search
Gloednieuwe 'La Casa de Papel' duikt de catacomben van Parijs in voor nieuwe overval

Gloednieuwe 'La Casa de Papel' duikt de catacomben van Parijs in voor nieuwe overval

Personage Berlín krijgt een eigen spin-off - niet in Duitsland, maar in de Franse hoofdstad Parijs.

Mitchell van Vuren
Nog maar een maandje wachten, en dan verschijnt de allernieuwste spin-off van La Casa de Papel, ofwel Money Heist. Ondanks de misleidende naam Berlín (naar één van de personages), voltrekt deze overval zich in de Franse hoofdstad Parijs.

De originele serie werd uitgezonden in 2017, en wist internationaal een groot succes te worden. Na vijf seizoenen kwam La Casa de Papel tot een einde, maar niet zonder meerdere spin-offs te beloven.

Plot


De serie focust op een eerdere periode in het leven van Berlín, die via flashbacks in de latere seizoenen van La Casa de Papel aan bod komt. Hij bereidt zich voor op een van zijn meest extreme overvallen tot nu toe voor - het laten verdwijnen van juwelen ter waarde van 44 miljoen dollar.Voor deze overval moet hij tot het uiterste gaan en de catacomben onder Parijs betreden. Om de overval een succes te maken krijgt hij hulp van meerdere slimme criminelen.

Crew


Deze spin-off komt uit de koker van Álex Pina, de bedenker van de originele serie, en Esther Martínez Lobato. Eerder maakten zij ook de Netflix-serie Sky Rojo.

La Casa de Papel: Berlín is vanaf 29 december te streamen op Netflix.

Aanbevolen artikelen