search
De serie 'Roseanne' zette de kijker op het verkeerde been: 'Dan' helemaal niet dood?
Series / Featured

De serie 'Roseanne' zette de kijker op het verkeerde been: 'Dan' helemaal niet dood?

Het publiek werd met de dood van 'Dan' ontzettend op het verkeerde been gezet.

Wie in de jaren negentig de klassieke, hilarische en populaire sitcom Roseanne niet heeft leren kennen, kreeg in 2018 een herkansing. De makers besloten het gezin Connor nieuw leven in te blazen.

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar de serie was tien jaar lang een welkome en zeer populaire gast in veel huiskamers. Na 21 jaar kunnen we wel van een soort wederopstanding spreken.

Hartaanval


Want Dan Connor (John Goodman), een van de meest sympathieke sitcom-vaders ooit, stierf in de laatste aflevering aan een hartaanval. Dat werd vooral verontrustend en bizar nieuws omdat toen werd verteld dat al zijn meest recente optredens in de serie slechts het resultaat waren van Roseanne’s rouwende geest.

Echter toen de serie in 2018 de draad weer oppakte om het gezin 20 jaar later opnieuw met hun publiek te verenigen bleek dat de berichten over zijn dood enorm waren overdreven.

Boek


Dan ging opeens zomaar dood. Dit had Roseanne bedacht want deze veronderstelde dood maakte deel uit van het boek dat Roseanne aan het schrijven was. Hij stierf nooit echt.



John Goodman zette Dan neer als de sympathieke, rustige en down-to-earth vader in het gezin Connor. Hij zorgde ervoor dat de overdreven en hilarische capriolen van Roseanne in evenwichtig perspectief werden gezien.

Gezin


De serie gaat over een doorsnee gezin dat te kampen heeft met opgroeiende tieners, geldproblemen, werkloosheid, huwelijksproblemen en schoonouders. Vader Dan en moeder Roseanne Connor vormen de spil van het gezin. Mooie rollen zijn weggelegd voor: dochter Becky (Alicia Goranson), dochter Darlene (Sara Gilbert) en zoon DJ (Michael Fishman).



Een andere prominente rol is weggelegd voor Jacky (Laurie Metcalf), de zus van Roseanne. Van de serie zijn 222 afleveringen gemaakt in 9 seizoenen. Het tiende seizoen, dat zich 20 jaar later afspeelt, bestaat uit 9 afleveringen en werd voor het eerst uitgezonden op 27 maart 2018.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen