Fraction gaf tijdens dit gesprek aan dat een tweede seizoen in elk geval mogelijk is. Aldus Fraction:



"Monarch is niet ontworpen als een miniserie. We houden van de personage en deze wereld. En als we geluk hebben, denk ik dat we nog wel even verder kunnen gaan met deze serie."

Drie seizoenen?


Showrunner Chris Black gaf daarnaast aan dat het aan de kijker is of er een tweede seizoen komt:



"Ik bedoel, het ligt allemaal aan de kijkers en de fans. We hopen dat zij reageren op het verhaal dat we vertellen.

We moesten deze serie heel secuur opbouwen om er 10 uur content van te maken. Maar als we geluk hebben kunnen we dit uitbreiden tot twee of drie seizoenen."

De serie wordt in elk geval niet in de weg gezeten door de gebeurtenissen uit Godzilla: King of the Monsters, die zich in 2019 afspeelt.

Monarch: Legacy of Monsters is nu te streamen op Apple TV+ en loopt door tot begin januari. Daarna verschijnt op 12 april 2024 de film Godzilla x Kong: The New Empire.



Deze grote en monsterlijke serie trekt bakken met kijkers en knalt direct naar de nummer 1 positie op Apple TV+[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze stevige misdaadfilm stream je binnekort bij Netflix
Films / Nieuws

Deze stevige misdaadfilm stream je binnekort bij Netflix

Vanaf donderdag 30 november is het mogelijk om de Japanse misdaadfilm 'Hard Days' of ook wel 'Saigo made Iku' te streamen bij Netflix.

De film Hard Days weet tot op heden een mooie 7.1/10 te scoren op de site van IMDb. Voeg hem toe aan je watchlist zodat je donderdag gelijk kan gaan kijken.

Netflix geeft de termen corrupte agent, Aziatische actie en spannend mee aan de Japanse misdaadfilm.

Regie en cast


De film is geregisseerd door Michihito Fujii. Hij is al sinds 2011 actief als regisseur en ook wel bekend van eerder werk als Akuma en The Last 10 Years.

In Hard Days zien we Akira Emoto, Ryôko Hirosue, Gô Ayano, Tetta Sugimoto, Jun'ichi Okada en Maho Yamada.

Het verhaal


Een zwaar wanhopig agent tilt al een hoop verschillende problemen met zich mee. Onderweg naar zijn moeder slaat het noodlot toe en schept hij een voetganger met zijn auto.



Een nieuw probleem volgt voor hem als hij denkt dat hij veilig is weggekomen na het plegen van dit misdrijf. Helaas voor hem is er een getuige die zijn nummer heeft.

Over de film


De film is een remake van de Zuid-Koreaanse film A Hard Day uit 2014. Deze film deed het onverwacht erg goed. Zo goed zelfs, dat er al remakes van zijn in Frankrijk, Filipijnen en China.



Nu dus een nieuwe remake van Japanse bodem. Afgezien van een IMDb score, zijn er verder nog geen scores bekend.

Netflix


Vanaf donderdag 30 november kunnen we de film gaan streamen bij Netflix. Het zal daarna vast niet lang duren voor de eerste scores en reviews bekend zullen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice uit 'Orange Is the New Black' is in het echte leven duidelijk geen lieverdje
Series / Featured

Actrice uit 'Orange Is the New Black' is in het echte leven duidelijk geen lieverdje

Actrice Taryn Manning speelde Tiffany "Pennsatucky" Doggett in Orange Is the New Black.

Acteurs spelen uiteraard uiteenlopende rollen. Soms spelen ze een schurk en de andere keer zijn ze de held. Actrice Taryn Manning speelde in Orange Is the New Black (2013-2019) een gevangene. Iets dat ze zelf ook is geweest.

Manning speelt de rol van Tiffany "Pennsatucky" Doggett, een personage gebaseerd op een echte gevangene. Ze is een "jonge vrouw uit het westen van Pennsylvania die zichzelf trots een redneck noemde".

Geen lieverdje


Het personage verkocht zichzelf voor drank en geld en ze kreeg vijf abortussen. Ze zit in de serie vast vanwege het neerschieten van een abortus arts. In het eerste seizoen lijkt ze de grote schurk, maar vervolgens wordt ze een van de "heldinnen".

In het echte leven is actrice Manning niet altijd een lieverdje geweest. In 2012 werd ze gearresteerd voor het mishandelen van haar persoonlijk assistent Holli Hartman. Ze werd er niet veroordeeld.

Nog meer arrestaties


Twee jaar later werd ze opnieuw opgepakt voor het bedreigen van haar vriendin Jeanine Heller. De laatste werd later veroordeeld tot vier maanden cel, maar weer even later bleek dat juist de Orange Is the New Black-actrice fout zat. Ze had de beschuldigingen aan het adres van Heller verzonnen. Daarna zou ze opnieuw overhoop liggen met weer een andere vriendin, Hollianne Hartman.



De actrice blijkt flink wat issues te hebben gehad met alcoholmisbruik. Het is zelfs zo erg dat Manning in 2016 bijna uit Orange Is the New Black werd gezet. Manning vetrok al na een dag uit de kliniek die ze kreeg toegewezen.

Netflix


Ondanks alle problemen was Manning te zien in alle seizoenen van de Netflix-serie die in 2019 werd afgerond. Tegenwoordig is ze vooral te zien een snelle actiethrillers die leunen op bekende namen. Wil je haar in Orange Is the New Black zien, dan vind je deze Netflix Original en zijn zeven seizoenen gewoon op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Rundfunk' is terug met gloednieuw verhaal en andere personages
Series / Trailer

'Rundfunk' is terug met gloednieuw verhaal en andere personages

In 'Rundfunk: Duco en Roy' doen de twee hoofdpersonen er alles aan om beroemd te worden.

De bekende heren van Rundfunk komen terug naar tv, en ditmaal met een gloednieuwe komedieserie. In Rundfunk: Duco en Roy kiezen Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde een nieuwe levensmissie: beroemd worden.

De twee acteurs zitten zelf achter dit nieuwe idee voor een serie. Van Kalmthout en Van der Velde schreven het script zelf en vertolken de hoofdpersonages van Duco en Roy.

Plot


De synopsis luidt: "Duco en Roy zijn wannabe acteurs, maar komen op alle fronten talent tekort. Hun enige kracht is doorzettingsvermogen. Ondanks alle tegenslagen en afwijzingen, proberen ze het te maken in ‘het wereldje’."

De nieuwe serie is dus geen vervolg op Rundfunk, maar gaat aan de haal met een ander verhaal en nieuwe personages. Ook komen veel BN'ers hun gezicht laten zien.

Nieuwe castleden


Onder andere zullen Georgina Verbaan, Paul de Leeuw en Eva Jinek voorkomen in de nieuwe serie. Daarin zullen ze allemaal zichzelf spelen.



Rundfunk: Duco en Roy zal vanaf 3 december op NPO3 te zien zijn. Ook zal de komedieserie te bingen zijn op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grijp je kans: deze 3 ijzersterke films staan op het punt van Netflix te verdwijnen
Films / Featured

Grijp je kans: deze 3 ijzersterke films staan op het punt van Netflix te verdwijnen

Wees er gauw bij, want onder andere 'White House Down' gaat er bijna vanaf.

Bijna elke dag wordt er weer nieuwe content op Netflix gezet, én worden er ook weer films en series offline gehaald. De komende dagen verlopen meerdere sterke films, die jij vast en zeker nog gezien wil hebben. Check hieronder welke ervan jij nog heel gauw moet gaan zien.

Hieronder kan je 3 sterke films vinden, die de komende paar dagen zullen worden verwijderd van Netflix.

The 6th Day



Een helikopterpiloot op de dodenlijst van een moorddadige magnaat weet levend te ontsnappen. Nadat de magnaat hem heeft gekloond, begint de strijd om zijn identiteit. Vanaf 28 november niet meer te zien. Kijk de film nog snel op Netflix.



Manto



De controversiële en getroebleerde Inidiaas-Pakistaanse schrijver Saadat Hasan Manto wordt door censoren aangesproken op zijn artistieke keuzes. Vanaf 29 november niet meer te zien. Kijk de film nog snel op Netflix.



White House Down



Als het Witte Huis op een gewelddadige manier wordt overvallen, moet de president zich verstoppen totdat hij gered kan worden. Vanaf 29 november niet meer te zien. Kijk de film nog snel op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
December op Netflix: 33 spannende nieuwe series en terugkerende favorieten
Series / Nieuws

December op Netflix: 33 spannende nieuwe series en terugkerende favorieten

In de laatste maand van het jaar heeft Netflix weer veel topseries voor je klaar.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in december flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in december op de streamingdienst verschijnen.


Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in december kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in december.


1 december
My Demon (seizoen 1 - aflevering 3)
Sweet Homes (seizoen 2)
The Rookie (seizoen 1)

2 december
Castaway Diva (seizoen 1 - aflevering 11)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 4)
Welcome to Samdalri (seizoen 1)

3 december
Castaway Diva (seizoen 1 - aflevering 12)

4 december
Dauwdruppeldagboeken (seizoen 2)

6 december
Pax Massilia (seizoen 1)
Squid Game: The Challenge (seizoen 1 - aflevering 10)

7 december
Analog Squad (seizoen 1)
Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 5)
Hilda (seizoen 3)
My Life with the Walter Boys (seizoen 1)
Odio Il Natale (seizoen 2)
World War II: From the Frontlines (seizoen 1)


8 december
My Demon (seizoen 1 - aflevering 5)

9 december
My Demon (seizoen 1 - aflevering 5)

12 december
Single's Inferno (seizoen 3)
Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team (seizoen 1)


13 december
1670 (seizoen 1)
Car Masters: Rust to Riches (seizoen 5)
Se eu fosse Luísa Sonza (seizoen 1)


14 december
Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 6)
Kuş Uçuşu (seizoen 2)
The Crown (seizoen 6 - deel 2)
Yu yu hakusho (seizoen 1)


15 december
Archer (seizoen 14)
Carol & The End of the World (seizoen 1)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 7)
YOH' Christmas (seizoen 1)


16 december
My Demon (seizoen 1 - aflevering 8)

20 december
Love is Bilnd: Brasil (seizoen 3)
Cindy la Regia (seizoen 1)
Like Flowers in Sand (seizoen 1)


21 december
Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 7)
Supa Team 4 (seizoen 2)


22 december
Gyeongseong Creature (seizoen 1)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 9)


23 december
My Demon (seizoen 1 - aflevering 10)

24 december
El Niñero (seizoen 1)

28 december
Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 8)
Pokémon Concierge (seizoen 1)


29 december
Berlín (seizoen 1)
My Demon (seizoen 1 - aflevering 11)


30 december
My Demon (seizoen 1 - aflevering 12)


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series horen op jouw watchlist thuis
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series horen op jouw watchlist thuis

Dit zijn, volgens onze recensenten, de beste nieuwe series op Netflix om nu op te zetten.

Van extravagante animatieavonturen tot grappige superheldenbonje - op Netflix kan je het allemaal vinden. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips voor een nieuwe Netflix-serie.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Crashing Eid | 4 afleveringen




★★★☆☆

Synopsis: Wanneer Razans Brits-Pakistaanse verloofde de Eid-feesten van haar Saoedische familie verstoort, probeert ze hen ervan te overtuigen dat hij een geschikte partij is.

Recensie: "'Crashing Eid' had net zo goed een Nederlandse romantische komedie kunnen zijn. De serie zit vol grappen: fysieke humor, bijdehante puberlol en de welbekende ouderlijke hysterie over een nieuwkomer. Er valt veel te lachen en het racisme wordt naar de achtergrond gedrongen, waarmee de kijker dikwijls vergeet hoe ongepast het gedrag van Razans familie eigenlijk is."

Lees de rest van de recensie.

Scott Pilgrim Takes Off | 8 afleveringen





★★★★☆

Synopsis: Scott Pilgrim ontmoet het meisje van zijn dromen, Ramona Flowers, maar leert dat hij haar zeven boosaardige exen moet verslaan om met haar uit te kunnen gaan. Dan wordt alles nog ingewikkelder.

Recensie: "Hoewel het verhaal een heel andere kant opgaat is deze serie is nog steeds Scott Pilgrim ten voeten uit, met verwijzingen naar oude videogames, knipogen naar eerder werk en een lekkere soundtrack. Alleen Scotts ex Envy Adams heeft een heel andere persoonlijkheid dan in de film, maar dat past perfect bij de stijl van deze serie."

Lees de rest van de recensie.

Strong Girl Nam-soon | 16 afleveringen




★★★☆☆

Synopsis: Volgt een familie die superkrachten heeft, allemaal doorgegeven door de vrouwen van de familie. De rijke Hwang Geum-ju en nederige Kang Bong-go zijn op zoek naar hun lang verloren dochter Kang Nam-soon.

Recensie: "'Strong Girl Nam-soon' trekt alles uit de kast voor een cartooneske superheldenkomedie. Geanimeerde effecten zoals bewegingsvectors en stripboekrasters verschijnen bij de gevechten in beeld en vrijwel elke zin en gezichtsuitdrukking wordt begeleid door een geluidseffect."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.