search
Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs

Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs

Naast een nieuwe Alien-film, is er ook een volledig losstaande serie over de Xenormorphs in de maak.

Zilko Tarici
De Alien-serie van Fargo-bedenker Noah Hawley is weer een stap dichter bij de realiteit. Vandaag zijn er namelijk vier nieuwe acteurs voor de serie aangekondigd.

Via Deadline werd het nieuws naar buiten gebracht dat Alex Lawther (The End of the F---- World) de mannelijke hoofdrol heeft gescoord naast de reeds aangekondigde vrouwelijke hoofdrolspeler Sydney Chandler in de Alien-serie.

Diverse cast


Daarnaast zijn Samuel Blenkin (Black Mirror) gecast als CEO Boy Kavalier, Essie Davis (The Babadook) als Dame Silvia en de Indiaase acteur/zanger Adarsh Gourav als Slightly.

Deze deals werden al een tijdje vooraf aan de acteursstaking in Hollywood gesloten.

Vreemde omstandigheden


De opnames van de serie begonnen afgelopen woensdag in Thailand, maar zonder acteurs die lid zijn van de stakende Amerikaanse organisatie SAG-AFTRA.

En gezien slechts drie acteurs uit de serie lid zijn van SAG-AFTRA, heeft de productie het opnameschema dusdanig weten aan te passen dat ze voorlopig wel even door kunnen gaan.Veel andere acteurs zijn lid van de Britse bond Equity en mogen daarom gewoon filmen. Zij mochten er volgens de productie wel voor kiezen om uit steunbetuiging ook hun werk neer te leggen.

Mysterieuze connectie met Alien


De serie van Hawley speelt zich af op aarde en laat een tijd ruim voor de eerste Alien-film uit 1979 zien.

De scenario's van de verschillende afleveringen waren overigens als afgerond voordat de schrijvers in staking gingen in mei. Ridley Scott produceert de serie, die in studio's in Bangkok wordt gefilmd.

Dit project staat overigens los van de nieuwe, door Fede Alvarez geregisseerde Alien-film waar tevens aan wordt gewerkt.


08-08-2022: Goed nieuws voor de fans van de eerste twee 'Alien'-films! (2734 views)

Aanbevolen artikelen