search
Weg van 'Loki'-acteur Tom Hiddleston, dan is deze hitserie de beste kijktip voor jou

Weg van 'Loki'-acteur Tom Hiddleston, dan is deze hitserie de beste kijktip voor jou

Acteur Tom Hiddleston ken je als het Marvel-personage Loki, maar hij is ook Jonathan Pine in The Night Manager.

Bram de Groot
Als je fan bent van de Marvel-serie Loki, dan moet je ook fan zijn van het gelijknamige personage van acteur Tom Hiddleston. Sinds de film Thor uit 2011 speelt de Britse acteur de rol in het Marvel Cinematic Universe.

Zijn rol en de serie Loki zijn duidelijke hoogtepunten in de franchise, maar er is uiteraard meer dan alleen Marvel. Als je fan bent van Hiddleston, dan hebben we een dikke aanrader voor je: The Night Manager.

Jonathan Pine


Hiddleston speelt in de spannende serie The Night Manager, gebaseerd op het boek van John Lecarré, het personage Jonathan Pine. De voormalige militair is nu een nachtmanager van een luxe hotel in Caïro en hij raakt via Foreign Office, geleid door Angela Burr (Olivia Colman), betrokken bij een missie om een wapenhandelaar neer te halen.

Die wapenhandelaar heet Richard "Dicky" Onslow Roper en wordt in de serie gespeeld door Hugh Laurie. Deze "slechtste man ter wereld" heeft uiteraard de nodige handlangers die hem allemaal "Chief" noemen.

The Night Manager


Het eerste seizoen verscheen in 2016 en werd geregisseerd door Susanne Bier, later verantwoordelijk voor de film Bird Box en de series The Undoing en The First Lady. Er zijn zes afleveringen van elk ongeveer een uur.Nominaties en prijzen waren er voldoende voor The Night Manager. Er waren elf Emmy Awards-nominaties. Bier won voor regie. Tijdens de Golden Globes wonnen Hiddleston, Laurie en Colman beeldjes voor hun aandelen in de serie.

Seizoen 2


Begin 2023 werd het tweede seizoen aangekondigd. BBC en Amazon Studios werken aan het vervolg waarin Hiddleston opnieuw te zien zal zijn. De opnames moeten nog starten en een derde seizoen zou ook al gepland staan.


Wil je The Night Manager graag zien, dan zie je de serie in Nederland op Prime Video].


Aanbevolen artikelen