search
'Doctor Who'-acteurs in dezelfde scène hebben elkaar nog nooit ontmoet

'Doctor Who'-acteurs in dezelfde scène hebben elkaar nog nooit ontmoet

Huh hoe kan dit dan? De persoages stonden letterlijk naast elkaar?

Adriënne Koolen
Hoe gaaf zou het zijn als je Sir Isaac Newton kan ontmoeten? David Tennant en Catherine Tate hadden deze mogelijkheid. Soort van… In Doctor Who speelde Nathaniel Curtis de genie, maar het opvallende is dat de acteurs hem nooit hebben ontmoet ondanks dat ze in dezelfde scène zaten.

Tijdens de opnames van de Doctor Who special hadden Tennant (de Veertiende Doctor), Tate (Donna) en Curtis een scène waarin ze op een schip aan de rand van het universum staan. De uitleg van Newton over de theorie van zwaartekracht wordt in de aflevering 'Wild Blue Yonder' echter onderbroken doordat de TARDIS zich dematerialiseert.

Elkaar niet ontmoet


Tijdens Doctor Who: Unleashed onthulden Tennant en Tate dat ze Curtis nooit hebben ontmoet. Toch hebben ze echt een scène met elkaar, dus hoe kan dat eigenlijk? De scène is gefilmd met een groot groen scherm en Tate en Tennant hebben dus nooit echt naast Curtis gestaan.

Beide acteurs vinden dit heel erg jammer, aangezien ze Curtis graag hadden ontmoet. Ze hadden echter geen keuze, want Curtis wilde alleen de rol spelen als hij niet samen met de acteurs hoefde te acteren.

Een aparte situatie


Het komt wel vaker voor dat acteurs die in dezelfde film of serie spelen elkaar nooit ontmoeten. Toch is deze situatie net wat aparter, aangezien Curtis er speciaal om vroeg. Volgens Curtis "aanvaarde hij de rol op die zeer strikte voorwaarde".Stream Doctor Who op Prime Video.Aanbevolen artikelen