search
De ijzige Night King zit verbazingwekkend kort in 'Game of Thrones'

De ijzige Night King zit verbazingwekkend kort in 'Game of Thrones'

De grote dreiging in de fantasyserie Game of Thrones zag je slechts tien afleveringen.

Bram de Groot
De serie Game of Thrones gaat vooral om de verdeling van de macht op het continent Westeros. Op de achtergrond is continu de dreiging van de "winter is coming" aanwezig. Daarmee worden de White Walkers bedoeld, onder leiding van de gevreesde 'The Night King'.

The Night King is uiteindelijk in de laatste vijf seizoenen te zien. Het ijzige gezicht van de White Walker zien we voor het eerst in de aflevering Oathkeeper uit 2014 en in The Long Night uit 2019 nemen we afscheid van hem.

The Night King


The Night King bestaat al sinds de dagen van de 'First Men' en hij wordt gezien als de gevaarlijkste en krachtigste van zijn ras. Opvallend genoeg bestaat The Night King niet in de boeken van George R. R. Martin. Hij is door schrijvers/showrunners David Benioff en D. B. Weiss bedacht voor de serie van HBO.

Boekenschrijver Martin, die zijn verhaal nog altijd moet afronden, zei hierover: "Wat The Night King betreft - de versie waar ik de voorkeur aan geef - in de boeken is hij een legendarisch figuur, vergelijkbaar met Lann the Clever en Brandon the Builder, Het is onwaarschijnlijk dat hij langer heeft geleefd dan zij."

Weinig te zien


Ondanks dat hij in vijf seizoenen te zien is, is het aandeel van The Night King verhoudingsgewijs beperkt. Uiteindelijk is het gevreesde figuur in slechts tien afleveringen te zien. En schrik niet. Zijn totale schermtijd stopt bij slechts 8 minuten.In seizoenen vier en vijf wordt hij gespeeld door acteur Richard Brake en in de laatste drie seizoenen geeft stuntman Vladimir Furdik invulling aan The Night King.

Verrassende terug


In de live action-animatiefilm Space Jam: A New Legacy keert The Night King terug als een toeschouwer, omringd door andere personages uit de producties van studio's van Warner Bros. Of we hem ook terug gaan zien in House of the Dragon valt te bezien.

Wil je Game of Thrones of Space Jam: A New Legacy graag (nog eens) zien, dan heb je geluk. De serie en film staan in zijn geheel op HBO Max.


Aanbevolen artikelen