search
Prestigieuze nieuwe 'Alien'-serie krijgt herkenbare hoofdrolspeler

Prestigieuze nieuwe 'Alien'-serie krijgt herkenbare hoofdrolspeler

Timothy Olyphant herenigt met Fargo-bedenker Noah Hawley voor nieuwe Alien-serie

Stan Feyter
Volgens Deadline zal Timothy Olyphant opnieuw samenwerken met Fargo-bedenker Noah Hawley voor de Alien-prequel die momenteel in productie is.

Olyphant speelt een personage genaamd Kirsch. Een syntheticus die optreedt als mentor voor Sydney Chandler's personage, Wendy. Volgens Deadline is Kirsch één van de belangrijkste personages in de serie.

Prequel


De nieuwe Alien-serie wordt geproduceerd door Ridley Scott en geregisseerd door Noah Hawley. Het verhaal speelt zich ongeveer 70 jaar in de toekomst af, tientallen jaren voor de gebeurtenissen van de originele Ridley Scott-film uit 1979. Het zal het eerste verhaal uit de franchise zijn dat zich voornamelijk op Aarde afspeelt.

De productie begon afgelopen zomer in Thailand, maar werd door de staking in Hollywood tijdelijk stopgezet. Nu die staking voorbij is, zal het filmen begin 2024 worden verdergezet. Noah Hawley zei daarover tegen Deadline: "Ik heb al wat beelden gezien. Een deel van het eerste uur is opgenomen voor de staking. Het is materiaal om mee te spelen en te bewerken."

Een complete cast


Olyphant zelf kan je kennen van het laatste seizoen van Fargo. Maar eveneens van bijrollen in Scream 2, The Mandalorian en Once upon a time in Hollywood. De acteur reageerde zelf nog niet op de publicatie van Deadline.


Nu de cast wordt uitgebreid en de productie hervat komt de Alien-serie steeds dichterbij. We zijn benieuwd wat deze serie kan toevoegen aan de ondertussen uitgebreide franchise.

Lees ook: Deze actrice moet van de grote 'Alien' tv-serie een succes maken

Lees ook: Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs

Aanbevolen artikelen