search

Ons nieuws van dinsdag 29 september 2015

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 5
Recensie

Recap 'Fear the Walking Dead' afl. 5

Het leger gaat iets heel slechts doen...

AMCs Fear the Walking Dead is al bijna toe aan zijn laatste aflevering. Vorige week leek alles koek en ei te zijn binnen de door de militairen beschermde commune. Maar mensen werden naar een andere plek afgevoerd en er leek nog van alles mis te zijn buiten te muren. Wat precies? Daar komen we in Cobalt achter.

Lees hier de recap van aflevering 1 & 2
Lees hier de recap van aflevering 3
Lees hier de recap van aflevering 4


De aflevering begint met een speech die Strand (Colman Domingo) levert aan de voormalig buurman van Travis (Cliff Curtis). Strand zoekt zijn zwakke plek en vindt die bijna meteen in diens vrouw. De buurman wordt vervolgens weggevoerd, waarop Nick en Strand alleen in de kooi achterblijven. Duidelijk is dat de buurman geen goed lot te wachten staat en dat ook Nick mogelijk snel aan zijn einde gaat komen.

Ondertussen overtuigt Travis de grote legercommandant Moyers ervan hem mee te nemen op een tripje buiten de hekken. Daar krijgt Travis het zwaar, want men komt een Walker tegen die hij moet doden. Hij krijgt een geweer in zijn hand gedrukt, maar krijgt het niet over zijn hart haar te doden, ondanks het commentaar van een soldaat die benadrukt dat zij geen mens meer is.

Maar hij is niet de enige die het zwaar heeft, want deze aflevering draait sterk om Daniel Salazar (Rubén Blades) en de soldaat Adams (waar Ofelia eerder nog mee aan het flirten was). Andrews zit vastgebonden op een stoel in de kelder van Daniels huis, en Daniel vertelt Madison (Kim Dickens) dat hij hem wil gebruiken. Hij moet geruild worden tegen Griselda en Nick. Maar stiekem gelooft Daniel daar helemaal niet in en wil hij Andrews enkel gebruiken voor informatie.

Die krijgt hij heel makkelijk uit hem, middels een scheermes. De arm van Adams wordt opengesneden tot hij bekent wat er aan de hand is. Er wordt op de radio namelijk veel gesproken over een commando met de naam Cobalt, maar niemand weet wat dat inhoudt. Adams bekent dat het leger de boel allesbehalve onder controle heeft en daarom de omgeving gaat evacueren.

Daarbij moeten de burgers niet gewoon achtergelaten worden, maar geëxecuteerd. Het leger heeft al ontdekt (blijkt in de andere locatie waar Nick en Grizelda zijn) dat de mensen die dood gaan, veranderen in een Walker. Iedereen die daar enigszins slecht eraan toe lijkt, gaat dood en krijgt een kogel door z'n kop.

De aflevering eindigt met Daniel die gaat kijken of het verhaal van Adams over de arena waar alle L.A. inwoners zich bevinden klopt. De deuren blijken inderdaad op slot en daarachter bevinden zich honderden Walkers. Het moge duidelijk zijn: Het leger is niet aan het winnen en de mensen die zich in de stad bevinden worden vervroegd gedood. En die operatie staat op het punt te beginnen…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zoom & Jack Garrick in promo 'The Flash'
Series / Trailer

Zoom & Jack Garrick in promo 'The Flash'

Veel nieuwe beelden weer voor de The CW-serie.



The CW heeft een dertig seconden durende nieuwe promo voor The Flash vrijgegeven. Niet alleen laat deze zien hoe Barry Allen (Grant Gustin) en Jay Garrick (Teddy Sears) met elkaar praten, maar is er ook een eerste blik op Zoom (Tony Todd), de schurk van dit tweede seizoen.

Een synopsis voor de seizoenspremière van The Flash, die op 6 oktober plaatsvindt, is er overigens ook al. Onlangs werd deze vrijgegeven. Het blijkt dat de aflevering enige tijd na de Singulariteit boven Central City hing begint. Barry (Gustin) heeft moeite met de dood van Eddie en is bang om zijn vrienden slachtoffer te maken in zijn eigen gevecht tegen het kwaad. Maar hij kan de stad niet in zijn eentje beschermen en moet dus al snel toch hulp krijgen van Iris (Candice Patton), Cisco (Carlos Vales) en Joe (Jesse L. Martin).

Wat vinden jullie van bovenstaande beelden?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Inhumans komen eraan in promo 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Video/clip/featurette

De Inhumans komen eraan in promo 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Vandaag start het derde seizoen op ABC.



Na de openingsscène van de eerste afelvering van een paar dagen terug, zie je hierboven een nieuwe promo van de Marvel Cinematic Universe tv-spinoff Agents of S.H.I.E.L.D.. Opnieuw wordt de komst van de Inhumans geteast. Het derde seizoen van de superheldenserie zal hier duidelijk op gaan inzoomen.

In de eerste aflevering voeren Phil Coulson (Clark Gregg), Agent Daisy Johnson (Chloe Bennet) en S.H.I.E.L.D. wereldwijde zoektocht naar meer mensen met krachten uit. Ze zijn echter niet de enige die op zoek zijn naar 'Inhumans'. Ze komen recht tegenover een andere organisatie te staan.

Het nieuwe seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. start vandaag op de Amerikaanse zender ABC.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige trailer revival-seizoen 'The X-Files'
Series / Trailer

Volledige trailer revival-seizoen 'The X-Files'

Begin volgend jaar keren Mulder en Scully kortstondig terug!



Begin 2016 zendt FOX de speciale revival-afleveringen van The X-Files uit, uiteraard weer met de speciale FBI-agenten Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson). Hierboven een gloednieuwe trailer, bomvol verse beelden.

De trailer werd gisteren in twee delen uitgezonden tijdens afleveringen van Gotham en Minority Report. De officiële versie ontbreekt nog. Mocht deze verschijnen, dan updaten we dit bericht uiteraard.

Andere belangrijke rollen in de zesdelige serie zijn weggelegd voor Annet Mahendru (Homeland) en Joel McHale (Community). Ook keren er een aantal andere bekende X-Files personages terug. Op 24 en 25 januari worden de twee speciale afleveringen uitgezonden op FOX, daarna volgen de overige afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Orphan Black' neemt gruwelijke wending
Series / Nieuws

'Orphan Black' neemt gruwelijke wending

De eerste synopsis van seizoen vier is binnen.

De productie van het vierde seizoen van de serie Orphan Black is van start gegaan. Om dat te vieren is er een synopsis voor het nieuwe seizoen vrijgegeven, die behoorlijk wat gruwelijke belooft voor Sarah (Tatiana Maslany). Het seizoen gaat ergens in 2016 in première, maar de premièredatum is niet zeker.

Seizoen 4 van het drama ziet de leider van de groep, Sarah, wantrouwig terug naar huis keren van haar in IJsland gelegen schuilplaats. Ze wil een mysterieuze en ongrijpbare bondgenoot opsporen, die verbonden is met de kloon die het allemaal begonnen is "“ Beth Childs. Sarah volgt Beths voetsporen in een gevaarlijke relatie met een potente nieuwe vijand, waarmee ze een gruwelijke nieuwe richting in slaat.

Onder de constante druk het zusterschap te beschermen en iedereen veilig te houden, beginnen Sarahs oude gewoontes weer op te komen. Terwijl de zussen in verschillende richtingen geduwd worden, raakt Sarah vervreemd van de liefdevolle relaties die haar ten goede veranderd hadden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beeld 'Fear the Walking Dead: Flight 462'
Series / Foto's

Eerste beeld 'Fear the Walking Dead: Flight 462'

Er bevindt zich een geïnfecteerde passagier aan boord van een vliegtuig.

Eerder werd aangekondigd dat er een spin-off zou komen voor Fear the Walking Dead. Nu is niet alleen de releasedatum van die spin-off serie bekend gemaakt, ook hebben we de eerste foto. Het geheel heeft de titel Fear the Walking Dead: Flight 462 gekregen en is op de site van AMC te bekijken. Helaas houdt dat ook in dat het voor Nederlandse kijkers niet beschikbaar zal zijn.

De webserie beleeft op 4 oktober zijn première op AMC.com en zal ook tijdens de seizoenspremière van The Walking Dead te zien zijn. De afleveringen zijn allemaal minder dan een minuut lang en debuteren elke zondag online en op tv. Een van de personages die in de webserie speelt zal ook een rol krijgen in het tweede seizoen van Fear the Walking Dead.

De serie speelt zich af op een commerciële vlucht, vlak na de zombie uitbraak. De levens van de passagiers komen in gevaar, want er bevindt zich een geïnfecteerde reiziger aan boord. Hierboven de foto.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen