search

Ons nieuws van vrijdag 8 december 2023

Teleurstellend bericht: deze langverwachte nieuwe Marvel-serie zien we pas in 2025
Series / Nieuws

Teleurstellend bericht: deze langverwachte nieuwe Marvel-serie zien we pas in 2025

Het filmen was in eind 2022 afgerond, toch ontbreekt de serie op Disneys aankondiging.

Riri Williams (Dominique Thorne) kennen we uit Black Panther: Wakanda Forever, waarin haar uitvinding een enorme bijdrage levert in Wakanda's strijd. De miniserie over Riri, oftewel Ironheart, is voorlopig echter nog niet te zien.

In eerste instantie zou de serie in 2023 uitkomen, totdat Disney aankondigde dat dit op een later tijdstip zou gebeuren. Ironheart ontbrak op de meest recente lijst van series die in 2024 van start gaan, de verwachting is nu dat we Ironheart pas in 2025 te zien zullen krijgen.

Niet erg duidelijk


Riri ontwierp een beschermend pak in de stijl van Ironman (Robert Downey Jr.). Hoewel ze dit pak aan het einde van Black Panther: Wakanda Forever inleverde, wordt ze in haar miniserie opnieuw Ironheart.

Het is tot op heden niet helemaal duidelijk waarom Ironheart zo lang op de plank is blijven liggen. Disney is tot nu toe niet erg duidelijk geweest over deze kwestie.

Twee mogelijke redenen


In de pers worden twee mogelijke redenen genoemd. De eerste reden betreft de speciale effecten. Voor superheldenseries nemen deze vaak nogal wat tijd in beslag.De tweede reden is Disneys veranderde beleid. Na de teleurstellende ontvangst van Secret Invasion is het goed mogelijk dat de studio's voorzichtiger te werk gaan wat Marvel-series betreft.


Interesse behouden


Disney en Marvel Studios willen uiteraard de interesse van het publiek niet verliezen. Het is goed mogelijk dat het productieproces van Ironheart nog eens onder de loep wordt genomen wordt voordat Ironheart opnieuw op het scherm te zien is. Ironheart wordt in de loop van 2025 verwacht op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende trailer 'Masters of the Air' onthult de grote oorlogsserie die in januari verschijnt
Series / Nieuws

Indrukwekkende trailer 'Masters of the Air' onthult de grote oorlogsserie die in januari verschijnt

Apple TV+ komt weer met een opvallende serie, dit keer een serie als Band of Brothers en Pacific Rim.

Lange tijd was er maar weinig bekend over de serie Masters of the Air, maar de afgelopen weken verschenen er heel wat details en beelden. Ook werd duidelijk dat de serie van Apple TV+ in januari debuteert.

Masters of the Air is een serie als Band of Brothers en Pacific Rim, een miniserie die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de grondoorlog in Europa en de Amerikaans/Japanse oorlog in gebieden in de Grote Oceaan, krijgen we nu de levensgevaarlijke missies in de lucht boven Europa te zien.

Apple TV+


Opvallend is dat de serie op Apple TV+ verschijnt en niet op HBO. De twee eerdere series verschenen namelijk wel op HBO. De productiemaatschappijen zijn Playtone en Amblin Television. De productiemaatschappij Amblin is van oprichter Steven Spielberg.

De serie is en verfilming van het boek Masters of the Air: America's Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany van Donald L. Miller, waarin we de missies zien van de "Bloody Hundredth", de 100th Bombardment Group van de United States Army Air Forces.

Nieuwe trailer


Hieronder vind je de nieuwe trailer voor Masters of the Air die vanaf 26 januari wekelijks op Apple TV+ wordt verrijkt met een nieuwe aflevering. Er zijn er in totaal negen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 mysterieuze thrillerseries op Netflix zuigen je vast aan je beeldscherm
Series / Featured

Deze 4 mysterieuze thrillerseries op Netflix zuigen je vast aan je beeldscherm

Je hoeft vanavond niet meer van die bank af met één van deze steengoede thrillerseries.

Voor een spannende mysteryserie is het niet lang zoeken op Netflix. Wij zetten enkele van de beste thrillers van Netflix voor je op een rijtje om uit te kiezen.

1899In het jaar 1899 zet een migrantenschip koers naar het westen om het oude continent te verlaten. De passagiers, een gemengd gezelschap van Europese afkomst, worden opgeschrikt tijdens hun reis wanneer ze een ander schip op drift tegenkomen, midden op zee. Het is de start van een aanzwellende nachtmerrie, die hen naar vele plekken behalve het beloofde land brengt. Bekijk nu op Netflix.ParanoidDe schijnbaar willekeurige moord op een jonge vrouw in een speeltuin leidt meerdere rechercheurs tijdens hun klopjacht naar een internationale samenzwering, die hen steeds dieper meezuigt in diens duistere geheimen. Bekijk nu op Netflix.KatlaNa een vulkaanuitbarsting in het afgelegen IJslandse dorpje Vik wordt ontdekt dat de asregen mysterieuze krachten heeft. Terwijl de dorpsbewoners worstelen om te overleven, komen er vreemde, onverklaarbare gebeurtenissen aan het licht. Bekijk nu op Netflix.The WoodsVertelt het verhaal van een serie gruwelijke moorden tijdens een zomerkamp in de bossen van Warschau in 1994. Twee verminkte dode lichamen duiken op, maar twee anderen blijven vermist en de daders worden nooit gevonden. Bekijk nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige beelden uit oorlogsserie 'World War II: From the Frontlines' van Netflix
Series / Trailer

Heftige beelden uit oorlogsserie 'World War II: From the Frontlines' van Netflix

Deze zesdelige docuserie heeft een uniek element dat hem meer dan de moeite waard maakt.

De Britse documentairemaker Rob Coldstream komt met een miniserie over de Tweede Wereldoorlog. John Boyega, Finn uit de Star Wars-films, is de verteller. De gebeurtenissen zelf zijn onderhand wel bekend bij het publiek. De opzet van de serie maakt de kijkervaring echter uniek.

De serie maakt gebruik van archiefbeelden die zowel van de geallieerden als van Nazi-Duitsland zijn. De beelden zijn opnieuw ingekleurd en met elkaar 'vermengd' zodat het verhaal van beide kanten vertoond wordt.

Ouderwetse omroepstem


De docuserie start met een zwart-wit beeld van de planeet en een ouderwetse omroepstem. Vervolgens wordt een disclaimer vertoond die uitlegt hoe en waarom de archiefbeelden zijn bewerkt.

Hier blijft het echter niet bij. World War II: The Front Lines toont namelijk ook interviews met soldaten die aan de kant van de Geallieerden vochten, evenals soldaten die aan de kant van de Asmogendheden vochten. Tot slot komen ook overlevenden van de concentratiekampen aan het woord.

Geen droge opsomming


De docuserie is dus zeker geen droge opsomming van feiten. Een aardige bonus is daarnaast dat het conflict vanuit Europees perspectief omschreven wordt en niet zozeer vanuit de invalshoek van de VS. De laatsten werden partij in 1941, terwijl in Europa de oorlog in 1939 begon.Voor nieuwe feiten hoef je de serie niet te bekijken, maar wellicht wel voor een iets andere invalshoek. Kijk World War II: From the Frontlines op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maisie Williams (Arya Stark) uit 'Game of Thrones' is geen klein meisje meer: op Instagram laat ze zien waarom
Series / Celebrity

Maisie Williams (Arya Stark) uit 'Game of Thrones' is geen klein meisje meer: op Instagram laat ze zien waarom

Actrice Maisie Williams was 14 jaar toen seizoen één van Game of Thrones verscheen, nu is ze 26 jaar.

De Britse actrice Maisie Williams maakte haar debuut als actrice in Game of Thrones. Ze was op dat moment slechts zo'n 14 jaar. Het eerste seizoen van de HBO-hitserie stamt alweer uit 2011 en dat betekent dat Maisie ondertussen 26 jaar is.

Ze heeft uiteraard heel wat meer ervaring opgedaan. Naast 59 afleveringen Game of Thrones speelde ze ook in de films Mary Shelley, iBoy, The New Mutants en The Owners. Ook had ze rollen in de series Doctor Who, Two Weeks to Live en Pistol.

Andere Maisie


Op Instagram laat ze ook veel van zichzelf zien, zowel uit haar privéleven als haar leven als actrice. Haar laatste foto's zijn nadat ze bij een bekend mode-evenement is geweest. Zelf ziet ze er ook erg modieus uit.

"Bedankt Simone Rocha dat ik bij je mocht komen tijdens de British Fashion Awards. Ik voel me zo hemels dat ik bijna boven in mijn kerstboom zweef (die ik nog steeds moet optuigen)," schrijft Maisie nu op Instagram bij een reeks foto's.

Beetje vreemd?


Hieronder zie je de reeks foto's van Maisie. Ze heeft een witte jurk aan en een gek netje over haar hoofd. Haar tas is trouwens ook erg merkwaardig met allerlei slierten eraan. Je moet ervan houden, zeg maar. Oordeel zelf na het zien van onderstaande foto's.

Bekijk op instagram

Maisie is volgens Wikipedia binnenkort te zien in de film Sinner V. Saints en de serie The New Look van Apple TV+. De serie gaat over Christian Dior en je ziet ook rollen van onder andere Ben Mendelsohn, Juliette Binoche en John Malkovich.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde Netflix-serie 'The Brothers Sun' krijgt nieuwe trailer
Series / Trailer

Bikkelharde Netflix-serie 'The Brothers Sun' krijgt nieuwe trailer

The Brothers Sun is vanaf 4 januari wereldwijd te zien op Netflix

Begin januari kunnen we weer een lekker stevige serie op Netflix verwelkomen. Deze heet The Brothers Sun en heeft een hoofdrol voor Michelle Yeoh. Via Netflix hebben we hieronder de nieuwste trailer.

Naast Yeoh zie je in de "duistere actiekomedie" ook rollen voor onder andere Justin Chien en Sam Song Li. De showrunners zijn Brad Falchuk (Glee, American Horror Story, Nip/Tuck) en Byron Wu.

Mysterieuze huurmoordenaar


Wanneer het hoofd van een machtige Taiwanese criminele organisatie wordt neergeschoten door een mysterieuze huurmoordenaar, reist zijn oudste zoon, Charles (Chien), naar Los Angeles om zijn moeder, Eileen (Yeoh), en zijn naïeve jongere broer, Bruce (Li), te beschermen.

Bruce werd tot nu toe volledig afgeschermd van de waarheid over zijn familie. Maar terwijl de meest gevreesde criminelen van Taipei en een opkomende nieuwe bende recht tegenover elkaar staan in hun strijd om overheersing, moeten Charles en Bruce uitvinden wat broederschap en familie werkelijk betekenen voordat iemand hen uitschakelt.

Bikkelharde trailer


The Brothers Sun bestaat uit 8 afleveringen en is vanaf 4 januari te zien op Netflix. Hieronder de nieuwste trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde nieuwe misdaadserie op Netflix scoort gigantische kijkcijfers en torpedeert de top 10
Series / Nieuws

Keiharde nieuwe misdaadserie op Netflix scoort gigantische kijkcijfers en torpedeert de top 10

De nieuwe Franse misdaadserie 'Pax Massilia' scoort uitstekend op Netflix.

Na het succes van de Franse serie Lupin komt Netflix met een nieuwe Franse serie op de proppen. Het gaat om de intrigerende Franse misdaadserie Pax Massilia, of in het Engels Blood Coast dat de streamingsdienst momenteel in vuur en vlam zet. De serie behoort direct tot de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

In de serie probeert de politie te voorkomen dat de Franse stad Marseille in één groot bloedbad verandert. De groep agenten die dat probeert te voorkomen, houdt er nogal onconventionele methoden op na om de hiermee in verband gebrachte criminelen op te speuren en te bestraffen.

Cast


In de serie speelt de Duitse actrice Jeanne Goursaud, bekend uit Liebes Kind, maar ook Nicolas Duvauchelle, Tewfik Jallab en Florence Thomassin.

De zesdelige serie bestaat uit afleveringen van 50 minuten per stuk en is bedacht door Kamel Guemra, die eerder verantwoordelijk was voor Lost Bullet.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans gaan uit hun dak door nieuwe 'Peaky Blinders'-update van Cillian Murphy
Series / Nieuws

Fans gaan uit hun dak door nieuwe 'Peaky Blinders'-update van Cillian Murphy

Margot Robbie blijkt groot fan van 'Peaky Blinders', dus stelde ze een belangrijke vraag over de serie aan Cillian Murphy.

Cillian Murphy is nog steeds druk met alle media vanwege het succes van Oppenheimer. In een recent interview met Variety nam hij plaats tegenover Barbie-ster Margot Robbie om het te hebben over de twee populaire films, en het Barbenheimer fenomeen dat ontstond vanwege hun gelijktijdige release.

Maar naast Oppenheimer, is Murphy natuurlijk vooral beroemd om zijn rol als Tommy Shelby in Peaky Blinders. Robbie is groot fan van deze serie, dus vroeg ze Murphy of er nog plannen zijn voor een film als vervolg op het laatste seizoen.

Geruchten


Er gaan al een tijdje geruchten rond over een Peaky Blinders-film. Volgens sommige bronnen zou deze al in de maak zijn, maar er is verder nog erg weinig informatie over bekend. Dat is ook ongetwijfeld waar de vraag van Robbie vandaan kwam, en Murphy gaf hier antwoord op.

De Ierse acteur bleef vaag in zijn antwoord, maar wist fans toch erg enthousiast te maken: "Ik sta open voor het idee. Ik heb altijd gedacht dat als er meer verhaal te vertellen valt, dat een optie is". Hij zei daarbij wel dat hij de finale van de serie perfect vond, en dat hij juist een fan was van de ambiguïteit daarin.

Grote rol


Ook benoemde hij dat het soms moeilijk kan zijn om van een serie naar een film format te gaan. Toch leek zijn reactie over de grote lijn positief. Wat we nu over de film weten, is dat deze zich hoogstwaarschijnlijk tijdens de Tweede Wereldoorlog zal afspelen. Gezien het einde van de serie, lijkt het essentieel dat Murphy een grote rol speelt in de film.Bekijk Peaky Blinders op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin licht tipje van de sluier op: 'House of the Dragon' seizoen 2 wordt emotioneel
Series / Nieuws

George R.R. Martin licht tipje van de sluier op: 'House of the Dragon' seizoen 2 wordt emotioneel

George R.R. Martin verklapt alvast een aantal details over 'House of the Dragon' seizoen 2.

Hoewel het nog wel even duurt, komt de release van House of the Dragon seizoen 2 steeds dichterbij. Ook schrijver George R.R. Martin heeft inmiddels een kijkje genomen op de set van de bewerking van zijn boek Fire & Blood, en hij heeft alvast het een en ander te zeggen over het komende seizoen.

Na zijn bezoekje was Martin vooral verbaasd over hoe groot de set was: "Niets dat ik ooit heb gezien, kan worden vergeleken met de sets Red Keep en Dragonstone die ze hebben gebouwd in Leavesden Studios in Londen. Enorm, verbluffend en zo verdomd echt dat het voelde alsof ik door een tijdportaal naar het middeleeuwse Westeros was gegaan".

Gruwelijke scène


Daarnaast vertelt de schrijver ook alvast wat we kunnen verwachten van het seizoen. Martin heeft namelijk ook al een proefversie van de eerste twee afleveringen kunnen bekijken. Hij noemde ze onder andere enorm donker: "Ze kunnen je aan het huilen maken. Ik huilde zelf niet, maar een van mijn vrienden wel".

"Krachtig, emotioneel, hartverscheurend, hartverscheurend. Precies het soort dingen waar ik van houd", vervolgde Martin. Het lijkt erop dat zijn reactie onthult dat we in de eerste twee afleveringen de gruwelijkste scène uit de geschiedenis van de franchise gaan zien, zoals fans al verwachtten.

Wraak


Om wraak te nemen vanwege de dood van Lucerys, stuurt Daemon twee huurmoordenaars genaamd Blood en Cheese om een van de kinderen van Aegon te vermoorden. De huurmoordenaars treffen beide kinderen in de kamer van hun moeder aan, waarna zij gedwongen wordt om te kiezen wie van hen zal sterven.Na het horen van deze omschrijving, is het inderdaad te verwachten dat kijkers het hierbij niet droog houden. Seizoen 2 van House of the Dragon zal ergens in de zomer van 2024 verschijnen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Virgin River'-fans hebben dringende vragen over nieuw personage
Series / Nieuws

'Virgin River'-fans hebben dringende vragen over nieuw personage

Er werden veel vragen beantwoord in seizoen 5 van 'Virgin River', maar ook veel nieuwe vragen opgeroepen...

Er is een hoop gebeurd in seizoen 5 van de succesvolle Netflix-serie Virgin River. Charmaine beviel eindelijk van haar tweeling, en we kwamen er ook achter wie de vader van deze kinderen is. Maar het seizoen heeft ook gezorgd voor nieuwe vragen onder fans.

Deze vragen gaan ook over vaderschap, maar dan van een ander personage. Al seizoenen lang is het een mysterie wie de vader van Mel is. Ze wist niet eens of hij nog wel in leven was. Aan het begin van seizoen 5 kreeg ze echter wat informatie over hem.

Liefdesbrieven


Haar zus vond namelijk een stapel liefdesbrieven. In deze brieven noemde de afzender zichzelf Champ. De brieven werden verstuurd rond de tijd dat Mel verwekt werd, waardoor het waarschijnlijk leek dat deze man haar vader is. In deel 2 van seizoen 5 werd zijn identiteit onthuld.

Mel en Jack gingen op zoek naar hem, waardoor ze uitvonden dat zijn echte naam Everett Reid bleek te zijn. Fans waren vooral geschokt dat deze informatie nog zo laat in het seizoen kwam, omdat ze hadden verwacht dat dit pas in het volgende seizoen onthuld zou worden.

Vragen


Nu blijven kijkers dus wel met een hoop vragen achter. Want wie is deze man? Mel en Jack vonden uit dat hij al deze tijd gewoon in Virgin River woonde. Hoe kan het dat ze elkaar nog nooit gezien hebben? In de laatste aflevering zei hij bovendien dat hij Mel iets belangrijks moest vertellen. Wat zou dit kunnen zijn?We zullen helaas nog even geduld moeten hebben tot het volgende seizoen. Bekijk Virgin River op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verfijnde en bloedstollende thrillerserie met een indrukwekkende 8,1 op IMDb is gewoon te streamen op NPO Plus en Videoland
Series / Nieuws

Deze verfijnde en bloedstollende thrillerserie met een indrukwekkende 8,1 op IMDb is gewoon te streamen op NPO Plus en Videoland

De serie 'Killing Eve' krijgt een 8,1 op IMDb en is gewoon nog te streamen.

De serie Killing Eve is een spannende en meeslepende thriller. Het soms magische samenspel tussen de acteurs, de suspense, de zwarte humor en de onverwachte wendingen, hebben de vier seizoenen durende serie zeer populair gemaakt.

Killing Eve gaat over de complexe relatie tussen de charmante, maar gewelddadige huurmoordenares Villanelle, gespeeld door Jodie Comer, en de vastberaden MI6-agent Eve Polastri, gespeeld door Sandra Oh. Wat begint als een kat-en-muisspel tussen de twee evolueert al snel in een obsessieve jacht op elkaar.

Verrassende plots


De serie onderscheidt zich echt door de verrassende plotontwikkelingen. Elk seizoen is weer even onvoorspelbaar en verrassend waarbij de grens tussen goed en kwaad voortdurend vervaagt.

Jodie Comer en Sandra Oh leveren echt een uitstekende acteerprestaties en spatten met zijn tweeën van het scherm af. Comer brengt de charmante maar gevaarlijke Villanelle tot leven met een onnavolgbare hoeveelheid flair, terwijl Oh als Eve Polastri een onmiskenbare vastberadenheid en kwetsbaarheid laat zien.

Kijken


Kijkers die op zoek zijn naar een verrassend en spannend verhaal zullen Killing Eve zeer kunnen waarderen. Kijk de serie op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit oerspannende spionnenspektakel heb je waarschijnlijk nog niet gezien
Series / Nieuws

Dit oerspannende spionnenspektakel heb je waarschijnlijk nog niet gezien

Topacteur Gary Oldman staat aan het hoofd van een team van afgedankte MI-5 agenten

Er zijn talloze films en series over spionage, maar in het genre is Slow Horses toch uniek.

Slow Horses is een Britse serie, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Mick Herron. De serie volgt een groep afgedankte MI-5 agenten die er toch, op hun manier, alles aan doen om de wereld veilig te maken.

Slough House


Wanneer MI-5 agent River Cartwright (Jack Lowden) vernederd wordt tijdens een oefening die verkeerd afloopt wordt hij overgeplaatst naar Slough House, een administratieve afdeling vol MI-5 "afdankertjes".

De "Slow Horses", zoals de spottende bijnaam van het departement luidt, worden geleid door Jackson Lamb, gespeeld door Gary Oldman. Een ooit geroemde MI-5 agent die er alles aan doet om zijn ondergeschikten eruit te werken. Niet uit rancune, maar omdat hij weet dat ze beter kunnen.

Spionnenwerk


Het spionnenwerk is voor de medewerkers van Slough House geen prioriteit, hun administratieve werk is puur ter ondersteuning van de "echte" agenten. Toch stuiten Cartwright en Lamb, en de andere Slow Horses telkens op gevaarlijke zaken.Slow Horses bevat niet alleen maar drama en spanning. De show is ook nog eens waanzinnig grappig. De Britse humor, droog en sarcastisch, zorgt er voor dat de serie niet te zwaar wordt.

Genoeg spanning en actie


Slow Horses is verfrissend en spreekt fans van zowel humor, actie en spionagewerk aan. De serie werd genomineerd (en won) meerdere prijzen.Slow Horses is nu bezig aan zijn derde seizoen op Apple TV+. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders'-acteur op 65-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-acteur op 65-jarige leeftijd overleden

Benjamin Zephaniah, bekend van zijn rol in Peaky Blinders, is overleden op 65-jarige leeftijd.

Benjamin Zephaniah, die in de Britse successerie Peaky Blinders het personage Jeremiah Jesus vertolkt, is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn familie via zijn instagram-account.

Naast zijn beroep als acteur was Zephaniah ook bekend als dichter en schrijver. De artistieke duizendpoot was bovendien een aanhanger van de rastafari-beweging en werkte regelmatig mee aan enkele reggae-albums.

Een mooi afscheid


Het overlijden van Zephaniah komt acht weken nadat er bij hem een hersentumor was ontdekt. De acteur was omringd door familie in zijn laatste dagen. Op instagram luidt het als volgt: "Het is met groot verdriet en spijt dat we het overlijden van onze geliefde echtgenoot, zoon en broer aankondigen in de vroege uren van deze ochtend, 7 december 2023."

"Benjamins vrouw was de hele tijd aan zijn zijde en was bij hem toen hij overleed. Hij was een echte pionier die de wereld enorm veel gegeven heeft. We weten dat velen geschokt en teleurgesteld zullen zijn."

Peaky Blinders


Zephaniah maakte zijn Peaky Blinders-debuut als de Jamaicaanse priester die Blinders bijstaat in seizoen één. Vervolgens bleef hij alle zes seizoenen actief in de serie en speelde hij in totaal mee in 14 afleveringen, al was zijn personage van wisselend belang voor de centrale verhaallijn. Verder acteerde hij ook nog in een bijrol in filmklassieker Dead Poets Society.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Het was verschrikkelijk," aldus de nieuwe ster Bella Ramsey uit 'The Last of Us'
Series / Nieuws

"Het was verschrikkelijk," aldus de nieuwe ster Bella Ramsey uit 'The Last of Us'

Bella Ramsey is niet gemaakt voor de spotlights, "Het was verschrikkelijk"

Bella Ramsey brak vorig jaar door met het eerste seizoen van The Last of Us. Eerder speelde Ramsey echter ook al mee in Game of Thrones. Ze staat dus al een tijdje in de spotlights, en dat ging niet altijd zo gemakkelijk.

Recent gaf de non-binaire ster te kennen dat een leven als celebrity niet altijd gemakkelijk is voor hen. Ramsey speelde als 13-jarige voor het eerste mee in Game of Thrones. Dit zorgde voor wereldwijde bekendheid op zeer jonge leeftijd. Dat maakte Ramsey naar eigen zeggen erg gesteld op privacy.

Erg blij


Ramsey is best trots op hun vermogen om hun privéleven uit de media te houden. In een interview met de website Lad Bible zegt Ramsey: "Ik denk eigenlijk dat mijn reis door de filmindustrie is verlopen op een manier waar ik heel blij mee ben. We hebben er echt voor gekozen om helemaal niets te doen, geen interviews af te nemen, geen persoonlijke informatie te geven."

Die keuze kwam voornamelijk voort uit een grote angst voor de spotlights, geeft Ramsey toe: "Mijn ouders waren heel bang, dus probeerden we alles echt privé te houden. Ik ben heel blij dat ik tot vorig jaar redelijk anoniem ben kunnen blijven."

The Last of Us


Sinds The Last of Us is die anonimiteit wel verdwenen, maar de voormalige kindster blijft er wel in slagen om privézaken uit de media te houden. "Ik koester dat en wil mijn privacy blijven beschermen," aldus de acteur.Ramsey gebruikt de rest van het interview om het tweede seizoen van de The Last of Us te promoten. Begin volgend jaar start namelijk de productie van dat seizoen. De ster erkent dat er een zekere druk is om het succes van het eerste seizoen te evenaren, maar dat er een groot vertrouwen heerst in de schrijvers onder de cast.

Seizoen 1


Je kunt het eerste seizoen nog steeds bekijken op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Pax Massilia'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Pax Massilia'

Een gangbare cocktail van afpersing, corrupte dealtjes en persoonlijke afrekeningen.

Regie: Olivier Marchal, Ivan Fegyveres | Scenario: Kamel Guemra, Morade Aissaoui, Sledge Bidounga | Cast: Jeanne Goursaud (Alice Vidal), Nicolas Duvauchelle (Franck Murillo), Tewfik Jallab (Lyès Benamar), e.a.| Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-56 minuten | Jaar: 2023

Aan de zonnige zuidkust van Frankrijk is het goed toeven, maar toch rijden sommige toeristen met een grote boog om de grootste havenstad heen. Al jaren rijzen de criminaliteitscijfers juist in het prachtige Marseille de pan uit. De onderhoudende, maar overdadige misdaadserie Pax Massilia biedt wat dat betreft geen enkel zicht op verbetering: het plaatselijke drugscircuit wordt verbeeld als een giftige cocktail van afpersing, corrupte dealtjes en persoonlijke afrekeningen.

"Een wolf die is gebeten door honden blijft een wolf", leest het citaat dat de wereld van Pax Massilia inleidt. Rechtvaardige, gezagsgetrouwe wetshandhavers zijn in dit Marseille als Sinterklaas: vroeg of laat geloof je niet meer in het bestaan ervan. Hoofdagent Lyès Benamar is in dat kader de onvermijdelijke antiheld, die als enige daadkrachtig genoeg lijkt om de omvangrijke drugshandel enigszins aan banden te leggen. Daarvoor gebruikt hij wel onorthodoxe methoden.

Het is knap hoe de makers in slechts zes afleveringen sympathie weten te kweken voor een autoritaire, corrupte teamleider en zijn nietsontziende collega's. De serie is amper tien minuten oud als Benamar een ongelukkige pion in het plaatselijke drugsnetwerk met zijn hoofd tussen autodeur en autoweg klemt. Het lijdt op dat moment al geen enkele twijfel dat de definitie van politie in Marseille wat is opgerekt en toch is het goed mogelijk dat je na verloop van tijd wat begrip voor dit 'pragmatische' team gaat opbrengen.

Dat laatste komt doordat niet alleen de agenten, maar ook de drugscriminelen een concreet achtergrondverhaal meekrijgen. Twee prominente dealers in Pax Massilia, de dood gewaande Franck Murillo en de uit Dubai overgevlogen Ali Saïdi, handelen niet alleen uit geldlust, maar ook omdat ze zijn geraakt door verdwaalde kogels en persoonlijke afrekeningen. Bovendien roept het rancuneuze optreden van Victor Miranda, een bemoeizuchtige handhaver, een overtreffend onbegrip op voor de manier waarop Benamar en zijn team van hogerhand onder druk worden gezet.

Van de drugsbaas die met zijn gedoogde monopolie de kleinere criminaliteit bedwingt tot de jonge vrouwelijke rekruut die met wraakmotieven naar Marseille afreist: het scenario van deze misdaadserie is volledig uitgetekend. Helaas tot op het punt dat oorzaak en gevolg te veel in elkaars voorspelbare verlengde komen te liggen. De talloze wraakacties zullen kijkers in ieder geval bij de les houden, maar wat dosering en een meer luchtige dynamiek had Pax Massilia goed gedaan. "Het komt waarschijnlijk niet meer goed," lijken de makers te fluisteren, "maar als je hier eenmaal bent, wil je misschien ook niet meer weg."

Pax Massilia is te zien bij Netflix.

★★★☆☆

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Nr. 1 serie van Netflix volgens de IMDb: de sterk ontvangen fantasyserie met Hailee Steinfield
Series / Featured

De Nr. 1 serie van Netflix volgens de IMDb: de sterk ontvangen fantasyserie met Hailee Steinfield

Veel geprezen animatie Arcane behoort tot de beste series op Netflix en krijgt op IMDb een rating boven 9.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De animatie Arcane wordt weleens de beste Netflix-serie aller tijden genoemd. Vinden wij dat terecht? Ja, als je op IMDb een beoordeling boven de negen krijgt mag je daar wel mee pronken. Het is gewoon zeldzaam om deze kwaliteit al vanaf 2021 vol te houden.

De animatieserie is een perfect uitgevoerde videogame-aanpassing. Beide werelden worden enorm door de vele fans gewaardeerd. Het verhaal speelt zich af in het Utopische Piltover en Zaun en volgt de oorsprong van twee iconische League of Legends-kampioenen en de macht die hen uit elkaar zal drijven.

League of legends


Het verhaal speelt zich af binnen Riot’s fictieve wereld League of Legends. De twee zusjes Vi en Jinx strijden om macht en middelen in de Utopische stad Piltover en de louche onderwereld van Zaun. Twee stadstaten waar de spanningen zo hoog oplopen en dat allemaal door een creatie van 'hextech' waardoor het eigenlijk voor iedereen makkelijk wordt door middel van magische energie te heersen.

Ook in Zaun verandert er het een en ander. Het nieuwe medicijn 'shimmer' verandert mensen in monsters. De rivaliteit tussen de twee stadstaten verdeelt families en vrienden terwijl Arcane de relaties tot leven brengt die vorm geven aan enkele van de beroemde iconen van League of Legends, waaronder Vi (Hailee Steinfeld), Jinx (Ella Purnell), Caitlyn (Katie Leung), Jayce (Kevin Alejanro), Viktor (Harry Loyd) en Ekko (Reed Shannon).

Lof


De echte reden waarom deze serie zoveel lof verdient is omdat we gewoonweg niet om de personages heen kunnen. Geboeid ervaren we hoe het verhaal emoties weet op te roepen en genieten we van de verbluffend mooie animatie beelden.Deze serie is vooral ook geliefd vanwege de manier waarop het het uitgestrekte universum van League of Legends op een laagdrempelige manier opent. Zelfs kijkers die nog nooit van de game hebben gehoord, kunnen genieten van de Netflix-serie.

Riot Games


De animatie serie is ontwikkeld en geproduceerd door Riot Games, de studio achter de populaire videogame League of Legends. het verhaal, de plots en de personages zijn bedacht door Christian Linke, Alex Yee en Amanda Jeffrey.Arcane, te zien op Netflix, heeft vooral ook waardering gekregen voor het verkennen van maatschappelijk gevoelige thema's zoals politieke onrust, sociale ongelijkheid en persoonlijke worstelingen op een meeslepende manier. Actuele onderwerpen waar momenteel veel om te doen is.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel sleept een Primetime Creative Arts Emmy binnen voor hitserie 'Ms. Marvel'
Series / Nieuws

Marvel sleept een Primetime Creative Arts Emmy binnen voor hitserie 'Ms. Marvel'

Marvel weet wat ze doen en dit wordt bewezen door de Emmy die Ms. Marvel heeft gewonnen.

De film The Marvels draait nog steeds overuren in de Nederlandse bioscopen. De film draait om alle vrouwelijke helden, maar Kamala Khan/ Ms. Wonder van Iman Vellani was vorige zomer al te zien in haar eigen serie, Ms. Marvel. Hoewel de serie al meer dan een jaar oud is, valt deze nog steeds in de prijzen.

Marvel Studios deelde het goede nieuws op hun Instagram met de tekst: "Felicitaties aan de cast en crew van Marvel Studios’ Ms. Marvel voor hun Primetime creative Arts Emmy-overwinning voor Beste ontwerp.

De cast en crew


Marvel.com zette enkele mensen die met hart en ziel aan Ms. Marvel hebben gewerkt extra in het zonnetje. Zo werd regisseur Ian Spendloff genoemd, maar ook ontwerpers David Lochhead, Daniella Marsh en David Stumpf en 3D-kunstenaars Philip Robinson en Matthew Thomas.

De serie zou de prijs natuurlijk niet hebben gewonnen zonder de getalenteerde cast, waaronder Iman Vellani als Kamala Khan, Aramis Knight, Saagar Shaikh, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Nakli, Azhar Usman, Travina Springer en Nimra Bucha.

Nog geen Emmy in hun handen


Hoewel Ms. Marvel nu officieel de Emmy heeft gewonnen, vindt de prijsuitreiking pas plaats tijdens de 75e Creative Arts Emmy Awards. Deze zijn op 6 en 7 januari in Los Angeles.

Bekijk op instagram


Ms. Marvel is te streamen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vooruitblik op 'House of the Dragon' seizoen 2: Dit is wat we weten
Series / Featured

Vooruitblik op 'House of the Dragon' seizoen 2: Dit is wat we weten

Alle belangrijke informatie over House of the Dragon seizoen 2 op één plek.

Goed nieuws voor alle House of de Dragon-fans: seizoen 2 komt eraan! Alle updates stromen binnen, maar het is erg makkelijk om hierin verstrikt te raken. Daarom hebben we alle informatie die we hebben over seizoen 2 even op een rijtje gezet.

Seizoen 2 begon met filmen in de lente van 2023 tot halverwege juli, wat dus betekent dat heel seizoen 2 al gefilmd is. De productie zal volgens de Spaanse krant Hoy verder gaan in Cáceres rond april of mei. Het tweede seizoen zal dus ergens in 2024 uitkomen.

Nieuwe cast


Veel acteurs uit seizoen 1 zullen hun rol weer oppakken voor seizoen 2, maar we zullen ook enkele nieuwe gezichten zien. Zo zal Gayle Rankin de belangrijke rol van Alys Rivers op zich nemen, een machtige heks uit Harrenhal. Ook Freddie Fox voegt zich toe aan de cast en zal Ser Gwayne Hightower spelen. Ook Simon Russel en Abukbakar Salim zullen te zien zijn in seizoen 2.

En dan misschien nog wel het allerbelangrijkste: wat is het verhaal? Seizoen 2 zal doorgaan waar seizoen 1 is gestopt. De strijd om de IJzeren troon is nu echt begonnen en hoewel de serie niet precies het verhaal van het boek zal volgen, zullen de belangrijke gebeurtenissen wel te zien zijn.

Geruchten over een groot gevecht


Seizoen 2 zal iets meer gebruiken van het vertelaspect dat Game of Thrones zo geweldig maakte. Bovendien zijn er veel hints dat seizoen 2 een cruciaal gevecht zal bevatten, namelijk de Battle of Rook’s Rest.De bovenstaande trailer bevestigde al veel geruchten die rond gingen. Er blijven natuurlijk nog veel vragen onbeantwoord, maar één ding is zeker: seizoen 2 zit boordevol actie.

House of the Dragon is te streamen op HBO MAX.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De onzichtbare ster: een eerbetoon aan de moeder van Howard in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

De onzichtbare ster: een eerbetoon aan de moeder van Howard in 'The Big Bang Theory'

We hebben haar nooit gezien, maar haar stem zullen we nooit vergeten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Net zoals iedereen in het dagelijks leven beïnvloed wordt door persoonlijke omstandigheden, moet een serie zich soms ook noodgedwongen aanpassen aan de privé-zaken van de cast en crew. Dit was in 2014 ook het geval bij The Big Bang Theory.

carol Ann Susi speelde de moeder van Howard en hoewel ze nooit op het scherm verscheen, zal elke fan haar stem nog goed voor de geest kunnen halen. In 2014 kwam echter het hartverscheurende nieuws dat Susi haar strijd tegen kanker had verloren.

Geen vervanger


De serie had toen een paar mogelijkheden: ze konden Susi vervangen door een andere actrice of het personage uit de serie schrijven. The Big Bang Theory koos voor de laatste optie en in de aflevering 'The Comic Book Store Regeneration' hoorde fans en personages van de dood van Howards moeder.

Dit was echter niet genoeg om Susi te eren. De serie besloot dan ook om Howards moeder te eren door Howard en Bernadette’s eerste kind, Halley Wolowitz.

Een eerbetoon aan Susi


Ze verscheen nooit op het scherm, tot de laatste aflevering aanbrak. Het kleine meisje kwam huilend aanlopen, waardoor haar stem te vergelijken was met de stem van haar oma. De kleine Halley was dus "een liefdevol eerbetoon aan haar oma".The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Millie Gibson onthult intrigerende dynamiek tussen Vijftiende Doctor en nieuwe reisgenoot in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Millie Gibson onthult intrigerende dynamiek tussen Vijftiende Doctor en nieuwe reisgenoot in 'Doctor Who'

Gibson en Gatwa zullen een andere dynamiek en energie toevoegen aan Doctor Who

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog één jubileumaflevering te gaan is de spanning voor de Doctor Who kerstspecial heel hoog. Naast Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor, zullen we ook kennis maken met Millie Gibson als reisgenoot Ruby Sunday.

In een interview met Total Film geeft Gibson een kleine hint naar wat we in de kerstspecial, en het vijftiende seizoen van Doctor Who kunnen verwachten.

Unieke dynamiek


Ruby Sunday heeft een bijzondere band met Gatwa's Vijftiende Doctor, een die, volgens Gibson nog niet eerder is vertoond.

"Ze is heel cool! Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik denk dat haar dynamiek met de Doctor veel lijkt op twee meisjes op school die roddelen. Ik denk dat de Doctor dat soort dynamiek nog niet eerder heeft gehad. Het is echt prachtig om tot leven te zien komen wanneer je ernaar kijkt," aldus de actrice.

De kerk op Ruby Road


Ruby Sunday (Gibson) en de gloednieuwe Vijftiende Doctor (Gatwa) zullen officieel worden geïntroduceerd in de kerstspecial, getiteld The Church on Ruby Road.Gatwa's Doctor krijgt al meteen bijval. Bijvoorbeeld van voormalig Torchwood-ster John Barrowman: "Gatwa zal andere dynamiek en energie aan de serie geven."

Eerdere Doctors


Omdat het dit jaar de zestigste verjaardag van de show is hopen fans nog steeds op een glimp van hun favoriete Doctor op te vangen. Naast David Tennant's terugkeer als Veertiende Doctor zou er ook gehint worden naar namen als Tom Baker (Vierde Doctor) en afzwaaiend Dertiende Doctor Jodie Whittaker.Voor het zover is zal er op 9 december nog één special te zien zijn, genaamd The Giggle. De kerstspecial van Doctor Who zal op 25 december op Disney+ en de BBC iPlayer te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote 'Star Wars'-serie waar velen op wachten is flink uitgesteld
Series / Nieuws

Grote 'Star Wars'-serie waar velen op wachten is flink uitgesteld

Deze ijzersterke serie stelt het geduld van de fans nog even op de proef.

Andor wordt door menigeen als een van de beste Star Wars-series gezien. Andors verhaal is vooral een kneitergoede thriller die zich afspeelt in de woelige tijden van de Nieuwe Republiek.

Spijtig genoeg heeft Disney besloten om het tweede seizoen uit te stellen. In eerste instantie zou Andor weer in augustus 2024 te zien zijn, maar dit wordt zeer waarschijnlijk ergens in 2025.

Uitermate klein


Disney bracht onlangs een persbericht waarin de series werden bekendgmaakt die in 2024 van start gaan. The Acolyte en Skeleton Crew werden hierin vermeld, maar Andor ontbrak.

Daarnaast bericht Gizmodo dat een bron bij Disney de Hollywoodstaking als reden had gegeven. Hoewel het volgens deze bron niet 100% vaststaat dat de serie naar 2025 is verschoven, is de kans op een eerdere première uitermate klein.

Wat gebeurt er in seizoen 2?


In het tweede seizoen wordt een periode van vier jaar weergegeven. Het gaat om de aanloop naar de gebeurtenissen in Rogue One, waarbij tegelijkertijd het verhaal van Cassian Andor wordt afgerond.

Bekijk op instagram


Kijk tot die tijd Andor op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële beelden uit de grimmige 'The Batman'-spin-off 'The Penguin' met onherkenbare Colin Farrell
Series / Foto's

Officiële beelden uit de grimmige 'The Batman'-spin-off 'The Penguin' met onherkenbare Colin Farrell

Het rechtstreekse vervolg op [i]The Batman[/i] zal nog in 2024 te zien zijn.

De eerste trailer van The Penguin was in april 2023 te zien. Acht maanden later krijgt de kijker eindelijk meer te zien van Colin Farrell, die Oswald Cobblepot uitstekend neerzet.

In The Batman is Cobblepot bij lange na niet de megaschurk die Batmans grootste tegenstander is. Het is juist deze ontwikkeling die in de miniserie te zien zal zijn.

Bijna onherkenbaar


Farrell is bijna onherkenbaar en de uitgebreide make up heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de sterke prestatie van de Ierse acteur.

Aan het einde van The Batman is er chaos ontstaan in Gothams onderwereld. Hiermee is een kans ontstaan voor Cobblepot om zijn macht te vergroten, iets waar hij ongetwijfeld gebruik van zal maken.

Noodgedwongen


De opnames hebben noodgedwongen een tijd stilgelegen, maar het plan is nog steeds om de serie in 2024 uit te brengen. Dit betekent dat er op redelijke termijn weer een trailer te zien zal zijn. Voor nu is er weer een tipje van de sluiter opgelicht.

The Penguin is vanaf 1:20 te zien:The Penguin wordt in de loop van 2024 verwacht op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry', al moet je wel geduld hebben
Series / Trailer

Eerste blik op 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry', al moet je wel geduld hebben

De allereerste beelden over de voorgeschiedenis van Derry zijn nu te bekijken.

De eerste keer dat over een It-prequelserie werd bericht was in 2022 door Variety. De regisseur van de twee films Andy Muschietti was deze aan het ontwikkelen, samen met Barbara Muschietti en Jason Fuchs.

De serie zal onder andere de voorgeschiedenis van de afgrijselijke Pennywise (Bill Skarsgård) laten zien. HBO laat nu de eerste officiële beelden zien, hoewel de première pas in 2025 is.

Voorkeur


Stephen Kings bestseller It was voor het eerst te zien als een succesvolle miniserie, met Tim Curry in de rol van Pennywise.

De clown is slechts een van de gedaantes van It, een kwaadaardig wezen dat onder Derry verblijft. It wordt eens in de dertig jaar wakker om zich te voeden. Dit betreft de emoties en vooral de angsten van de slachtoffers, waarbij het monster een voorkeur heeft voor kinderen.

Cast en overigen


De hoofdrollen worden gespeeld door Jovan Adepo, Chris Chalk, Taylour Paige en James Remar. Een vaste rol is weggelegd voor Madeleine Stowe. Jason Fuchs en Brad Caleb Kane zijn de showrunners, terwijl Muschietti een aantal afleveringen zal regisseren.

De beelden uit Welcome to Derry starten vanaf 1:35:Welcome to Derry wordt in de loop van 2025 verwacht op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix streeft naar 'Yellowstone'-populariteit met aankomende Westernserie
Series / Nieuws

Netflix streeft naar 'Yellowstone'-populariteit met aankomende Westernserie

De streamingdienst hoopt het succes van concurrent Paramount+ te evenaren.

Het is voor streamingdienst Paramount+ een enorme triomf geweest sinds het uitkomen van de Western Yellowstone in 2018. Concurrent Netflix heeft niet stilgezeten en werkt momenteel aan de eigen Western Ransom Canyon.

Paramount's Yellowstone is een regelrechte hit te noemen. Het vijfde seizoen wordt komend jaar afgerond en het heeft daarnaast een golf van spin-offs en prequels teweeggebracht als 1883, 1923 en Lawmen: Bass Reeves.

Logisch gevolg


Het is voor Netflix dan ook logisch om in te spelen op de populariteit rondom het genre van de Westernserie. Ze hebben dan ook gereageerd op deze trend door de nieuwe serie Ransom Canyon aan te kondigen, met Josh Duhamel en Minka Kelly in de hoofdrollen.

Deze serie verkent de onderling verbonden levens van families met ranches in de Texas Hill Country. Met zijn tien afleveringen moet Ransom Canyon deels als antwoord dienen op het immense succes van Yellowstone.

Gelijkenissen aldaar


Het is voor Netflix wel zaak om een serie te maken die voor kijkers niet aanvoelt als een goedkope kopie. De gelijkenissen zijn er zover dat het net als Kevin Costner in Yellowstone gaat om een patriarch van een ranch-eigenaarsfamilie.Kijk tot de nieuwe serie Ransom Canyon van Netflix uitkomt alle afleveringen van Yellowstone op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 4 bevat een scène die niet door de beugel kan: "ongelooflijk dat we hiermee zijn weggekomen"
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 4 bevat een scène die niet door de beugel kan: "ongelooflijk dat we hiermee zijn weggekomen"

Showrunner Eric Kripke licht op X - Twitter een tipje van de sluier op.

Een reden voor de populariteit van The Boys is natuurlijk vanwege het type superheld dat we in deze serie te zien krijgen. In plaats van heroïsche types die de wereld willen redden, zijn de 'supes' vaak genoeg met hun eigen belangen bezig.

Seizoen 4 is momenteel in post-productie en Kripke deelt een tik uit op X - Twitter. Er zou namelijk een scène in zitten die werkelijk alle perken te buiten gaat, maar desondanks niet op de montagevloer is beland.

Element van satire


Ergens kun je je hier weinig bij voorstellen. The Boys heeft een sterk element van satire, en heeft in die hoedanigheid al de nodige grenzen overschreden.

Toch meldt de showrunner dat het "absurd [is] dat we hiermee zijn weggekomen". De context is hier dat Kripke erachter kwam dat de scène kennelijk níet verwijderd is in de post-productie.

Onvermijdelijke confrontatie


In het vierde seizoen is de confrontatie tussen Homelander (Antony Starr) en Billy Butcher (Karl Urban) inmiddels onvermijdelijk. De wereld is verdeeld tussen twee kampen: mensen die Homelanders terreur bewonderenswaardig vinden en mensen die zich tegen hem verzetten.Als we Kripke mogen geloven zal het nieuwste seizoen dus ook de kroon spannen met een scène die niet door de beugel kan. Seizoen 4 gaat in 2024 in premièere, kijk in de tussentijd The Boys op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 spannende miniseries op NPO Plus kijk je op één koude winteravond helemaal af
Series / Featured

Deze 4 spannende miniseries op NPO Plus kijk je op één koude winteravond helemaal af

Lege avond? Verhuis dan dan naar de bank en zet één van deze spannende crimeseries op.

Voor iedereen met weinig behoefte om met dit koude weer naar buiten te gaan, heeft NPO Plus meerdere oplossingen paraat. Check of je deze steengoede miniseries allemaal al kent, en zo niet, welke jij vanavond in één ruk gaat afkijken.

The Forest of the MissingAan de Frans-Duitse grens in het Zwarte Woud worden twaalf lichamen gevonden. De zaak roept verwarde herinneringen op bij Camille Hartmann, een onderzoeksrechter wier carrière op een laag pitje staat sinds ze aan geheugenverlies lijdt vanwege een auto-ongeluk. Bekijk nu op NPO Plus.The Pembrokeshire MurdersAls Steve Wilkins wordt benoemd tot adjunct-korpschef van de politie in een afgelegen district in Wales, wordt zijn aandacht getrokken door een onopgeloste zaak uit de jaren 80. De Coastal Path-moorden genereerden destijds veel publiciteit, maar de dader werd nooit gevonden. Bekijk nu op NPO Plus.The SpectacularConspiracy thriller geïnspireerd op de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren 80, verteld vanuit het perspectief van twee vrouwen. Teamhoofd recherche Jeanine Maes opent de jacht op de mysterieuze Fiona Hughes, het meest meedogenloze en enige vrouwelijk lid van de IRA-cel. Bekijk nu op NPO Plus.The DrowningWanneer de vierjarige zoon van Jodie Walsh tijdens een picknick aan de oever van een meer spoorloos verdwijnt, gaat de politie van verdrinking uit. Zijn lichaam wordt echter nooit gevonden, en negen jaar later besluit Jodie na een ingrijpende gebeurtenis op onderzoek te gaan. Bekijk nu op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spannende misdaadserie trekt horden kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Deze spannende misdaadserie trekt horden kijkers op Netflix

De serie 'The Rookie' doet het heel goed sinds zij ook op Netflix te zien is.

Er is een nieuwe misdaadserie te zien op Netflix. Er zijn vanaf 1 december vier seizoenen van The Rookie te streamen op de streamingsdienst en de serie begeeft zich gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

De serie was eerder alleen exclusief te zien op Videoland, maar is nu dus ook beschikbaar gesteld door streamingsconcurrent Netflix. Er zijn in totaal vijf seizoenen van de serie. De eerste vier seizoenen zijn nu te bekijken op zowel Videoland als Netflix. Het vijfde seizoen is helaas nog nergens te zien en een zesde seizoen is in de maak.

Plot


In de serie volgen we John Nolan, gespeeld door Nathan Fillion, die de politie helpt om een bankoverval te voorkomen en na dit succes besluit om zijn langgekoesterde droom om agent te worden alsnog te verwezenlijken als veertiger.

Als oudste 'rookie' bij de politie wordt hij door veel van zijn collega's niet al te serieus genomen. Kan Nolan dit veranderen en het vertrouwen winnen van het politiekorps in Los Angeles?

Bedenker


The Rookie is bedacht door Alexi Hawley, die net als hoofdrolspeler Nathan Fillion tevens werkte aan de serie Castle.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk vast vooruit naar deze 3 heerlijke NPO-series tijdens de kerst
Series / Featured

Kijk vast vooruit naar deze 3 heerlijke NPO-series tijdens de kerst

Rond de feestdagen verschijnen meerdere sfeervolle series, waaronder kostuumdrama 'Sisi'.

Tijdens de kerstdagen moet er wel voldoende te kijken zijn wanneer de tafel afgeruimd is. Ook op NPO Plus is men van plan voldoende lekkers voor achteraf klaar te zetten. Check gauw welke series jij tijdens de feestdagen cadeau wilt krijgen.

Vera seizoen 12In de ruige schoonheid van het Engelse Northumberland onderzoekt Vera Stanhope misdaden die alleen zij kan oplossen. Bekijk eerdere seizoenen nu op NPO Plus.

Vera seizoen 12 is vanaf 21 december te zien op NPO Plus.Sisi seizoen 3Duits-Oostenrijkse historisch dramaserie met Dominique Devenport als keizerin Elisabeth en Jannik Schümann als keizer Franz Joseph I. Bekijk eerdere seizoenen nu op NPO Plus.

Sisi seizoen 3 is vanaf 21 december te zien op NPO Plus.Swanenburg seizoen 2Wanneer pater familias Jack Praal wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, zet de familie Praal alles opzij om de boel te redden. Maar niet iedereen lijkt het spel volgens dezelfde regels te spelen. Bekijk het eerste seizoen nu op NPO Plus.

Swanenburg seizoen 2 is vanaf 25 december te zien op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het meest irritante figuur uit 'The Big Bang Theory' volgens de fans
Series / Nieuws

Dit is het meest irritante figuur uit 'The Big Bang Theory' volgens de fans

Op Reddit is er een stemming gaande omtrent het meest vervelende personage in The Big Bang Theory.

Alle personages in The Big Bang Theory hebben natuurlijk zo hun eigenaardigheden. Welk hoofdpersonage is nu het meest vervelend? Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar volgens één van de vele polls op Reddit is het in ieder geval wel duidelijk: Leonard Hofstadter is het meest irritante personage van de serie.

Leonard wordt gespeeld door Johnny Galecki en wordt beschreven als zeer zeurderig en buitengewoon onvolwassen. Uiteindelijk gaat hij er natuurlijk ook van door met de leukste dame van de serie, Penny, gespeeld door Kaley Cuoco, wat wellicht ook tot wat 'jaloersheid' leidt in deze verkiezing.

Irritant en vervelend
Redditors merken op dat de bijna in alles ruzies tussen Leonard en Penny eerstgenoemde de schuldige was. Zijn wantrouwen jegens haar wanneer ze van plan is een vriend bij haar te laten wonen, zijn belachelijke gedrag wanneer ze bevriend raakt met een mannelijke klasgenoot, en dat hij haar bedriegt, zijn voorbeelden waardoor fans Leonard irritant en vervelend vinden.

Leonard verandert gaandeweg de serie natuurlijk ook. Redditors merken op dat hij lief en aardig begint, maar gemener en gemener wordt naarmate de serie vordert. Hij verliest vaker zijn geduld met Sheldon en zijn andere vrienden en is op een gegeven moment amper nog herkenbaar ten opzichte van de eerdere seizoenen.Kijk The Big Bang Theory terug op HBO MaxInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.