search
'Stranger Things'-acteur hint mogelijk naar dood belangrijk personage in seizoen 5
Series / Nieuws

'Stranger Things'-acteur hint mogelijk naar dood belangrijk personage in seizoen 5

Terwijl we geduldig wachten, onthult de cast van 'Stranger Things' steeds meer over het laatste seizoen.

De stakingen van acteurs en schrijvers in Hollywood zijn eindelijk voorbij, dus kunnen series als Stranger Things weer verder gaan met de productie. En niet alleen dat: acteurs mogen ook weer publiekelijk praten over hun rollen, waarbij ze details kunnen onthullen over toekomstige projecten. Hopper-acteur David Harbour greep gelijk zijn kans om dit te doen.

Het lijkt erop dat het scenario voor het vijfde en laatste seizoen al is geschreven, de serie in productie is en de opnames binnenkort kunnen beginnen. Harbour gebruikt zijn laatste momenten voor de opnames om te hinten naar details over het seizoen, die redelijk zorgwekkend zijn.

Reëel einde


Op 11 en 12 november woonde Harbour het Motor City Comic Con bij. Daar praatte hij met fans, en natuurlijk waren er genoeg vragen over de toekomst van Stranger Things. Een fan vroeg naar de mogelijkheid om de serie voor een zesde seizoen te verlengen, niet wetende dat het vijfde seizoen officieel is bevestigd als het laatste seizoen.

Harbour deelde als antwoord op de vraag details over waar we naar uit kunnen kijken in seizoen 5: "Het mooie ervan is dat er een echt einde is – de dingen zullen op een heel reële manier eindigen", vertelde hij.

Gaat Hopper dood?


Hij onthulde ook dat, ondanks de mogelijkheid voor spin-offs, de hoofdverhaallijn zal eindigen in de laatste aflevering van seizoen 5, wat betekent dat het einde definitief zal zijn. Uiteraard mogen Harbour en de rest van de cast en crew geen belangrijke details prijsgeven, dus alle hints moeten met een korreltje zout worden genomen. Toch beginnen fans al te speculeren over wat Hawkins te wachten staat.



De uitspraak van Harbour zou een verwijzing kunnen zijn naar de dood van Hopper. Voor de kijkers leek het al eerder alsof hij dood was, terwijl hij eigenlijk in de Sovjet-Unie bleek te zijn. Dit zou dus erg teleurstellend zijn, vooral omdat de karakterontwikkeling van zijn personage voor niets zou zijn geweest. Om nog maar te zwijgen over zijn relatie met Joyce.

Tragisch en hoopgevend


Maar wat is er reëler dan de dood van een van de hoofdrolspelers? Er zijn in de loop van de vier seizoenen zoveel ondersteunende personages gestorven, dat het ongeloofwaardig zou zijn als alle hoofdrolspelers het overleven. Misschien hebben de Duffer Brothers besloten hun verhaal te beëindigen op een toon die voor sommigen tragisch en voor anderen hoopgevend is, door Hopper te laten sterven.



Laten we hopen dat dit niet het geval is. De releasedatum van Stranger Things seizoen 5 is nog niet bekend. Bekijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen