search
De Nr. 1 serie van Netflix volgens de IMDb: de sterk ontvangen fantasyserie met Hailee Steinfield

De Nr. 1 serie van Netflix volgens de IMDb: de sterk ontvangen fantasyserie met Hailee Steinfield

Veel geprezen animatie Arcane behoort tot de beste series op Netflix en krijgt op IMDb een rating boven 9.

Bo van Scheyen
De animatie Arcane wordt weleens de beste Netflix-serie aller tijden genoemd. Vinden wij dat terecht? Ja, als je op IMDb een beoordeling boven de negen krijgt mag je daar wel mee pronken. Het is gewoon zeldzaam om deze kwaliteit al vanaf 2021 vol te houden.

De animatieserie is een perfect uitgevoerde videogame-aanpassing. Beide werelden worden enorm door de vele fans gewaardeerd. Het verhaal speelt zich af in het Utopische Piltover en Zaun en volgt de oorsprong van twee iconische League of Legends-kampioenen en de macht die hen uit elkaar zal drijven.

League of legends


Het verhaal speelt zich af binnen Riot’s fictieve wereld League of Legends. De twee zusjes Vi en Jinx strijden om macht en middelen in de Utopische stad Piltover en de louche onderwereld van Zaun. Twee stadstaten waar de spanningen zo hoog oplopen en dat allemaal door een creatie van 'hextech' waardoor het eigenlijk voor iedereen makkelijk wordt door middel van magische energie te heersen.

Ook in Zaun verandert er het een en ander. Het nieuwe medicijn 'shimmer' verandert mensen in monsters. De rivaliteit tussen de twee stadstaten verdeelt families en vrienden terwijl Arcane de relaties tot leven brengt die vorm geven aan enkele van de beroemde iconen van League of Legends, waaronder Vi (Hailee Steinfeld), Jinx (Ella Purnell), Caitlyn (Katie Leung), Jayce (Kevin Alejanro), Viktor (Harry Loyd) en Ekko (Reed Shannon).

Lof


De echte reden waarom deze serie zoveel lof verdient is omdat we gewoonweg niet om de personages heen kunnen. Geboeid ervaren we hoe het verhaal emoties weet op te roepen en genieten we van de verbluffend mooie animatie beelden.Deze serie is vooral ook geliefd vanwege de manier waarop het het uitgestrekte universum van League of Legends op een laagdrempelige manier opent. Zelfs kijkers die nog nooit van de game hebben gehoord, kunnen genieten van de Netflix-serie.

Riot Games


De animatie serie is ontwikkeld en geproduceerd door Riot Games, de studio achter de populaire videogame League of Legends. het verhaal, de plots en de personages zijn bedacht door Christian Linke, Alex Yee en Amanda Jeffrey.Arcane, te zien op Netflix, heeft vooral ook waardering gekregen voor het verkennen van maatschappelijk gevoelige thema's zoals politieke onrust, sociale ongelijkheid en persoonlijke worstelingen op een meeslepende manier. Actuele onderwerpen waar momenteel veel om te doen is.


Aanbevolen artikelen