search
Het succesverhaal van Jim Parsons: Van 30 audities per seizoen tot 'The Big Bang Theory'

Het succesverhaal van Jim Parsons: Van 30 audities per seizoen tot 'The Big Bang Theory'

Het blijkt maar weer dat het leven van een acteur niet altijd makkelijk is.

Nina Beerendonk
Als je acteur wil worden, komt daar meer bij kijken dan enkel de creatieve kant van het vak. Je moet er natuurlijk ook genoeg geld mee kunnen verdienen. Helaas is er maar een zeer kleine kans dat je als acteur internationaal succes behaalt. Hoe frustrerend het ook is: geluk speelt hierbij een enorm grote rol.

Om überhaupt kans te maken, moet je deel zijn van één van de drie of vier entertainment centra op de wereld. En zelfs als dat gelukt is, betekent dat nog niet dat de audities die je dan kunt doen ook echt zullen resulteren in een goedlopende carrière. Figurantenrollen en reclamespotjes leveren meestal niet genoeg geld op om van rond te kunnen komen.

Financiële problemen


Bijna iedere beroemde acteur die niet uit een rijke of beroemde familie komt, heeft zijn of haar verhalen over financiële problemen in het verleden. Dit geldt ook voor The Big Bang Theory-acteur Jim Parsons (Sheldon Cooper). Parsons onthulde dat hij altijd heeft geweten dat hij acteur wilde worden. In een interview met Houston Chronicle vertelde hij het volgende:

"Van jongs af aan zei ik 'filmster'. Ik had niet kunnen weten wat dat betekende, als het op roem aankomt – dat snapte ik niet. Maar ik wist dat ik wilde acteren. Er waren korte andere ideeën zoals leraar en meteoroloog, maar [acteren] was er vanaf dag één. Waarom? Ik heb geen idee. Ik kreeg veel aandacht als kind", zei Parsons.

Veel audities


Hoewel hij goed begon in het theater van Houston, werd het moeilijker toen hij naar New York verhuisde. Er waren momenten waarop zijn audities helemaal niet opleverden. Iemand anders kreeg de rol, of het project werd niet opgepikt door een studio.De acteur overwerkte zichzelf compleet en had maar liefst 15 tot 30 audities per seizoen. Gelukkig werd dit harde werken uiteindelijk beloond, toen hij de rol van Sheldon kreeg. Inmiddels heeft de acteur ook een hoop andere rollen gespeeld, dus we kunnen wel zeggen dat zijn carrière als acteur geslaagd is. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.Aanbevolen artikelen