search
Wat is er in vredesnaam met Tam gebeurd in 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory'?

Wat is er in vredesnaam met Tam gebeurd in 'Young Sheldon' en 'The Big Bang Theory'?

Hij was net zo snel weg als dat hij op kwam dagen: het mysterie van Sheldons beste vriend.

Adriënne Koolen
Young Sheldon kreeg de moeilijke taak om het leven van Sheldon voor The Big Bang Theory te vertellen. Dit hebben ze fantastisch gedaan, maar toch zijn er een paar losse eindjes. Wat is er bijvoorbeeld met Sheldons beste vriend Tam gebeurd?

Tam had het als immigrant erg lastig en was dan ook op zoek naar vrienden. De twee jongens hadden veel dezelfde interesses en werden dan ook al snel heel goed bevriend. Hoe komt het dan dat Tam in de eerste 11 seizoenen van The Big Bang Theory nooit genoemd is?

De verschijning (en verdwijning) van Tam


Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het personage was nog niet gemaakt. Young Sheldon begon toen The Big Bang Theory bezig was met seizoen 10 en Tam werd pas in seizoen 11 voor het eerst genoemd.

In zowel TBBT als Young Sheldon is het heel duidelijk dat Sheldon op zijn zachts gezegd sociaal onhandig is. Dus toen in seizoen 12, aflevering 4 ‘The Tam Turbulence', Tam pas geïntroduceerd werd, betwijfelde niemand de uitleg dat Sheldon zijn voormalige beste vriend uit zijn leven had geschrapt.

Niet alle fans hielden van Tam


Uiteindelijk werden Tam en Sheldon weer goed bevriend en werden er Tam-flashbacks getoond. Niet iedereen was helemaal blij met de rol van Tam en vonden zijn personages geforceerd. Het grootste gedeelte van de fans zei niet naar de details van beide series te kijken en gewoon te genieten van het verhaal.En dat is misschien wel de beste tip, want zowel TBBT als Young Sheldon zijn luchtige komedies. Ook is de tijdlijn van Sheldons leven niet helemaal waterdicht. Maar is dit wel echt belangrijk als de series je elke aflevering weer aan het lachen maken?

Te streamen op HBO Max


The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Aanbevolen artikelen