search
Apple TV+ trekt stekker uit veelgeprezen hitserie na slechts 2 seizoenen

Apple TV+ trekt stekker uit veelgeprezen hitserie na slechts 2 seizoenen

Ondanks lovende kritieken en hoge cijfers zet Apple een streep door de serie.

Glenn Walsh
De laatste seconde is verstreken voor het sportieve basketball-drama Swagger. Het verhaal geïnspireerd op NBA-superster Kevin Durant is na twee seizoenen officieel geannuleerd door streamingdienst Apple TV+.


Swagger draaide om het 14-jarige basketbaltalent Jace (Isaiah Hill), die in zijn thuisbasis als nummer 1 gerangschikt staat en de nieuwste aanwinst was voor een team dat gecoacht werd door de voormalige rijzende ster Ike Edwards (O'Shea Jackson Jr.).

Prima, en uitstekende cijfers


Het annuleren van de serie kwam enigszins onverwacht, daar het sinds het debuut in 2021 alleen maar goed heeft gedaan. Zo krijgt het op Rotten Tomatoes een score van 93% bij de critici, en zelfs een score van 96% bij het publiek.

Bedenker van de serie, Reggie Rock Bythewood, schrijft naar aanleiding van het nieuws op social media: "Wat een geweldig avontuur. In onze twee seizoenen hebben we carrières gelanceerd, menselijkheid in onze personages gebracht en de manier waarop basketball in beeld wordt gebracht gerevolutionaliseerd."

Apple TV+ houdt grote schoonmaak


Swagger is voor Apple TV+ niet de eerste serie die in korte tijd geannuleerd wordt. Onlangs was het nog einde oefening voor de moord-mysterie The Afterparty, nadat eerder ook besloten werd niet door te gaan met City on Fire en Suspicion.

Bekijk op instagramKijk alle afleveringen van Swagger op Apple TV+Aanbevolen artikelen