search
Hoe is het nu met die boomlange 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'? Ken jij haar nog terug?

Hoe is het nu met die boomlange 'Brienne of Tarth' uit 'Game of Thrones'? Ken jij haar nog terug?

Hoe is het met Gwendoline Christie die 'Brienne of Tarth' speelde in 'Game of Thrones'?

Bas de Kramer
Gwendoline Christie speelde met verve de rol van 'Brienne of Tarth' in Game of Thrones. Met haar 1 meter 91 is zij een opvallende verschijning in Hollywood. Hoe vergaat het haar nu? Serietotaal zocht het voor je uit!

Gwendoline Christie werd geboren in 1978. Zij studeerde in 2005 af aan het Drama Centre in Londen, waarna ze haar carrière als actrice begon. Ze speelde in het theaterstuk Cymbeline van William Shakespeare en brak toen verder door.

Definitieve doorbraak


Ze speelde onder andere rollen in de films The Imaginarium of Doctor Parnassus en The Zero Theorem, voordat ze definitief doorbrak als krijgsvrouw Brienne van Tarth in Game of Thrones van HBO. Tegenwoordig is ze bijvoorbeeld ook te zien in de populaire Netflix-serie Wednesday.

Haar personage 'Brienne', een ongewoon grote en gespierde vrouw, werd al voor de audities uitgekozen door lezers van de boekenserie van Game of Thrones. Christie putte uit haar ervaringen met betrekking tot haar androgyne uiterlijk, zoals pestgedrag, om het personage te vertolken.

Geen discussie


Volgens George R.R. Martin verkreeg ze de rol vrijwel zonder discussie na haar auditie, waarbij ze zich al gedroeg en kleedde zoals Brienne.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Persoonlijk leven


Christie heeft sinds begin 2013 een relatie met modeontwerper Giles Deacon.Aanbevolen artikelen