search
'House of the Dragon' seizoen 2: Eerste lid Stark-familie onthuld

'House of the Dragon' seizoen 2: Eerste lid Stark-familie onthuld

De populaire familie uit de originele serie laat zich binnenkort tussen de Targaryens zien.

Glenn Walsh
De promotie van het tweede seizoen House of the Dragon draait op volle toeren. Eerst werden twee posters onthuld, en inmiddels is een eerste trailer uitgekomen. In dat tweede seizoen komen we voor het eerst een lid van de familie Stark tegen.


In de moederserie Game of Thrones had de familie Stark een prominente rol als houders van huis Stark van Winterfell. In House of the Dragon maakt acteur Tom Taylor zich op om de rol van Lord Cregan Stark te spelen.

Nieuw verhaal


In de tijdlijn van House of the Dragon is Cregan Stark de huidige Heer van Winterfell. De finale van seizoen één liet de terugkeer van de Starks doorschemeren, en Cregan is daarnaast een belangrijke speler in de reeks boeken van schrijver George R.R. Martin.

Tijdens haar strijd om de troon stuurt Rhaenrya (Emma D'Arcy) haar zoon Jaecerys (Harry Collett) naar het noorden om steun te zoeken bij Winterfell. Het wordt interessant om te zien hoe de serie deze ontmoeting aanpakt, daar dit in de boeken nooit bekend is gemaakt.

Aan de vooravond van oorlog


Rhaenyra Targaryen moest de rechtmatige heerser van de Zeven Koninkrijken worden, zoals aangewezen door haar overleden vader, Koning Viserys (Paddy Considine). Helaas loopt alles mis wanneer Koningin Alicent (Olivia Cooke) haar zoon, Aegon (Tom Glynn-Carney), tot de nieuwe koning kroont. Dit leidt tot verraad en moord, met oorlog die voor de deur staat.Het tweede seizoen House of the Dragon komt in de zomer van 2024 uit. Kijk tot die tijd alle afleveringen op HBO Max.Aanbevolen artikelen