search

Ons nieuws van maandag 4 december 2023

De ijzige Night King zit verbazingwekkend kort in 'Game of Thrones'
Series / Featured

De ijzige Night King zit verbazingwekkend kort in 'Game of Thrones'

De grote dreiging in de fantasyserie Game of Thrones zag je slechts tien afleveringen.

De serie Game of Thrones gaat vooral om de verdeling van de macht op het continent Westeros. Op de achtergrond is continu de dreiging van de "winter is coming" aanwezig. Daarmee worden de White Walkers bedoeld, onder leiding van de gevreesde 'The Night King'.

The Night King is uiteindelijk in de laatste vijf seizoenen te zien. Het ijzige gezicht van de White Walker zien we voor het eerst in de aflevering Oathkeeper uit 2014 en in The Long Night uit 2019 nemen we afscheid van hem.

The Night King


The Night King bestaat al sinds de dagen van de 'First Men' en hij wordt gezien als de gevaarlijkste en krachtigste van zijn ras. Opvallend genoeg bestaat The Night King niet in de boeken van George R. R. Martin. Hij is door schrijvers/showrunners David Benioff en D. B. Weiss bedacht voor de serie van HBO.

Boekenschrijver Martin, die zijn verhaal nog altijd moet afronden, zei hierover: "Wat The Night King betreft - de versie waar ik de voorkeur aan geef - in de boeken is hij een legendarisch figuur, vergelijkbaar met Lann the Clever en Brandon the Builder, Het is onwaarschijnlijk dat hij langer heeft geleefd dan zij."

Weinig te zien


Ondanks dat hij in vijf seizoenen te zien is, is het aandeel van The Night King verhoudingsgewijs beperkt. Uiteindelijk is het gevreesde figuur in slechts tien afleveringen te zien. En schrik niet. Zijn totale schermtijd stopt bij slechts 8 minuten.



In seizoenen vier en vijf wordt hij gespeeld door acteur Richard Brake en in de laatste drie seizoenen geeft stuntman Vladimir Furdik invulling aan The Night King.

Verrassende terug


In de live action-animatiefilm Space Jam: A New Legacy keert The Night King terug als een toeschouwer, omringd door andere personages uit de producties van studio's van Warner Bros. Of we hem ook terug gaan zien in House of the Dragon valt te bezien.

Wil je Game of Thrones of Space Jam: A New Legacy graag (nog eens) zien, dan heb je geluk. De serie en film staan in zijn geheel op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' seizoen 2: Eerste lid Stark-familie onthuld
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2: Eerste lid Stark-familie onthuld

De populaire familie uit de originele serie laat zich binnenkort tussen de Targaryens zien.

De promotie van het tweede seizoen House of the Dragon draait op volle toeren. Eerst werden twee posters onthuld, en inmiddels is een eerste trailer uitgekomen. In dat tweede seizoen komen we voor het eerst een lid van de familie Stark tegen.


In de moederserie Game of Thrones had de familie Stark een prominente rol als houders van huis Stark van Winterfell. In House of the Dragon maakt acteur Tom Taylor zich op om de rol van Lord Cregan Stark te spelen.

Nieuw verhaal


In de tijdlijn van House of the Dragon is Cregan Stark de huidige Heer van Winterfell. De finale van seizoen één liet de terugkeer van de Starks doorschemeren, en Cregan is daarnaast een belangrijke speler in de reeks boeken van schrijver George R.R. Martin.

Tijdens haar strijd om de troon stuurt Rhaenrya (Emma D'Arcy) haar zoon Jaecerys (Harry Collett) naar het noorden om steun te zoeken bij Winterfell. Het wordt interessant om te zien hoe de serie deze ontmoeting aanpakt, daar dit in de boeken nooit bekend is gemaakt.

Aan de vooravond van oorlog


Rhaenyra Targaryen moest de rechtmatige heerser van de Zeven Koninkrijken worden, zoals aangewezen door haar overleden vader, Koning Viserys (Paddy Considine). Helaas loopt alles mis wanneer Koningin Alicent (Olivia Cooke) haar zoon, Aegon (Tom Glynn-Carney), tot de nieuwe koning kroont. Dit leidt tot verraad en moord, met oorlog die voor de deur staat.



Het tweede seizoen House of the Dragon komt in de zomer van 2024 uit. Kijk tot die tijd alle afleveringen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De gespierde actieserie met 92% op Rotten Tomatoes komt met goed nieuws
Series / Nieuws

De gespierde actieserie met 92% op Rotten Tomatoes komt met goed nieuws

Tijdens de jaarlijkse CCXP in Brazilië werd dit bericht met enthousiasme ontvangen.

CCXP is gebaseerd op de San Diego Comic Con en wordt sinds 2014 jaarlijks gehouden in São Paulo. Zo waren bekende namen als Jason Momoa en Vin Diesel al te gast.

Natuurlijk waren de streaming-platforms hier ook vertegenwoordigd. Tijdens het Prime Video-panel werd het geweldige nieuws gebracht dat Reacher een derde seizoen krijgt.

Door het plafond


De gespierde serie met Alan Ritchson als Jack Reacher is door het plafond gegaan. Niet alleen is op Rotten Tomatoes een ijzersterke 92% te zien, ook de kijkcijfers zijn geweldig.

Het vertrouwen in de serie is duidelijk groot. Per slot van rekening moet het tweede seizoen nog in première gaan.

Onderzoeken


Dit laatste gebeurt op 15 december, dan zullen namelijk de eerste drie afleveringen van seizoen 2 te streamen zijn. In de synopsis is het volgende te lezen: "Wanneer Jack Reacher erachter komt dat leden van zijn voormalige militaire eenheid een voor een vermoord worden, besluit hij deze zaak te onderzoeken".

Bekijk op instagram


"Hiervoor werkt hij samen met drie voormalige teamleden: Frances Neagley (Maria Sten), Karla Dixon (Serinda Swan), en David O'Donnell (Shaun Sipos)". Het belooft duidelijk een spannend seizoen te worden. De eerste drie afleveringen van Reacher seizoen 2 zijn vanaf 15 december te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze huiveringwekkend spannende misdaadserie met een fenomenale 8,6 op IMDb is gelukkig nog altijd te streamen op Netflix
Series / Featured

Deze huiveringwekkend spannende misdaadserie met een fenomenale 8,6 op IMDb is gelukkig nog altijd te streamen op Netflix

De serie 'The Bridge', dat is 4 seizoenen bingen op Netflix!

De Scandinavische serie The Bridge is een meesterlijke en zeer spannende misdaadserie. De serie krijgt een fenomenale 8,6 op IMDb en heeft een Rotten Tomatoes score van 94%. Het goede nieuws is dat de serie met de Zweedse naam Bron nog altijd te streamen is op Netflix.

In het eerste seizoen volgt de serie een duo agenten. Het gaat om de bijzondere wat autistische Zweedse detective Saga Norén en haar Deense tegenhanger Martin Rohde die met elkaar samenwerken om een complexe misdaadzaak op te lossen die zich afspeelt op de grens tussen Zweden en Denemarken.

Diepgang


The Bridge gaat verder dan de meest series door naast de actie en de gruwelbeelden ook maatschappelijke thema's aan te snijden en de psychologische aspecten van misdaden te verkennen. De serie weet perfect te balanceren tussen intense actiescènes en ontroerende momenten die de kijker verder laten nadenken over de complexiteit van het verschil tussen goed en kwaad.

The Bridge heeft voor haar vier seizoen vele tv-prijzen ontvangen en wordt hogelijk gewaardeerd door zowel de critici als het publiek. Mocht je deze serie nog niet gezien, hebben dan is dit een absolute aanrader om te gaan kijken.

Kijk de serie hier op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'Star Trek: Discovery' seizoen 5: startdatum ook bekend!
Series / Trailer

Eerste beelden 'Star Trek: Discovery' seizoen 5: startdatum ook bekend!

Met de eerste trailer wordt ook de premièredatum van deze geliefde serie onthuld.

Voor velen was het een teleurstelling om te horen over het einde van Star Trek: Discovery. Voor het zover is krijgen alle liefhebbers echter nog een vijfde seizoen, dat tien afleveringen telt.

De eerste trailer hiervan is inmiddels online te bekijken. Het slotseizoen gaat in april 2024 van start op Paramount+.

Geheimzinnige kracht


Na de officiële aankondiging zijn er aanvullende scènes gefilmd om het verhaal op een goede manier af te ronden. De trailer laat zien dat het allesbehalve een rustig seizoen wordt.

Michael Burnham en haar bemanning gaan op zoek naar een geheimzinnige kracht die potentieel destructief is. Bepaalde groeperingen blijken hier ook naar op zoek te zijn, en wel met duistere motieven.

Terugkeer vaste cast


Naast Sonequa Martin-Green keert ook de rest van de vaste cast terug. Showruners zijn Alex Kurtzman en Michelle Paradise. De productie is in handen van CBS Studios, Secret Hideout en Roddenberry Entertainment.



Star Trek: Discovery kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie met een belachelijk lage 1,6 op IMDb wordt niet gecanceld, maar krijgt gewoon weer een nieuw seizoen op HBO Max
Series / Nieuws

Deze serie met een belachelijk lage 1,6 op IMDb wordt niet gecanceld, maar krijgt gewoon weer een nieuw seizoen op HBO Max

De serie 'Velma' scoort bizar slecht maar krijgt toch een tweede seizoen.

Het cancelen van series is aan de orde van de dag. Meestal door matige kijkcijfers maar soms ook gewoon omdat de zender een serie al snel beu is, of de financiën voor een nieuw seizoen niet makkelijk genoeg rond krijgt. Er zijn ook uitzonderingen. Slechte kijkcijfers en weinig waardering, maar wel een nieuw seizoen!

De animatieserie voor volwassenen Velma was volgens IMDb toch echt zo'n beetje de aller slechtste serie van het hele jaar. De serie werd door IMDb gewaardeerd met een belachelijke lage 1,6. Weinig reden dus om verder te gaan met de serie...toch?

Velma


De serie gaat over Velma die in deze serie als het ware wordt losgekoppeld van haar verleden waarin zij onderdeel uitmaakte van de Scooby Doo-franchise. Zonder veel succes dus helaas. Critici merkten op dat het eerste seizoen meer aanvoelde als een 'pilot' en verbaasden zich over het feit dat 'Scooby-Doo' helemaal geen rol had in de serie.

Verbazingwekkend genoeg heeft HBO Max toch groen licht gegeven voor een tweede seizoen van Velma. In juni werd bevestigd dat er in 2024 een tweede seizoen zal komen.

Uitdaging


Het teleurstellende debuut vormt een aanzienlijke uitdaging voor de makers van de serie. Zullen ze in staat zijn om de serie te redden en het publiek terug te winnen met seizoen 2?



Kijk deze serie op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Castaway Diva'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Castaway Diva'

K-drama met innemende personages, leuke liedjes en net niet te ingewikkelde verhaallijnen.

Regie: Chung-hwan Oh | Cast: Eun-bin Park (Mok-ha Seo), Joo-hun Kim (Seo-joon Lee), Jong-hyeop Chae (Bo-geol Kang), Hak-yeon Cha (Woo-hak Kang), Hyo-jin Kim (Ran-ju Yoon), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 67-81 minuten | Jaar: 2023

Een verhaal over stranden op een onbewoond eiland kan op zeer uiteenlopende manieren uitpakken. Van suïcidaal schreeuwen tegen een volleybal tot vrolijk ronddartelen in een kokosnotenbikini. Castaway Diva schenkt maar weinig aandacht aan het 'castaway'-deel en gaat vooral over hoe Mok-ha na vijftien jaar op een onbewoond eiland haar leven probeert op te pakken. Dit mondt uit in een serie waarin de innemend kinderlijke hoofdpersoon een variëteit aan – soms vergezochte – avonturen beleeft.

Ook het 'diva'-deel van Castaway Diva komt niet altijd over. Na de pauze van vijftien jaar is het voor de kijker niet altijd duidelijk of Mok-ha de zangcarrière waar ze als tiener van droomde nog steeds wil of niet. Vlak voor ze op het eiland aanspoelde zou ze haar idool ontmoeten, na het insturen van een zelfgemaakte videoclip waarin Mok-ha haar frisse zangtalent etaleert.

Na vijftien jaar is er ook voor deze ooit razend populaire zangeres veel veranderd. Wanneer ze hulp nodig heeft lijkt dat voor fangirl Mok-ha de prioriteit te hebben. Maar ook compleet andere zaken zoals muziekmanager worden en jeugdliefde Ki-ho vinden en helpen zijn af en toe hoofddoel, wat het voor de kijker lastig maakt te bepalen op welke afloop moet worden gehoopt.

De verschillende verhaallijnen zijn soms wat vergezocht en lijken af en toe onafgemaakt omdat er van de hak op de tak wordt gesprongen. Ook worden er sprongen in de tijd gemaakt en zijn er dikwijls flashbacks naar diverse momenten in het verleden. Toch is dit alles net niet ingewikkeld genoeg om de draad kwijt te raken. Knap hoe de makers het gecompliceerde verhaal goed in balans weten te houden.

Actrice Eun-bin Park geeft met zichtbaar plezier vorm aan de volwassen Mok-ha, die als dertiger nog steeds als tiener door het leven huppelt. Optimistisch en vastberaden – maar niet altijd over dezelfde dingen – gaat ze de uitdagingen van haar nieuwe leven aan, en wint daarbij de harten van de mensen in haar omgeving en die van de kijker. Ook andere personages komen erg sympathiek over, zoals de ingetogen, mokkende Bo-geol, die een mooie tegenhanger is van de soms licht hysterische Mok-ha.

Anderen zijn dan weer niet zo leuk en lijken zelfs overbodig. Vooral van personages die later in de serie geïntroduceerd worden is niet altijd duidelijk welke functie ze dienen te vervullen. De problemen van enkele personages zijn soms zelfs zo intens dat ze het verhaal van Mok-ha overschaduwen. Maar niets is irritanter dan de weinig subtiele productplacement die het verhaal continu onderbreekt en daarmee afdoet aan het kijkplezier.

Gelukkig betreft het een Zuid-Koreaanse serie en ontbreken de vrolijke K-popliedjes niet. De muziek is leuk voor wie ervan houdt, maar ook wie minder bekend is met het genre krijgt een paar hits te horen die gegarandeerd in het hoofd zullen blijven zitten. Of Mok-ha met deze liedjes de diva wordt waar de titel naar hint, mag de kijker zelf invullen.

Waar het verhaal aanvankelijk lijkt te draaien om Mok-ha's verblijf op het eiland, wordt gaandeweg duidelijk dat Castaway Diva eigenlijk over heel andere dingen gaat. Dit maakt de serie gelukkig niet minder interessant. Misschien juist wel meer. Wat Mok-ha meeneemt van haar ervaringen op het eiland zijn vooral lessen in metafoorvorm die heel handig toepasbaar zijn op het heden. Ondanks dat het verhaal afwijkt van wat aanvankelijk wordt beloofd, is het een leuke serie geworden.

★★★☆☆

Castaway Diva is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-acteurs in dezelfde scène hebben elkaar nog nooit ontmoet
Series / Nieuws

'Doctor Who'-acteurs in dezelfde scène hebben elkaar nog nooit ontmoet

Huh hoe kan dit dan? De persoages stonden letterlijk naast elkaar?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoe gaaf zou het zijn als je Sir Isaac Newton kan ontmoeten? David Tennant en Catherine Tate hadden deze mogelijkheid. Soort van… In Doctor Who speelde Nathaniel Curtis de genie, maar het opvallende is dat de acteurs hem nooit hebben ontmoet ondanks dat ze in dezelfde scène zaten.

Tijdens de opnames van de Doctor Who special hadden Tennant (de Veertiende Doctor), Tate (Donna) en Curtis een scène waarin ze op een schip aan de rand van het universum staan. De uitleg van Newton over de theorie van zwaartekracht wordt in de aflevering 'Wild Blue Yonder' echter onderbroken doordat de TARDIS zich dematerialiseert.

Elkaar niet ontmoet


Tijdens Doctor Who: Unleashed onthulden Tennant en Tate dat ze Curtis nooit hebben ontmoet. Toch hebben ze echt een scène met elkaar, dus hoe kan dat eigenlijk? De scène is gefilmd met een groot groen scherm en Tate en Tennant hebben dus nooit echt naast Curtis gestaan.

Beide acteurs vinden dit heel erg jammer, aangezien ze Curtis graag hadden ontmoet. Ze hadden echter geen keuze, want Curtis wilde alleen de rol spelen als hij niet samen met de acteurs hoefde te acteren.

Een aparte situatie


Het komt wel vaker voor dat acteurs die in dezelfde film of serie spelen elkaar nooit ontmoeten. Toch is deze situatie net wat aparter, aangezien Curtis er speciaal om vroeg. Volgens Curtis "aanvaarde hij de rol op die zeer strikte voorwaarde".



Stream Doctor Who op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scène in ‘The Boys is zo goor dat zelfs de acteur hem niet kan kijken
Series / Nieuws

Deze scène in ‘The Boys is zo goor dat zelfs de acteur hem niet kan kijken

Deze scène uit The Boys is zo verschrikkelijk dat zelfs de acteur deze liever nooit meer ziet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als je van gave vechtscènes en veel actie houdt, dan zit je met The Boys helemaal goed. Er zitten heel wat bloederige scènes in die voor kijkers zijn met een zwak hart. Welke scène is dan eigenlijk de meest gore om naar te kijken?

Fans komen op sociale media vaak samen om te discussiëren over de beste afleveringen, de slechtste personages of in dit geval, de meest vieze scènes van The Boys.

De goorste scène


De meest vieze scène en de moeilijkste om naar te kijken is zonder twijfel de verontrustende scène van Chase Crawford als The Deep. Hij ontmoet een vrouw die meer dan alleen geinteresseerd is in zijn uiterlijk en unieke kieuwen.

Wat begint als een lief moment wordt al snel een verontrustende situatie wanneer de vrouw op een seksuele manier zijn kieuwen aan begint te raken. The Deep laat meerdere keren weten dat hij dit niet fijn vindt, maar toch gaat de vrouw door.

Heel erg ongemakkelijk


De scène is vreselijk om naar te kijken en zelfs Crawford heeft aangegeven dat hij liever niet naar deze scène kijkt. Gelukkig was het filmen van deze scène helemaal niet zo erg en voelde het voor de acteurs niet onaangenaam of ongemakkelijk.



The Boys is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus
Series / Featured

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Nieuwe seizoenen van 'The Chosen' en 'Sanditon' staan op het menu.

Komende week staan er weer 2 mooie seizoenen op het menu van NPO Plus. De twee dramaseries The Chosen en Sanditon duiken het verleden in en beloven jouw december zeker op te gaan fleuren.

The Chosen seizoen 3



Het bekendste verhaal ter wereld wordt op hedendaagse wijze herverteld, vanuit het perspectief en de levens van de mensen om Jezus heen.

The Chosen seizoen 3 is vanaf 6 december dagelijks te zien op NPO Start en te bingen op NPO Plus.



Sanditon seizoen 3



In het Engeland van de 19e eeuw verruilt de jonge Charlotte Heywood haar leven op het platteland voor een avontuur in Sanditon, dat een populaire badplaats moet worden. Er gaat een wereld voor haar open, maar al snel blijken sommige inwoners er een verborgen agenda op na te houden.

Sanditon seizoen 3 is vanaf 8 december wekelijks op NPO Start te bekijken en vanaf 7 december te bingen op NPO Plus.



Op zoek naar meer?


Als je nog meer series op NPO Plus wilt ontdekken, neem dan eens een kijkje of ons overzichtsartikel van Britse NPO-series in december je uit de brand kan helpen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 12 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'My Life with the Walter Boys'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 12 nieuwe afleveringen waaronder het nieuwe 'My Life with the Walter Boys'

Deze week heeft Netflix een behoorlijk internationale line-up, met veel reality en drama.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.



Squid Game: The Challenge (seizoen 1 - aflevering 10)



Verschijnt op: Woensdag 6 december
Genre: Spelprogramma / Reality-TV
Kijk op: Netflix

Synopsis: 456 echte spelers worden ondergedompeld in de wereld van 'Squid Game' en stellen hun vaardigheden en karakter op de proef voor een bedrag van maar liefst 4,56 miljoen dollar.





My Life with the Walter Boys (seizoen 1)



Verschijnt op: Donderdag 7 december
Genre: Drama / Romantiek
Kijk op: Netflix

Synopsis: Wanneer een tragedie het leven van een tiener overhoop haalt, gaat ze bij het grote gezin van haar voogd in een klein dorp wonen. Daar leert ze over liefde, hoop en vriendschap.





Analog Squad (seizoen 1)



Verschijnt op: Donderdag 7 december
Genre: Drama / Geschiedenis
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een slinkse man van middelbare leeftijd verneemt dat zijn vader, die hij lang niet heeft gezien, ziek is. Hij stelt een nepfamilie samen om hem een laatste bezoek te brengen.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

4 december: Dauwdruppeldagboeken (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Drie feeën in opleiding houden ervan om voor kinderen te zorgen terwijl ze hun vleugels aan het verdienen zijn: van het terugvinden van verloren dingen tot het opruimen van troep.

5 december: Love Like a K-Drama (seizoen 1 - aflevering 5-7) - Spelprogramma / Reality-TV / Romantiek - Vier Japanse actrices verhuizen naar Zuid-Korea om auditie te doen voor rollen in een reeks liefdesverhalen en samen met Koreaanse acteurs te spelen. Zal er echte romantiek ontstaan?

7 december: Cristo y Rey (seizoen 1 - aflevering 5) - Biografie / Drama - In het Spanje van de jaren 80 vielen tv- en filmster Bárbara Rey en circuspersoonlijkheid Ángel Cristo voor elkaar. Dit is het verhaal van hun tumultueuze relatie.

7 december: Hilda (seizoen 3) - Animatie / Avontuur / Komedie - De onverschrokken, onafhankelijke Hilda ontmoet nieuwe vrienden en magische wezens wanneer ze haar betoverde bos verlaat en een avontuurlijke reis naar de stad maakt.

7 december: Odio Il Natale (seizoen 2) - Komedie / Romantiek - Een alleenstaande verpleegkundige liegt tegen haar familie door te zeggen dat ze een vriendje heeft. Ze heeft 24 dagen tot Kerstmis om er echt eentje te vinden.

7 december: World War II: From the Frontlines (seizoen 1) - Documentaire / Geschiedenis / Oorlog - Deze docuserie brengt WO II op unieke wijze tot leven met behulp van verlevendigd archiefmateriaal en stemmen van alle zijden van het conflict.

8 & 9 december: My Demon (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Komedie / Drama / Fantasy - Een genadeloze demoon verliest zijn krachten nadat hij een regeling heeft getroffen met een ijzige erfgename die mogelijk de sleutel tot een oplossing en tot zijn hart heeft.

9 & 10 december: Welcome to Samdal-ri (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Romantiek - Een fotografe valt uit de gratie en keert terug naar haar geboorteplaats. Daar komt ze haar jeugdvriend tegen en wordt hun liefde opnieuw aangewakkerd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zes keer geluk: acteur uit TV-serie 'Supernatural' overleeft meerdere hartaanvallen
Series / Nieuws

Zes keer geluk: acteur uit TV-serie 'Supernatural' overleeft meerdere hartaanvallen

De acteur had gelukkig baat bij het zeer kordate optreden van de hulpdiensten.

Acteur Mark Sheppard is waarschijnlijk het best bekend van zijn rol als Crowley in de hitserie Supernatural. Op social media heeft hij laten weten dat hij onlangs maar liefst zes hartaanvallen heeft overleefd.


Terwijl hij onderweg was naar een afspraak stortte hij in zijn keuken ineen toen zijn vrouw hem vond en onmiddellijk de hulpdiensten inschakelde. Dankzij het snelle optreden van zowel zijn vrouw als de hulpdiensten weet hij gelukkig het ongeval nog na te vertellen.

Zes hartaanvallen, volledige blokkade


In het bijschrift meldde Sheppard: "Je gaat het niet geloven! Ik was op weg naar een afspraak toen ik in de keuken instortte. Zes zware hartaanvallen later en na vier keer van de dood gered te zijn had ik blijkbaar een 100% blokkade."

Het bleek dat zijn linker kransslagader volledig geblokkeerd was en het niet lang meer had geduurd of hij totale hartfalen zou hebben. Hij noemde het voorval zelf The Widowmaker en bedankt vooral iedereen die bij heeft gestaan aan zijn overleven.

Langlopende hit


Sheppard speelde van 2009 tot 2020 in 72 afleveringen de rol van Crowley in de fantasy-hit Supernatural. In deze serie proberen hoofdrolspelers Jared Padalecki en Jensen Ackles, oftewel de Winchester-broers, het bovennatuurlijke kwaad te bestrijden.

Bekijk op instagram



Kijk alle afleveringen van Supernatural op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dystopische en brute beelden uit indrukwekkende 'Fallout'-serie
Series / Nieuws

Dystopische en brute beelden uit indrukwekkende 'Fallout'-serie

De serie belooft veel goeds voor fans van post-apocalyptische chaos.

Het nieuwe jaar gaat serieliefhebbers weer een vracht nieuwe topseries brengen. Een van die series is Fallout, waarvoor we afgelopen week de eerste trailer te zien kregen.

Nu zijn er in navolging van de trailer ook de eerste promoposters vrijgegeven. Op de posters zien we de belangrijkste personages en de woeste post-apocalyptische wereld waarin ze zich gaan begeven.

Kernoorlog


De serie kent een populair uitgangspunt: na een kernoorlog moet de mens in ondergrondse bunkers leven. Als ze na 200 jaar weer de wereld buiten de bunkers gaan verkennen, blijkt die nogal wat verrassingen in petto te hebben.

Fallout is een verfilming van de gelijknamige games. De serie is ontwikkeld door Lisa Joy en Jonathan Nolan, die eerder de grote sci-fi serie Westworld maakten.

Amazon Prime


Of de serie zich kan meten met een gigant als Westworld gaan we zien vanaf 12 april 2024. Dan gaat het eerste seizoen van Fallout van start op Amazon Prime.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het succesverhaal van Jim Parsons: Van 30 audities per seizoen tot 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Het succesverhaal van Jim Parsons: Van 30 audities per seizoen tot 'The Big Bang Theory'

Het blijkt maar weer dat het leven van een acteur niet altijd makkelijk is.

Als je acteur wil worden, komt daar meer bij kijken dan enkel de creatieve kant van het vak. Je moet er natuurlijk ook genoeg geld mee kunnen verdienen. Helaas is er maar een zeer kleine kans dat je als acteur internationaal succes behaalt. Hoe frustrerend het ook is: geluk speelt hierbij een enorm grote rol.

Om überhaupt kans te maken, moet je deel zijn van één van de drie of vier entertainment centra op de wereld. En zelfs als dat gelukt is, betekent dat nog niet dat de audities die je dan kunt doen ook echt zullen resulteren in een goedlopende carrière. Figurantenrollen en reclamespotjes leveren meestal niet genoeg geld op om van rond te kunnen komen.

Financiële problemen


Bijna iedere beroemde acteur die niet uit een rijke of beroemde familie komt, heeft zijn of haar verhalen over financiële problemen in het verleden. Dit geldt ook voor The Big Bang Theory-acteur Jim Parsons (Sheldon Cooper). Parsons onthulde dat hij altijd heeft geweten dat hij acteur wilde worden. In een interview met Houston Chronicle vertelde hij het volgende:

"Van jongs af aan zei ik 'filmster'. Ik had niet kunnen weten wat dat betekende, als het op roem aankomt – dat snapte ik niet. Maar ik wist dat ik wilde acteren. Er waren korte andere ideeën zoals leraar en meteoroloog, maar [acteren] was er vanaf dag één. Waarom? Ik heb geen idee. Ik kreeg veel aandacht als kind", zei Parsons.

Veel audities


Hoewel hij goed begon in het theater van Houston, werd het moeilijker toen hij naar New York verhuisde. Er waren momenten waarop zijn audities helemaal niet opleverden. Iemand anders kreeg de rol, of het project werd niet opgepikt door een studio.



De acteur overwerkte zichzelf compleet en had maar liefst 15 tot 30 audities per seizoen. Gelukkig werd dit harde werken uiteindelijk beloond, toen hij de rol van Sheldon kreeg. Inmiddels heeft de acteur ook een hoop andere rollen gespeeld, dus we kunnen wel zeggen dat zijn carrière als acteur geslaagd is. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze authentieke en hilarische comedy serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Featured

Deze authentieke en hilarische comedy serie heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Humor is een krachtig wapen tegen de politieke verdeeldheid van Noord-Ierland de jaren '90

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een van de meest hilarische series van de afgelopen tijd is ongetwijfeld Derry Girls.

De serie speelt zich af in Ierland in de jaren '90, in de onrustige tijd waarin Noord-Ierland onafhankelijk wil worden van Engeland, ook wel de 'Troubles' genoemd.

IJzersterke cast


Wat de serie zo goed maakt, naast de wat duistere historische context, is de cast. De serie volgt een groep vriendinnen (en James), die opgroeien in een politiek onrustige tijd in het stadje Derry. Of Londonderry, zoals de Engelsen het noemen.

Saoirse-Monica Jackson speelt Erin Quinn. Grappig weetje: de actrice is in 1993 in Derry geboren. Naast Jackson zijn Louise Harland als Orla McCool, Jamie-Lee O'Donnell als Michelle Mallon, Dylan Llwellyn als James en Bridgerton-ster Nicola Coughlan als Claire Devlin te zien.

Humor als wapen


De kracht van Derry Girls zit in de humor. Die wordt als een wapen tegen de sombere en drukkende politieke situatie ingezet.



Door de humor worden moeilijke situaties op een luchtiger wijze gepresenteerd waardoor je, naast het lachen, ook kunt nadenken. Maar vooral gaat de serie over de veerkracht van mensen in Noord-Ierland tijdens de 'Troubles'.

Autobiografisch


Derry Girls, gecreëerd door Lisa McGee en deels gebaseerd op haar jeugd. Toch zijn de verhaallijnen grotendeels fictief. De serie verscheen voor het eerst in 2018 op het Britse Channel 4, maar vond al snel zijn weg naar Netflix, waar in 2022 het derde en laatste seizoen verscheen.



Derry Girls telt drie seizoenen en is in zijn geheel hier te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest ambitieuze serie van Netflix: Dit weten we over 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Featured

De meest ambitieuze serie van Netflix: Dit weten we over 'Avatar: The Last Airbender'

Netflix komt in 2024 met een live-action serie van de populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft het aangedurfd om een live-action serie te gaan maken van de populaire animatieserie Avatar: The Last Airbender. Ze zijn in 2018 begonnen met de ontwikkeling en nu vijf jaar later begint alles samen te komen.

Voor de die-hard fans is dit heel goed nieuws. Want het werd tijd dat we wat meer informatie gingen krijgen. Wat weten we tot nu toe?

Première


Zoals het er nu naar uitziet zal de serie op 22 februari 2024 op Netflix in première gaan. Dat is bijna 19 jaar na de originele animatiereeks die ooit op Nickelodeon werd uitgezonden vanaf 2005.

Het verhaal begint met Aang (Gordon Cormier) als 12-jarige jongen. Hij heeft 100 jaar vastgezeten in een ijsberg. Al gauw beseft hij dat hij de sleutel is om de wereld te redden. Samen met zijn vrienden Katara en Sokka gaat hij op weg om andere naties en volkeren te redden van de overheersing van de Vuurnatie.

Buigen


The Last Airbender speelt zich af in een fantasiewereld waarin bepaalde mensen de kracht hebben om te "buigen" ofwel in staat zijn een van de vier elementen water, aarde, vuur en lucht te kunnen controleren. Wanneer Aang deze krachten heeft geleerd kan hij dé Avatar worden.



Het verhaal van Avatar: The Last Airbender wordt gekenmerkt door diepgaande personages, thema's van volwassenwording, de zoektocht naar balans en de strijd tussen goed en kwaad. Het is een coming-of-age-verhaal.

Live-Action


Toen in 2018 bekend werd gemaakt dat Michael Dante DiMartino en Bryan Konietsko aan het stuur zouden staan van de nieuw te maken live-action serie waren veel fans enorm opgelucht. Deze twee heren zijn de oorspronkelijke bedenkers en hadden geen bemoeienis met de min of meer geflopte film uit 2010.



De populaire serie heeft al een keer eerder de live-action-behandeling gekregen, maar dat weerhoudt Netflix er niet van om het nog een keer te proberen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De dood van dit personage in 'Orange Is the New Black' mag de grootste schok in tijden genoemd worden
Series / Featured

De dood van dit personage in 'Orange Is the New Black' mag de grootste schok in tijden genoemd worden

De populaire Amerikaanse serie Orange Is the New Black laat het harde leven in een vrouwengevangenis zien, inclusief corruptie en zinloos geweld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Orange Is the New Black is een populaire Amerikaanse komische dramaserie die een paar jaar geleden werd uitgezonden op Netflix. De serie, gemaakt door Jenji Kohan, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Piper Chapman, die haar ervaringen in een vrouwengevangenis beschreef in haar boek dat dezelfde titel draagt.

Piper Chapman wordt gespeeld door Taylor Shilling. Ze heeft een eigen bedrijfje dat in zeep handelt. Samen met haar verloofde heeft ze het goed. Ze wordt echter onverwachts veroordeeld voor haar betrokkenheid bij een drugsdeal en haar vriendschap met een drugsrunner van tien jaar eerder. Ze wordt in de Litchfield vrouwengevangenis in New York geplaatst.

Vrouwen


De serie verkent diverse sociale en politieke kwesties, terwijl het ook de persoonlijke verhalen en relaties van de gevangenen belicht. Het werd geprezen om zijn goed uitgewerkte personages en genuanceerde verhaallijnen. De afdeling vrouwen is heel divers.

Piper probeert er het beste van te maken in de rauwe wereld van het gevangenisleven en wordt al snel een geliefd persoon onder de inmates. Ze krijgt nog wel een enorme verrassing te verwerken wanneer Alex Vause (Laura Prepon), haar vriendin en drugsrunner, ook in dezelfde gevangenis wordt geplaatst.

Corruptie


Een vredige wereld is het niet. Er is veel onrecht in de Litchfield-gevangenis. Veel bewakers zijn corrupt en de gevangenen komen daar met regelmaat tegen in opstand. Het publiek leeft zes jaar lang met alle personages mee en krijgt een schok te verwerken wanneer een van de geliefde personages op zinloze wijze om het leven komt.



De dood van Poussey Washington (Samira Wiley) in Orange Is the New Black is daarentegen ongelooflijk triest. Haar dood is een zinloze, accidentele dood, gewoon de zoveelste gevangene die omkwam tijdens een gevangenisopstand.

Dood


Door haar dood wordt ons de brutaliteit van de gevangenisbewakers getoond, waar agenten worden aangemoedigd om zelfs op vreedzame protesten met geweld te reageren.



Wanneer Poussey probeert in te grijpen wanneer een van haar vriendinnen door een van de bewakers wordt aangevallen, wordt ze in bedwang gehouden en tegen de grond gedrukt door een andere bewaker. Echter deze realiseert zich niet dat Poussey langzaamaan stikt totdat het te laat is.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen